Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 18 hónaposan önállóan enni... fórum

18 hónaposan önállóan enni... (beszélgetős fórum)


2014. aug. 20. 10:32
Az enyém már evett ennyi idősen egyedül,DE itthon villához van szokva és bizony volt hogy a szemem láttára etette a 2,5 éves lányomat a dadus túróstésztával kanállal....OVIBAN ráadásul!!
2014. aug. 20. 00:37
Nálunk is elvárás volt a bölcsiben, de végül (nem emiatt) máshova vittem, itt ez nem volt feltétel, de nem olt gondja vele a fiamnak.
7. anya4005 (válaszként erre: 1. - adry06)
2014. aug. 19. 23:59

Egyik fiam sem evett önállóan ennyi idősen! Sőt! A kicsi (2,5 éves) a mai napig inkább rám bízza ezt a melót,mert hisztirohamot kap,ha leeszi magát vagy kajás lesz a szájaszéle!

Szerintem a bölcsiben,ha más nem is,a csordaszellem majd segít! Persze,addig gyakorolnék azért,nehogy ne kapjon ebédet a gyerek,ha már a gondozók rögtön az elején ilyen segítőkészen álltak a dologhoz! :-(

6. emi75 (válaszként erre: 1. - adry06)
2014. aug. 19. 18:53
3. hozzászólót tudom ismételni. Nyilván könnyebb a gondozónőknek, ha kevesebb gyerknek kell segíteni, biztos ezért hangsúlyozzák.
2014. aug. 19. 18:41

Nekem 15 hónapos a lányom, már nem 1 embertől megkaptam, jajj hát még nem tud önállóan enni???

Na mondom fantasztikus...

Kanállal még nem tud enni, viszont ha a kezébe adok pogácsát vagy hasonlót, azt ügyesen elmajszolja, a poharat meg saját maga fogja és próbál inni.

Sokszor nem gondolják végig, hogy milyen teljesítmény kényszert állítanak fel az alig pár hónapos, éves gyerekekkel szemben.

Holott mire ovis lesz, nagyjából az összes gyerek szobatisztává kezd válni és lesz annyira ügyes a kezeinek a koordinációja, hogy a kanállal is fog tudni bánni és nem csak a plafont és a függönyt ki színezni. Szóval nyugi, semmivel sincs elmaradva... :)

Én úgy látom az ismerősi körökben is, úgy 2-3 év közt szoktak automat szobatisztává válni a gyerekek és ezzel egyidőben már azért az evés terén is nagy lépcsőfoknak számít, hogy ügyesebben veszik a szájukba az ételt. De nagyon bírom, amikor engem is letámadnak a rokonaim, na hogy te még ezt se tudod, az se tudod?? Még nem szoba tiszta??? 15 hónaposan??? Úristen... mintha elmaradott lenne a gyerek, holott erről szó sincs. El vannak tájolva, és nincsenek tisztába azzal, hogy mi az a fejlettségi kor, ameddig általában a legtöbb gyerek elsajátítja az adott képességet. Én úgy tudom a védőnőm is 2 évesen már önálló evésre képesnek mondja a gyerekek többségét akik hozzájárnak, szerintem ez nincs messze az átlagostól, normálistól. Gondolom én... :)

2014. aug. 19. 18:40
Egy fittyfenét! Majd belejön, azért mondják, hogy nekik kevesebb gondjuk legyen.
2014. aug. 19. 18:40
ahová az én lányom jár, ott a picik mellett ott vannak a gondozó nénik, és segítenek nekik enni a "2 kanalas" módszert alkalmazzák, és szokták ajánlani, hogy a szülők is így etessék otthon a piciket. Ebben a bölcsiben nem okoz problémát ha egy ilyen picurka még nem eszik egyedül.
2014. aug. 19. 18:32

jaj, dehogy kell! majd szépen megtanulja.


hajlamosak túlgondolni kicsit a dolgokat :)

2014. aug. 19. 18:29

Sziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy 18 hónaposan már "kell" tudni önállóan enni egy kisgyereknek??? Most lesz bölcsis a lányom, és a szülőin mondták, hogy tudni kell önállóan enni. Az én lányom még nem nagyon akar, persze probálgat a maga módján, de az még közel sem nevezhető önálló evésnek.


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook