Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2 óránként szopizna a babám - ez nem baj? Elvileg 3 óránként ideális, de a szívem megszakad úgy sír... fórum

2 óránként szopizna a babám - ez nem baj? Elvileg 3 óránként ideális, de a szívem megszakad úgy sír... (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2009. jún. 30. 19:49
Szerintem is annyit adj neki amennyit kér és amikor kér. NYugodtan etesd két óránként, ha eszik is akkor éhes!!! Ha nem lenne éhes kiköpi a cicit!!!
2009. jún. 30. 16:44

Nálam is ez volt 2 óránként akart enni,de a dokinéni mondta,hogy nem az éhségtől sir(nagyon sokat bukott is) hanem lehet,hogy fel van puffadva a hasa és a szelek mozgását igy érzékeli,mert ő ösztönösen cselekszik és minden kis mozgásra azt hiszi,hogy kaját kap. Kiderült,hogy tele van széllel a mi nem megy el tőle és minden pelus csere előtt szélcsövezni kellett és még szirupot is kapott a szelek ellen.

Lányom tápszeres volt sajnos és tejérzékeny és ez is puffadást okozott.Már a már minden rendben :-)

2009. jún. 30. 15:49

ekkora badarságot..

hát nincs abban a gyerekben óra, h tudja, eltelt a 3 óra.

Soha nem tartottam be, igény szerint etettem.

Ha másfél óránként, akkor úgy.Gyönyörű, egészséges gyerek mégis.

jajjj.....

83. ica25
2009. jún. 30. 14:04
nem baj ha adsz neki 2 oránként akor etesd amikor ö kéri.majd kialakul nála hogy mikor egyen ne izgulj ez természetes az én kislányomnál volt olyan hogy 1ora elteltével kérte a cicit utána beált nála az hogy 3-4 oránként evet legközeleb
82. Mandula71 (válaszként erre: 81. - Sneer)
2009. febr. 26. 23:31

Nem alussza végig. Soha nem is aludta.Mostanában már általában csak egyszer ébred, néha kétszer, de az első ébredés után már magam mellé veszem, így gyors szopi után (sőt közben:D) mindketten alszunk tovább.

Sokaktól hallottam, hogy a babájuk már akár 1-2 hnaposan végig aludta az éjszakát. Ez egészen addig így is volt náluk, amíg a fogzás el nem kezdődött. Én (és még egy páran:P) hozzászoktunk, hogy a gyerek éjjel is felébred 1-2-3 alkalommal, így a fogzással sem volt különösebb problémánk (legalábbis alvásügyileg). Akiknek a babája a fogzásnál kezdett el éjszakánként ébredni, sokkal jobban megszenvedték a dolgot, mert ugyebár hónapokig szépen átaludta anyuka is az éjjelt.

Norbi 11 hónaposan állt át a nappali egy alvásra, kb. 1/2 12-12 között alszik el, este pedig 8-1/2 9. Valamilyen szinten ezt ő döntötte el, én csak terelgettem egy kicsit ebbe az irányba, viszont nem kell nógatni, ha szólok neki, hogy köszönjön el apától, megyünk aludni, akkor mindenféle hiszti nélkül megteszi. És 10-15 perc múlva már alszik is:)

81. sneer
2009. febr. 26. 15:59
hát most ezt fogom csinálni, hogy cicire teszem, amikor sír. Szerencsére az esténk nekünk is megmaradt (eddig) Fürcsi, szopi, alvás. És nálunk is 8-kor ágyban van... Vannak ismerőseim, akiknél a gyerek "dönti el", hogy mikor megy aludni, és szerintem ez elég rossz taktika, mert 11-12-kor még ébren van a 2 éves gyerek, és az egész nap után még este is, szóval nem sok idejük van így semmire a gyerek mellett. Így szerencsére még este azért tudok tenni-venni, míg alszik a gyerkőc. Nálatok már végigalussza az éjszakát? Ha igen, mióta?
80. Mandula71 (válaszként erre: 79. - Sneer)
2009. febr. 26. 15:05

Biztos nincs más baja:) Hogy a napirendetek vissza fog-e térni? Nos, őszinte leszek, ebben azért ne nagyon reménykedj. Az én tapasztalatom az volt, hogy mire megszoktam egy napirendet, addigra újra változtatott rajta a gyerek. Körülbelül fél éves korától ritkultak a változások, most kb.3 hónapja szinte tökéletesen betartja.

Sokan mondják, hogy már újszülött kortól kell a napirend a gyereknek. Nálunk mindössze az esti fürdés, szopi és alvás volt az, amihez szigorúan ragaszkodtam az első perctől. Talán ennek köszönhető, hogy a fiam most is este 8-kor ágyban van, talán egyszer fordult elő, hogy éjjel 10-kor még fent volt. Napközben pedig én alkazmazkodtam hozzá:) Nekem ez vált be, másnak más. Neked kell eldöntened, hogy te melyik utat választod, melyik jó mindkettőtöknek:)

Ha cicin elhallgat a kicsi, az sem jelenti feltétlenül azt, hogy éhes. Az anyatejnek szomjoltó és nyugtató, altató hatása is van:) Ha nem használtok cumit, nem kap anyatejen kívül semmit a babád, akkor az a lehető legjobb megoldás, ha mindig cicire teszed, amikor sír.

79. sneer
2009. febr. 26. 13:56
Hát én sem szívesen hagyom ám sírni :) Sajnálom, csak nem tudom, hogy jót teszek-e azzal, ha felveszem. De akkor látom, nálatok ebből nem lett probléma! :) Remélem, nálunk sem lesz! Csak pl. a védőnő azt mondta, hogy ne adjak neki óránként enni, mert lehet így is, de akkor hozzá fog szokni a gyerek, és az egész napom etetésből fog állni... Az igazat megvallva, mindig adok neki enni, mert nem sokáig bírom, ha sír (nem a hang miatt, hanem, mert sajnálom, és mikor cicit kap, akkor elhallgat, tehát gondolom, azért sír, mert éhes...) Hát remélem, azért a napirendünk valamelyest visszatér, és remélem, hogy csak a lázam és a környezetváltozás zavarta meg...és nem más a baja...
78. Mandula71 (válaszként erre: 77. - Sneer)
2009. febr. 26. 13:45

Szerintem normális, bár az én fiam az első perctől kezdve sokáig evett, bealudt közben, majd újra folytatta.

Én sosem hagytam sírni. Nálunk bevált, hogy ha sírt, felvettem. Ha kellett, cicire tettem, ebből nem csináltam gondot. Ha valami olyan dolgom volt, hogy nem tudtam felvenni, akkor is beszéltem hozzá. Zuhanyozni is úgy mentem el, hogy ő addig a hordozóban volt. Tulajdonképpen ha nem aludt, a lakáson belül is mindenhova vittem magammal. Tudom, hogy ez így sokaknak fárasztó, de én inkább így csináltam, minthogy sírjon. Ha sír, annak oka van. Nem feltétlenül éhes, lehet, hogy csak te hiányzol neki. Ja és persze folyamatosan beszéltem hozzá, szinte megállás nélkül:)

Nem mondom, hogy egyszerű, ehhez kell egy megértő társ is, aki nem kezd el hisztizni azért, mert nincs például rend. De az eredménye is megvan, a most 14 hónapos fiam nyílt, barátságos, mosolygós kisgyerek lett. Idegenektől sem fél, és a sok ijesztgetés ellenére (mármint engem ijesztgettek:D) nem lóg örökké a nyakamban. Tudja, hogy kellek, bármikor ott vagyok, számíthat rám.

Ja, és cumit soha nem használtunk (próbáltam, de kiköpte, így ennyiben is maradtunk), fogalma sincs, hogy az mire való:D És az ujját sem szopizza, bár ezt is megjósolták nekem:P

77. sneer
2009. febr. 26. 13:23

Szia!

Köszi a választ! Tulajdonképpen vasárnap óta csak vele foglalkozom, mert mással nem is tudok...

De az normális, hogy eddig 15 percig evett, most meg 1,5 óráig? Meg azt veszem észre, hogy az elején eszik rendesen, utána meg csak azért van a szájában a cici, hogy megnyugtassa. De amint kiveszem, sír... Hm, hát azért annyira sok ideig nem hagyom magára, amikor elkezd sírni... Ha nyöszörög, akkor nem veszem fel, de mikor elkezd sírni, és látom, hogy ez sírás lesz, akkor azért felveszem talán 1-2 perc után. De volt, hogy sírt a kezemben, de közben valami dolgom volt, letettem, és akkor egyedül sírt vagy 5 percig, de persze nem nyugodott meg. Viszont akkor sem, mikor megint felvettem... Szóval nem tudom mire vélni ezt a sírást, mert a pocija nem fáj, nem húzza a lábát. (mikor fáj a pocija, akkor látom, hogy azért sír, mert annak megvannak a jelei, de ilyenkor "csak úgy" sír) Szerinted hagyjam sírdogálni egyedül anélkül, hogy felvenném? Vagy sírjon, és csak menjek oda mellé, simogassam, és nyugtassam, de ne vegyem fel? Meg van, amikor elvan a kezemben, nézelődik, és egyszercsak nekiáll sírni, de olyan szinten.... utána meg van, hogy magától elhallgat hipp-hopp. Csak azért furcsa nekem a viselkedése, mert eddig le tudtam tenni, és nézelődött, elvolt magába, most meg ha nem eszik vagy alszik, akkor sír, és nem tudom csak úgy letenni, mert az nem tetszik nagyon neki...

76. d@nu (válaszként erre: 74. - Sneer)
2009. febr. 26. 13:18
Pocakfájás?
75. Mandula71 (válaszként erre: 74. - Sneer)
2009. febr. 26. 13:12

Szia!


Azt kell, hogy mondjam, hogy akár normális is lehet a babád viselkedése. Elfogadható, hogy 1- 1 1/2 órát szopizik és újabb egy óra elteltével megint enni kér. Lehet, hogy növekedett az igénye, a te tejtermelésed meg még nem tudta követni ezt a változást. Oka lehet a környezetváltozás, a frontok, a te lázad is.

Én a helyedben két-három napig csak a kicsivel foglalkoznék, ennyi idő alatt átáll a szervezeted, ha a kevés tej az oka a nyűgösségének. Mennyi az a huzamosabb idő, ami után már felveszed, ha sír?

74. sneer
2009. febr. 26. 13:05
Sziasztok! Tudna nekem valaki tapasztaltabb anyuka segíteni? Az a helyzet, hogy most 3 hetes a babám. Eddig nagyon jó gyerek volt, a hangját sem lehetett hallani. Eddig anyunál laktunk 2 hétig. Most szombaton költöztünk haza. Én szombaton be is lázasodtam + havas-szeles időjárás volt. Vasárnap óta szinte állandóan sír a pici. Tulajdonképpen akkor nem sír, ha eszik vagy alszik. Eddig megvolt a rendszeres napirendünk. Délelőtt egyáltalán nem aludt, kb. 3 óránként igényelte a tejcsit, és 10-15 perc alatt megette, amennyi kellett neki. Utána délben elaludt, aludt kb. 3-g, megint evett, megint alvás 7-ig. Utána fürcsi, evés, alvás, és aludt 11-ig, evés. Éjjel egyszer kel fel enni, utána legközelebb csak hajnalban. Szóval eddig így mentek a napok. Vasárnap óta viszont teljesen felborult a rendszer. Felkel reggel, és sír a ciciért. Adok neki, de 1-1,5 óráig szopizik (szerintem csak megnyugtatásként kell neki) Utána nem alszik el, hanem sír. Addig sír, míg nem kerül újra cici a szájába. De nem adhatok neki minden órában cicit. Neki sem jó, meg nekem sem. Aztán, ha el is bóbiskol, akkor is 5 perc után felriad, és sír... Az éjszakák szerencsére még mindig jók, mert egyszer kel fel enni ugyanúgy, de a nappalok.... nem tudok semmit csinálni (se főzni, se takarítani), mert vagy etetek, vagy megpróbálom elaltatni, vagy sír, és járkálok vele. Szerintetek ez lehet a lázam + költözés + az időjárás változás következménye? És hagyjam sírni? Mert éhes nem lehet 1,5 óra szopi után 1 óra múlva. Mivel első gyerkőc, fogalmam sincs, hogy jó-e az, ha hagyom sírni magában. (Egyébként nem szoktam felkapni az első sírásra, inkább próbálom visszaaltatni olyankor, de mikor huzamosabb ideig sír, akkor felveszem és megpróbálom megvigasztalni) Várom a tapasztalatokat, és a jótanácsotokat! Köszi!
73. bomee
2009. jan. 18. 10:48

Nincs olyan, hogy hány óránként ideális. Amikor éhes akor etesd lehetőleg. Ajánlom az Éjszakai gondoskodás, vagy a Szoptatás cimű könyveket, mindkettő a Kismama könyvek sorozat tagja.


Különben ezt a 3 óra dolgot a 2. világháborúban férfi orvosok találták ki az árvaotthonban lévő gyerekek számára, ott 100 gyerekre jutott pár dajka, akik igy idő-és energiatakarékosan, nagyjából letudták a sok gyerek cumiztatását. Most sem háború nincs, és gondolom a saját gyermekedet neveled, ne hagy hogy órákig éhezzen szegényke egy rossz elmélet miatt.

2009. jan. 16. 13:11
Butaság, hogy 3 óránként ideális. Amikor a védőnő szerint 4 óránként kellett volna etetnem,akkor is 2 óránként volt éhes és adtam neki. Semmi gond nem volt! 6 hónaposan magától nem akart már anyatejet.
71. Mamek
2009. jan. 16. 13:07
Én mindkét gyerkőcöm igény szerint szoptattam, több mint két éves korukig.Egyikünknek sem vált kárára, sőt!
2008. jún. 26. 16:48

Szívből csinálj mindent, mert ami neked jó az a babának is, és ami a babának jó az neked is.

:)

2008. jún. 26. 16:41
Szerintem ciciztesd az ő igénye szerint,mert ő érzi,hogy mikor jó neki.Én a két nagyfiamat nem sokáig tudtam ciciztetni.A lányomat viszont majdnem 2 éves koráig és mindig akkor amikor ő igényelte.Volt,hogy 20 percenként cicizett de ez így volt jó.Még néha most 4,5 évesen is mondja,hogy milyen jó volt és hogy,hogy cicizett.
2008. máj. 2. 15:54
Én sajnos nem sokáig tudtam a gyermekeimet szoptatni,de szerintem akkor add a cicit amikor kéri.Nagyon gyorsan elmúlik az az idő amikor ezt megteheted,és örökké bánni fogod,ha már nem lesz igénye rá.Ha csak hozzád akar bújni,az is megéri a fáradságot!!!:-)
67. kende1
2008. máj. 1. 16:53
bocsi:tartottak
66. kende1
2008. máj. 1. 16:51

A kisfiam 21 hónapos és a mai napig szoptatom. Akkor amikor ő szeretné.

Mikor néhány hónapos volt, előfordult, hogy reggel 8-tól este 7-ig szinte csak a cicimen volt.

Sokan tiszta hülyének tartottam de nem bántam meg, megérte minden perce.

Remélem még sokáig fogom tudni szoptatni.

Gyönyörű, egészséges és ami fontos, végtelenül kiegyensúlyozott.

2008. máj. 1. 13:24

Én mindkét gyerekemet igény szerint szoptattam/a pici még most is/.Akkor szoptak,amikor kérték.Ha 15 percenként,akkor úgy.Soha nem voltak hasfájósak!

Lehet nem is éhes csak téged akar érezni.Ha van lehetőséged,feküdj mellé,bújjatok össze.Olyan hamar eltelik ez az idő,és nem soká azt fogod sajnálni,hogy nem bújjik hozzád.Tudom nehéz és fárasztó,de megéri!

64. e.e.
2008. máj. 1. 11:35
Mindent nem kell pontosan betartani amit mondanak a védőnök. Nagyanyáink is szültek, szoptatttak és lásd egészségesesek voltak.A babák szoktak sírni nem mindig éhesek. Lehet fél, unatkozik, vagy fáj a hasa.Egyszerüen az anyukájához szeretne bujni. Hasfájásra nagyon jó tea köménymag és egy szelet hagyma, de mindig frisset kell főzni.
2007. nov. 5. 15:09

Úgy tudom, hogy 2 szopizás között érdemes megvárni legalább a másfél órát, mert a gyakori etetéstől megfájdulhat a hasa. Ha semmiképp nem birja kivárni, akkor viszont ugyanabból a mellől kell adni neki.

Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok. Szegény gyereket nem kell éheztetni, mert a védőnő azt mondta, hogy csak 3 óránként ehet. Mindenesetre ha elkezd sírni nem kell azonnal cicire rakni. Lehet, hogy a hasa fáj, vagy éppen unatkozik.

2007. nov. 5. 13:55
Jaj ne csináld azt,hogy csak 3 óránként adsz neki cicit.A menyem is azt csinálta a kisunokámmal.Szegény annyira sírt,mert éhes volt.Mire letelt a 3 óra,annyira elfáradt,vagy a sok sírástól tele volt a kis gyomra levegővel,hogy azért nem tudott eleget enni,és szopizás közben elaludt.Persze szegénykémnek megint várni kellett 3 órát.Hiába mondtam a menyemnek,hogy így elfog apadni a teje,és a gyereknek is nagyon rosz.nem hitt nekem,mert a dilis védőnő szava többett ért.El is apadt a teje még mielőtt a kisunokám betöltötte volna az 1 hónapot.Azóta már 9 hónapos a pici,és tápot kap.Megígérte a menyem,hogy a következő babánál már rám fog hallgatni.Nem is rá haragudtam,hanem a védőnőre.Szoptasd akkor a picit amikor éhes.Hidd el mindkettőtöknek jobb lesz.Az anyatejben olyan anyagok vannak,amik a babáknak létszükséglet.
2007. nov. 5. 11:44
Sztem nem csak azért sírnak a babák mert éhesek. Azért nem kell fél óránként, vagy gyakrabban szopiztatni. A 3-4 órát azért mondják, ennyi idő kell míg a poci feldolgozza a tejet. Hanem fájhat a pocija tőle.
2007. nov. 5. 08:16
Az hogy hány óránként ideális,az szerintem bab-függő. Van aki 2, van aki 3 vagy 4 óránként szoptat. Attól is függ milyen étvággyal eszik a baba,mennyire intenzíven szopizik. Szerencsére a fiam betartotta a 3 órát, de evett is rendesen!
59. Donyta
2007. szept. 23. 06:44
Az előírásokra sosem szabad adni! Aki könyvből akar gyermeket nevelni az beteg! Az orvosok és sok csecsemős azthiszi, egy gépet kell etetni. A baba tudja mikor mit szeretne, és hozzá kell igazodni, nem a táblázatokhoz! Az enyém születésétől fogva 4-5 óránként evett, azt is úgy, hogy már aztnéztem miért alszik ennyit. Igaz ekkor jobban megtömte magát, és nem a kiírt 70 gr-okat ette csak. Kaptam is miatta rendesen. De kérdezlek, te mikor eszel? Amikor reggel 8 óra van, és pont 12-kor ebédelsz? Akkor eszel ha éhes vagy. Ha a pici pocakja nem bír többet bevenni, töbször kicsit kér enni! A súlya gyarapodása a fontos és , hogy egészséges legyen! Miután ugyanúgy etettem a gyerekem, és tanácsadáskor azt mondtam, 5-6 szor étkezik, minden rendben volt. Pedig nem változtattam a kicsi akaratán, sem időben, sem adagokban. Egyikén sem! Ráadásúl minden baba mást igényel, igy nem is lehet egy kalap alá venni őket! Minél többször kíván cicizni, az neked is jó, több tejet termelhet a kicsi evvel.
58. dina0812 (válaszként erre: 57. - Rekus)
2007. aug. 25. 23:36
Söt nagyon is jot tesz.Nekem annyi tejem volt hogy a kicsi nem tudta kiszivni egy egy szopi alkalmával,igy a maradékot állandoan lekellet fejnem.Én nem a kézi hanem az elekrtomos fejöt vettem meg és nagyon bevált.Eleinte fájt amikor fejtem mert nagyon meg voltam duzzadva a rengeeg tejtöl,aztán pár ap mulva amikor már a kicsi képes volt többet enni akkor már nem is kellett fejnem a tejet.Kitartás mindenkinek aki éppen most szopiztatja a kicsit.
57. Rekus
2007. aug. 25. 22:03

Linn, tabuk! Az én kicsi babám is folyton a cicin lógott volna. Szopizás után 15! perccel már sírt megint. A kezét tömte a szájába, és ha cici közelbe került rögtön ráharapott, szopizott, abbahagyta és negyed óra múlva indult minden előlről. A kórházban kapott tápot (csak 3 adagot), minden alkalommal beájult tőle, és aludt 4-5 órát. 20 dkg súlyvesztéssel engedtek haza a kórházból, elvileg megállt a súlyvesztés. Itthon nem volt mérleg (direkt), de a születési súlyját nem nyerte vissza 2 hetes korára. A lefejt tejem ha kicsit állt szürkés víz-szerű, egyszerre nem bírtam 20-30 ml-nél többet lefejni.

Szóval elvileg illenek rám is a "tünetek". A kicsi lányom azóta is csak szopik. Most lesz 5 hónapos, és 6,5 kg.

Azért sírt mert túl nagy a szopási ingere. Egy cumi sokat segített (szerencsére nem lett cumizavarja). Másrészt meg hasfájós szegényke, és szeretett volna a cicin vigasztalódni. Kezdetben 1,5 órára sikerült kitolni a szoptatásokat, így egyszerre többet evett és tudott már aludni is. Aztán szépen lassan ráállt a 2-3 órás szopási időközökre. Mivel hagyom addig szopizni ameddig akar egy szoptatás fél óráig vagy még tovább eltart. Emelett (szerintem nagyon sokat) cumizik, sőt újabban még az ujját is szopja. Egyébként mosolygós, barátságos, érdeklődő baba.:)

(Nekünk volt még egy húgyúti fertőzésből fakadó elhúzódó sárgaság is nehezítés képpen.)

A tej meg azért vízszerű, mert én tehetségtelen fejő vagyok, és csak az előtejből tudtam fejni egy keveset. A hátsótejből max 2-3 cseppet vagyok képes produkálni mind a mai napig:(

Bocsi, de szerintem csak még egy kis kitartás, bíztatás, segítség kellett volna.


Dina0812! Mindenki iszákosnak néz akinek elmesélem, hogy milyen jó az alkoholmentes sör a tejtermelésre:) De ezek szerint nem csak nekem vált be.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook