Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2006. júniusi gyerekek fórum

2006. júniusi gyerekek (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
3055. csillu77 (válaszként erre: 3054. - Zsu77)
2009. nov. 19. 17:45

Jó lehetett, amikor Eszter ráripakodott az apjára... :-)


Mi megvagyunk, nagyon munkásak a napok, mindig van valami. Anna már kétszer volt gyógytornásznál, szerencsére eddig tetszik neki. Reggelente pár percet tornászunk, az már nem annyira jön be. A nyáron megyünk kotrollra legközelebb, az a cél, hogy addig nem romoljon a helyzet.

Már elkezdődtek az iskolás nyílt napok, hamarosan döntenünk kell, a szüleim elkezdtek beleugatni, már előre félek.

Laci egyre kezelhetetlenebb az oviban, nem fogad szót, dacol, stb.. Leginkább az a baj, hogy nem hajlandó aludni, egész nap fáradt, nyűgös. Az óvónénik meg büntetik, ahol tudják. Mondjuk erről megvan a véleményem, de mindegy. Elég kilátástalan a helyzet, a gyereken is látom, hogy csak vergődik.


Munkaügyben is vannak fejlemények, egyelőre semmi se biztos, talán a jövő héten okosabb leszek. Mit mondjak? Egyik szemem sír, a másik nevet? Jajjj.

3054. Zsu77
2009. nov. 16. 12:15

Sziasztok!

Megvolt a szülői. Semmi extra nem történt. Jó volt egy apuka aki az ennivalókkal volt elfoglalva: mi az hogy fokhagymakrémleves, mi az hogy tonhalas szenvics, stb. Minek adnak nekik ilyen zagyva kajákat. Jó mosolyogtam. Eszter szinte semmit sem eszik az oviban, nem ízlik neki. Ennek ellenére nem érzem azt, hogy az étkeztetést az én kislányom ízléséhez kellene kialakítani. A többiek sem döntik meg az evési rekordot, minden gyereknek meg nem főzhetnek külön-külön.

Eszter most hétvégén sem ment az apjával. Majd beetette, hogy ma reggel ő vigye oviba. Jött is, de drága kincsemhez még hozzá sem érhetett. Úgyhogy "bájos" családként együtt mentünk. Nem akart apuka beülni a mi autónkba, de Eszterke erőteljesen rászólt, így csendben tűrte sorsát. Egy autóba kényszerült és még vissza is vihettem a házunk előtt parkoló autójához. Majd szétcsapta az ideg.

Az ügyünk tovább bonyolódik, még mindig levelezünk és egyre több kifogással jönnek elő, karöltve a nem túl modoros ügyvédnőjével. Remélem egyszer lezárjuk, de addig biztos eltelik jó pár hónap, főleg, ha a gyámügy és a bíróság isül rajta.

3053. Zsu77
2009. nov. 9. 12:39

Eszter képes volt ma reggel 6-kor kelni és egész fél 8-ig nyafizni, hogy Ő velem akar jönni dolgozni. Kiegyeztünk az oviba menet, hogy ez nem jó ötlet. Néha előfordul ilyesmi.

A héten csütörtökön szülői lesz. Kíváncsi vagyok, olyan vegyes a szülői felhozatal.

3052. Zsu77
2009. nov. 9. 12:34
Csehe olvastam a naplódat. Miért kellett a szemészetre mennetek? Mi történt?
3051. Zsu77 (válaszként erre: 3050. - Csillu77)
2009. nov. 9. 12:34

Remélem Anna javul. Mikor mentek valami kontrolra?

Megértelek és nagyon tisztellek, ahogy a munkába állás kérdéséről gondolkodsz. Abár aki 3 gyerkőccel van otthon, főállású anyaként.....hát nem is tudom, szerintem az az igazán kemény munka. Sajnos a mai világban nem lehet nagyon előre tervezni.

Ma a sírógörcs kapott el: szerdán lecserélik a céges autómat. Annyira a szívemhez nőtt és Eszter is úgy szereti. A kék autó az anyukája a fekete saját autónak. Felhívtam anyukámat /mert hát itt senki nem értette szomorúságom okát/ és közöltem "mekkora" baj van. Nyavalyogtam, hogy rosszabb felszereltségű, semmi extra stb. Anyukám hosszas hallgatás után közölte: kirúgtak? Nem. Kaptál a feneked alá autót? Igen. A fizetésedet megkaptad? Igen. Beteg vagy? Nem. Eszter beteg? Nem. Hát akkor mi a fenéért nyafogsz? Tudod mennyien szeretnének csak ekkora bajjal élni?

Én annyira elszégyeltem magamat. Pedig pont én szoktam ezeket mondani, nem is tudom mi van velem.... Igaza van, de nekem akkor is olyan, mintha egy részemet tépnék ki. Nem tudom miért viselem ilyen nehezen...

Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy előre nem lehet semmit kiszámítani, úgyhogy jól gondolkodsz:D

3050. csillu77 (válaszként erre: 3048. - Zsu77)
2009. nov. 3. 21:31

Igen, emlékszem. SZerencsére Anna hajlandó már megenni a rágótablettát is.


Még mindig nem hívtak állásügyben, azt hiszem, ezt már elfelejthetem. Sajnálom is, de azért kicsit beparáztam, hogy másfél évesen kell Ágit bölcsibe adnom vagy nagymamára bíznom. Nem lenne baj, de nem így terveztem, szeretném még ezeket a hónapokat neki szentelni.


Főállású anyaságra csak a legvégső esetben gondoltam, mert lehet, hogy pillanatnyilag megoldás, végül is egy csapda. Ha 6-7 év után nem találok állást, mi lesz még 7 év múlva? Meg anyagilag se mindegy, nem számíthatunk rá, hogy apa mindig ilyen jól fog keresni, szóval nekem is hozzá kell járulnom a bevételekhez, a gyes semmire se elég.


Oltásilag én a mi dokinkra hallgatok, hosszasan elbeszélgettünk a múltkor, hogy ő is bizonytalan volt, miért döntött az oltás mellett, stb. Én benne bízom és a héten mehetünk oltatni Annát és talán Lacit. Remélem jól tesszük.


Jó egészséget és szép napokat mindenkinek!

3049. Zsu77 (válaszként erre: 3046. - Csehe)
2009. okt. 30. 08:44
Semmi baj. Csak-csak írtál:)))))))
3048. Zsu77 (válaszként erre: 3044. - Csillu77)
2009. okt. 30. 08:44

Nagyo örülök, hogy jólt telt a hosszú hétvége. Nálunk is az egész család vashiányos. Amikor Eszter picike volt, szednie is kellett valami készítményt, olyan súlyosan. Sajnos hiába figyelünk oda, valami mindig előfordul.

Nálunk az oviban(?) kellett nyilatkozni, hogy akarom az oltást vagy nem. Én a dokinénimmel azt beszéltem meg, hogy várunk. Aztán még beszéltem pár gyerekorvossal, akik véleményei igen eltérők voltak.

Mindenképp vissza akarsz menni dolgozni? Nem szeretnél hivatásos anyakénz otthon maradni?

3047. Zsu77 (válaszként erre: 3043. - Csehe)
2009. okt. 30. 08:36
Nem tudom mikor jutunk el. A hétvégéink elég zűrösek. Abár most egy ideje nem ment Eszterke, de az apja jött. Igaz legutóbb csak egy fél órára, de ez kellően megborította a napot.
3046. csehe (válaszként erre: 3045. - Csehe)
2009. okt. 29. 21:44
hú, jó sok csak lett benne.... :)
3045. csehe (válaszként erre: 3044. - Csillu77)
2009. okt. 29. 21:43

Állás még semmi, de lassan itt az ideje. :)

Oltás? Na, azt aztán nem! Egyébként is eléggé gyógyszerellenes vagyok, pláne mióta láttam, hogy miből készül, de ez a fajta oltás meg egészen felháborít. Túl sok körülötte a kavarás, a titok. Egyébként is csak egyfajta törzs ellen véd csak, a többi ugyanúgy támad, csak az immunrendszer lesz gyengébb. Inkább költök vitaminra, bár abból sem mindegy mifélére.

3044. csillu77
2009. okt. 29. 14:32

Sziasztok lányok!


Döbbenve olvasom, mit alakít apuka már megint... Zsu, nem irigyellek, gondolom nem kicsit van már eleged az egészből. Eszter hogy áll az apjához egyébként?


Mi jól vagyunk, a hosszú hétvégét a barátainknál töltöttük Grazban, előtte meg készülődtünk, plusz Anna megint beteg volt. Szerda reggelre belázasodott, valami vírus döntötte le a lábáról, de a doktor néni így is engedélyezte, hogy elutazzunk. Szerencsére jó döntés volt, mert hamar rendbe jött. Kedden elvittem vérvételre, úgy néz ki, hogy neki is kevés a vasa, apa családjában mindenkinek... Reméljük nem lesz beteg mostanában. A jövő héten megkapja az influ-oltást, neki ingyen jár, a tavaszi tüdőgyulladása miatt.

Tényleg, ti oltatjátok a lányokat? Nekem Lacit még el kell döntenem, Áginak meg nem javasolta a doki néni, ha a nagyok megkapják.


csehe, mizújs állásügyben? Engem is megkeresett egy ismerős, bár amikor mondtam, hogy csak jövő ősszel kezdenék, ígérte, hogy visszahív. Hát nem tudom, lesz-e ebből valami...

3043. csehe (válaszként erre: 3042. - Zsu77)
2009. okt. 29. 09:25

Hát hallod, nem semmi apuka... Ilyenkor elgondolkozom, hogy az ilyen emberek alapból ilyenek, és nem vesszük észre, vagy ennyire ki tudnak fordulni magukból, ennyire 2 arcuk van???

Mikor kirándultok errefelé? :)

3042. Zsu77 (válaszként erre: 3041. - Csehe)
2009. okt. 28. 15:16

A keresztfiamnak azért kellett kiszedni az orrmanduláját, mert már 40%-os halláskárosodása volt. Azóta eltelt 20 év, de szerintem és az anyja szerint még mindig szelektív a hallása:))))

A vesehomokkal egyenlőre mást nem kell kezdeni, mint teával itatni és meleg kamillás vízbe fürdetni. Persze folyamatosan figyelni a pisit. A homokot szemmel szinte alig látod /főleg, hogy egyre romlik a szemem/, így hagyni kell ülepedni és bele kell nyúlni, kitapogatni.

A nővérem ma délután kijöhet. Nem tudtak semmit megállapítani. Talán az lesz amit egy ismerős doki mondott: rendszertelenül szedte a cukorgyógyszert, el is hanyagolta, majd jött egy kis taknyivírus és felborult az egész immunrendszere. Szegénykém ponz 3 hétig volt kórházban. Most már nem gyógyszert kap, hanem inzulinoznia kell magát.

Nagyon rátapintottál a lényegre. Nekünk az a sejtésünk, hogy apuka és a párja megunta az Eszterezést, de mivel gerinctelen nem meri ezt felvállalni. Mondta is, hogy azért írtak ilyen undorító, fenyegető levelet, hogy jól berágjak. Ilyenkor már nem azt kell néznem, hogy jó kapcsolata legyen az kislánynak az apukával, hanem, hogy mentsem meg a gyereket a ráváró tortúrától. Egyértelmű, hogy valami szankcióra fogok törekedni. Így később majd mondhatja a lányának, látod én akartalak látogatni, de anyád nem engedte. Sajnos még a független és pártatlan ügyvéd is ezt látja. Még nem is tudjuk mit csináljunk. Amennyiben nem védem meg magunkat, akkor óriási baj lesz, ha megvédem magunkat, az apját vezsem el a kicsitől. Nehéz. Mindenesetre olyan választ írunk ami kedvesen határozott és semmire sem jó, csak az időhúzásra. Hátha kibújik a szög a zsákból.

3041. csehe (válaszként erre: 3040. - Zsu77)
2009. okt. 28. 14:39

Ez konkrétan most derült ki, hogy lassan szükséges lesz a műtét, de még nem most. Eddig semmi gond nem volt. A doki bácsi szerint még csak most kezdte a szakmát Luca, de eljön az idő... :)

Vesehomokkal mit lehet kezdeni? A nővéreddel végül mi volt? Rájöttek?

Te Zsu, aztán miért is kéne pszichológushoz vinni Esztert? Hogy kiderítsék, apuka kibillenti az egyensúlyból, rossz hatással van rá? Te ügyvéded mit mond?

3040. Zsu77 (válaszként erre: 3039. - Csehe)
2009. okt. 28. 07:54

Nem is mondtad, hogy mi előtt álltok. Mikor derült ki, hogy szükséges megműteni? Mi a gond vele?

Nálunk is mindig van valami. Eszterrel a múlt héten voltam hasi UH-n. Vesehomokja van a kis drágámnak. A nővérem talán ma hazajöhet a kórházból. Közben az egészet megspékelve, kedvenc "édesapánk" az ügyvédnőjével teljesen bevadult, úgyhogy ügyvédhez kellett fordulnom. Eddig csak engem támadtak, most már a kislányt is pszihológushoz akarják vinni.

Szóval megint csak a bonyolult életenkről tudok mesélni:((((

Kinél mi a helyzet?

3039. csehe
2009. okt. 27. 15:24

Kihaltunk csajok?

Luca elindult az orrmandula műtét felé....

3038. csillu77 (válaszként erre: 3037. - Zsu77)
2009. okt. 8. 21:11

Jobbulást kívánunk mindkettőtöknek!


Mi szerencsére már meggyógyultunk, a gyerekek már járnak oviba.

3037. Zsu77
2009. okt. 7. 17:04

Nagyon betegek vagyunk. Eszter egész héten nem ment oviba. Nem lázas, de az orra még mindig folyik. Én dög lázas vagyok, de annyi munkám van, hogy nem maradhatok otthon.

Kicsit később szoktam bejárni, de hát ez nem elég....

3036. Zsu77
2009. okt. 2. 10:09

Holnap folytatjuk az uszibajárást:) Eszter már egy csomószor mondta, hogy rég nem voltunk. Persze ott is nyári szünet volt, de most beindult!

Apuka tajtékzik, mert akkor most mikor fogja elvinni. Újabb javaslata: ő viszi el. Ezzel csak az a baj, hogy hol öltözködnek a fiú vagy a lány öltözőben. Hol zuhanyoznak? Ja, és eddig le sem sz.rta, hogy hová megyünk, mit csinálunk. Ez vonatkozott az uszira is. Gondolom, hétfőn már a kommandósokat szabadítja rám, egy falka ügyvéddel:)))

3035. Zsu77 (válaszként erre: 3034. - Csillu77)
2009. okt. 2. 08:41

Jobbulást Nektek is! Mi már kedden voltunk oviban. Kicsit még folyik az orra, de nagyon ügyesen megtanulta, egyedül, alaposan kifújni az orrát, így nem terheli le az óvónénit. Fertőzni nem fertőz.

Nagyon tetszik Neki ez az új dolog. Bár a kisgyerekekkel még nem igazán tud jól játszani, gondolom ennek az az oka, hogy eddig javarészt felnőttek vették körül és csak eseti volt, hogy korabelivel találkozott.

Nagyon megdöbbentő eset történt tegnap. Anyukám mesélte, hogy ebéd után, amikor elhozzák, egy csoportjába tartozó kislány elkezdte csúfolni Esztert. Miszerint, milyen ronda a hosszú haj, milyen divat, hogy pöttyös váltócipőt hord, milyen csúf fülbavalója van. Szegény anyukám, rákérdezett, hogy Te kinek beszélsz. Kedves válasz: Ennek a szúnya kiszjánynak.

Hát, már ilyen pici korban kezdődik ez a csúfolódás? Eszter szerencsére nem foglalkozik ilyenekkel. Tudom, hogy gyerekszáj és sajnos kegyetlenek egymással, de a tigris anyai ösztön csak úgy dúl bennem. Egy korhadékos fogú végtelenül egyszerűen öltöztetett tüsi hajú kislány aki alig múlt 3 éves, hogy lehet ilyen undokul kritikus. Eddig nem is tűnt fel, hogy milyen, mert kicsik mind édesek akármilyen a külcsíny, de most......

3034. csillu77
2009. szept. 30. 14:46

Sziasztok!

Nálunk sajnos szó sincs oviról, napok óta mindhárom gyerek beteg. A múlt héten apa Németországban dolgozott 4 napig, csak az tartotta bennem a lelket, hogy majd a hétvégén milyen jó lesz, együtt leszünk... Na erre Laci csütörtök reggelre belázasodott, Ági szombat estére, Anna vasárnap reggelre lett beteg. Lacinak a fülére ment, Anna tüdejében hallott valami nem oda illőt a doki néni, ők kaptak antibiotikumot, Ági eddig megúszta egy náthával. Persze minden program ugrott, ilyen hűvös, szeles időben alig merem kivinni őket, mert valakinek még biztos van hőemelkedése. Anna aranyos, de Laci rémesen rossz beteg, nem akara bevenni a gyógyszert, vadul egész nap, szófogadatlan, hisztis, ami csak kell. Amióta ovis, a szokásosnál is önfejűbb amúgy is. Ági meg rajtam csüng egész nap, sokszor felriad éjszaka is, alig bírjuk megnyugtatni, őt a fogacskák is kínozzák.


Közben persze engem is elkapott a fránya vírus, de nem érek rá beteg lenni, majd a gyerekek után.:-) A jövő hét elején pár napra pihenni megyünk, remélem meggyógyulunk addigra. Szerencsére egy szállodás cégtől kaptuk az apartmant, nem került pénzbe, csak sajnálnám, ha nem tudunk elmenni.


Zsu, nem értem miért nem bírnak bennetket békén hagyni a kedves rokonok... Gondolom te sem.:-P

Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok, remélem Eszter most sokáig marad egészséges. :-) Érdekes, nálunk Anna ált. karácsony környékére szokott kimerülni, akkor szokott jönni valami komolyabb betegség, most sajnos 3 hét elég volt.

3033. Zsu77
2009. szept. 28. 11:12

Sziasztok!

Megérkeztünk a nagy nyaralásból. 1 hétig voltunk Horvátországban, Primosten-ben. AZ idő jó volt, nem volt kánikula, de lehetett pancsizni és kirándulni. Jól éreztük magunkat.

A múlt héten kezdődött az ovi, de már csütörtök délután küzdtünk a taknyikórral és a lázzal. Ma már jobban van a kisasszony, de még nem vittem oviba. Semmi értelme, hogy visszaessen. Fertőzni már nem fertőz, de jobbnak láttam így. Talán majd holnap, csak én nem tudom vinni, mert hajnalok hajnalán Pécsre indulok, megkezdve a szokásos országjárásomat.

Örülök, hogy mindenhol jól mennek az ovibaszoktatások. Eszter annyira jól érezte magát, hogy ordítva kellett elhoznom. Majd meglátjuk mi lesz belőle:)

Apuka berágott rám, hogy eljutottunk nyaralni és a gyerkőcnek is mindent beszereztem az oviba, így gyorsan rám szabadított egy modortalan, goromba...stb. ügyvédet. Igazából nem tudom mit akarnak, de valamiért feljelentenek a gyámügyön. Őket nem érdekli, hogy mi van a gyerekkel, de amikor elviszi azt csinálnak vele amit akarnak. Így tegnap elvitte és betegen kivitte játszóterezni ill. egy étterembe, ahol gondolom cigiztek, mert este hajat kellett mosni oly büdi volt szegény Eszter. Ja és éjjel már megint szívni kellett az orrát. Szóval van miért jelentgetni engem.

Új irodába költözök. Megint. Most kiköltözök a Jász utcába. Mely kicsit lepuccant, kicsit sötét, de nem kell bejárnom a városba.

Nálunk ilyen nagy történések vannak.

3032. csehe
2009. szept. 24. 14:40

Hahó, van erre valaki?

Zsu, Eszter ovis már? Tetszik neki?

3031. csillu77
2009. szept. 15. 21:25

Sziasztok!

Zsu, remélem jól telik a szabadság. :-)


Mi jól vagyunk, Laci gond nélkül beszokott az oviba, de hát ugyanabba a csoportba jár, mint eddig Anna, már hétfőn ott maradt egyedül, kedden már bent is aludt. Nagyon tetszik neki, egy csomó új barátja van, nagyon lelkes. Remélem még sokáig.

Ma volt szülői értekezlet, mindjárt munkaközösségi tag is lettem. :-P Az óvónénik azért nem ennyire boldogok, mondták is, hogy ő sokkal elevenebb, mint Anna...


Nagyon furcsa, hogy most csak Ágika van itthon, egyelőre rengeteg a program, de élvezzük mind a ketten. Nem mondom, hogy mindenre van időm, de a kicsire mindenképp több jut, igaz, néha csak összecsapom az ebédet... Délután pedig kezdődik a nagy játék idehaza.

3030. csehe (válaszként erre: 3028. - Zsu77)
2009. szept. 15. 09:15
Remélem, jól érzitek magatokat, még ha nincs is kánikula. :)
3029. csehe (válaszként erre: 3028. - Zsu77)
2009. szept. 11. 13:51
Hova mentek nyaralni?
3028. Zsu77
2009. szept. 11. 11:03
Nálunk egyenlőre minden rendben van. Most megyek szabira egy hét pihi, majd egy hét ovis szoktatás. Mondjuk az is jó lesz, mert egy csomó időt együtt lehetünk.
3027. csehe (válaszként erre: 3025. - Csillu77)
2009. szept. 9. 16:42

Hogy megy az ovi?

Mi újság az ország többi felében?

3026. Zsu77 (válaszként erre: 3025. - Csillu77)
2009. aug. 27. 07:32

Örülök, hogy jelentkeztél. Nagyon sajnálom, hogy ez történt veletek. Kb. 10 évvel ezelőtt a pesti albérletünkbe is betörtek, pont amikor hazaértünk akkor mászott ki a nagyszekrényből. Szerencsére "csak" 40 e Ft-ot vitt el. Nem az bántott, hanem, hogy egy idegen a ruháink és egyéb személyes dolgaink között túrt. Olyan undor kapott el, hogy szinte sterilizáltam az egész lakást. Úgyhogy megértelek.

Biztos Laci is hamar beszokik az oviba. Eszter csak szep. 20-án kezdi. Előtte lévő héten nyaralni megyünk. Nem akartam, hogy járjon 2 hetet, aztán másfelet nem.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook