Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 18 évesen kismama? fórum

18 évesen kismama? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
127. Fiúsmami (válaszként erre: 124. - Spinneli)
2014. jún. 17. 22:47
Ma a majdnem 5 évesem cipelt mindent a kocsiból be a házba,mert öcsi elaludt és én vittem be ölbe.Olyan édes volt,és lovagias:).Persze levágta az út közepére,de a szándék megvolt:)
126. 0f332c4ec9 (válaszként erre: 122. - Spinneli)
2014. jún. 17. 22:47
Nekem a fiam mindig a "pici" fiam lesz :DD Pedig már most nagyobb darab mint én :)) Mindig meg fogom neki főzni a kedvencét még akkoris ha már nős lesz. És ha 30 körül nem lesz az hát nem lesz. A lényeg,hogy magányos ne legyen és jól érezze magát. Nem hinném egyébként,h nem lesz 30-40 évesen senkije max nem lesz a felesége,de gyerek..egy pasinál 35 körül simán ráér a gyerek. De ezzel nem vagyok egyedül,sok sok fiammal egyidsős vagy kisebb fiú igy fog élni. Ami mint már most tudjuk nem feltétlenül lesz jó. Nagyon más nem tehetünk majd akkor én úgy gondolom. Szépen el fogjuk látni őket és örülünk ha ő örül és jól érzi magát.
125. Fiúsmami (válaszként erre: 122. - Spinneli)
2014. jún. 17. 22:45
Oké de nekem ne mond,hogy egészséges mikor a harminc éves férfi anyától 3 méterre levő szobában él.Hát egy egészségeset nem tudd pukizni :)
124. spinneli (válaszként erre: 121. - 0f332c4ec9)
2014. jún. 17. 22:44

Persze, hogy fontos, hogy tanuljon, de ezenkívül szerintem kell, hogy legyenek más természetesen korának megfelelő feladati is egy gyereknek, szerepe a családban stb.

Én pl. nem fogok utána ganajozni állandóan, hanem fokozatosan vezetem majd be, hogy maga körül maga tart rendet, ő is el tud menni majd a boltba egy kiló kenyérért, vagy befizetni valamit stb. én nagyon fontosnak tartom, hogy valódi, gyakorlati tapasztalatai is legyenek az életről.

123. Fiúsmami (válaszként erre: 121. - 0f332c4ec9)
2014. jún. 17. 22:44
Bár nekünk még kicsik,de mi is szeretnénk,hogy tanuljanak,de a férjem néha leállít,hogy több a diploma nélküli gazdag ember,és rám szól,hogy majd abba támogatjuk őket amiben sikeresek és boldoggá teszi őket.Csak ez a nyomorult ország a diploma mániások országa sajnos.Mindegy milyen hülye valaki van papír vagy nincs?Hmmm.hová vezet ez?
122. spinneli (válaszként erre: 119. - Fiúsmami)
2014. jún. 17. 22:41

Nem hiszem, hogy azok a férfiak, akik nem házasodnak meg 30 éves korukig, mind anyuci pici fiai lennének.

:)

Nálunk mondjuk ilyen veszély nem fenyeget, én nem vagyok alkalmas az anyuci pici fia témakör anyuci szerepére.

121. 0f332c4ec9 (válaszként erre: 118. - Spinneli)
2014. jún. 17. 22:38
Ez is igaz. Nekem pl a legfontosabb,h ő jól tanuljon. Persze az egészsége is fontos és egyebek,de a tanulás is nagyon nagyon fontos. Na,de ez is miért...fél az ember mert tanulás nélkül mégis mit csinál a gyereke késöbb?
120. Fiúsmami (válaszként erre: 118. - Spinneli)
2014. jún. 17. 22:38
múlt héten diploma előtt álló fiú gyerek a rokonok közül,bődületes baromságokat beszélt.könyörögtünk fogja be ne égesse magát.Sógornőm fia szakmunkás 19 éves srác,magát tartja el(hentes,imádja a munkáját)most kezdett tovább tanulni.Égés föld a két srác.A diplomás az égés :)
2014. jún. 17. 22:35
Én remélem a fiaim hamar nősülnek.nagyon gáz mikor 30 év körüli pasinak anyuci a mindene.Én rajongok a fiaimért ha lehetne magamra kötném őket és velük lennék állandóan,mert még kicsik.De az gáz mikor 25 éves férfiak anyucihoz járnak még haza.Persze jöhet haza bármikor,de aki 25 évesen nem találja fel magát 40 évesen se fogja.persze van kivétel
118. spinneli (válaszként erre: 113. - Megi04)
2014. jún. 17. 22:33

Én sokszor úgy látom, hogy maguk a szülők teszik a gyerek élete közponjának a tanulást.

"Semmivel ne foglalkozz, neked csak a tanulás munkád."

Az eredmény egy lexikálisan (jobb esetben) kiművelt gyerek, akinek semmilyen gyakorlati tapasztalata nincsen az életről, nem tudja, hogy kell bevásárolni, csekket befizetni stb. hiszen neki "csak" tanulnia kellett.

117. 0f332c4ec9 (válaszként erre: 116. - Megi04)
2014. jún. 17. 22:30
Én sem úgy éltem meg. Én inkább igy: egy darabig a kisbabám az első. És igy is volt. Amig kicsi volt addig nem igazán jártam el sehova mert nem akartam,nem kivántam csak vele akartam lenni. És már sulis volt amikor elkezdtem kimozdulgatni és teszem most is ha kedvem van mert miért ne tehetném.
116. megi04 (válaszként erre: 115. - 0f332c4ec9)
2014. jún. 17. 22:25
Nem tudom.Én sem tudnám elképzelni a fiamról..Nem tudom,miért alakult így,nekem nem jön be,hogy talán mert azt akartam volna,hogy"éljen az a gyerek".Jártam táncolni,bulizni.Utána megszületett a fiam,és én borzasztóan élveztem,hogy van egy babám.:) Komolyan.Nem hiányzott sem a buli,sem semmi.Megtehettem volna,hiszen nagyik,dédik repesve vállalták volna a gyermekvigyázást.De...egyszerűen..nem úgy éltem meg,hogy:Vége a szórakozásnak..
115. 0f332c4ec9 (válaszként erre: 113. - Megi04)
2014. jún. 17. 22:19
Na azt én sem tudom,hogy mikor változott ez ill az meg. Nem vagyok sem olyan okos sem olyan idős,hogy tudjam,34 vagyok. Viszont bár nem tudom a te gyerekeid hány évesek,de el tudnád képzelni,hogy 18 évesen szülővé váljanak? Mert én a fiamról nem és nem is szeretném,h fiatal szülő legyen. Ne kérdezd miért. Vagyis hát ennek is megvan az oka,de az nem ide tartozik. A lényeg,hogy mi akik korán szültünk és nem is bántuk meg és öröltünk neki már akkoris ,most is sőt még csak el sem hanyagoljuk őket,hanem neveljük,szeretjük szépen,még mi is huszonéves gyerekeket nevelünk belőlük. És ezt tényleg nem értem. Mert persze lehet azt mondani erre,hogy mert most tobbet ,eg tudunk nekik adni mint anno nekünk vagy éljen az a gyerek mert mi nem éltünk(ez nálam pl pont nem igaz),de ezek nem okok. Szóval? :))
114. pszichocéda (válaszként erre: 108. - 78aee34755)
2014. jún. 17. 22:10
Nem csak a cégigazgatók gyerekeinek van jó soruk.. :) De a sarkítás hangzatos, az kell ide a népnek ;)
113. megi04 (válaszként erre: 111. - 0f332c4ec9)
2014. jún. 17. 22:09

Én 18 évesen szültem az első fiamat.Soha nem bántam meg.De tény,hogy az "más világ volt".

Sajnos,azzal értek egyet,aki úgy gondolja,hogy ma,valóban egy 18 éves..legalábbis a nagyon nagy többségük-még gyerek.Tényleg fogalmam sincs,hogy ez hogy alakult így?..Pár hónapja hallgattam a rádióban,valami "okos ember" beszélt.

25-30 éve,a fiú leszerelt a katonáéktól,a lány kijárta a szakiskolát,összeházasodtak,gyereket szültek.Ma? A szülőkbe kapaszkodnak,még huszon évesen is.Inkább mennek tanulni,még,és még tanulni,csak ne kelljen "felnőni".TISZTELET A NAGYON KEVÉS KIVÉTELNEK!-szóval most ne kezdjetek támadni,hogy bezzeg x,meg y,Ő nem.Ezek,nem az én szavaim,de hazudnék,ha nem értenék egyet!Valóban elgondolkodtam már azon,hogy 18 éves voltam,a férjem alig 22 és gyerekünk született.Gondoskodtunk róla,szerettük.3és fél év múlva,jött a másik.Volt nagyi,dédi.Szeretgették,nagy,boldog család vett minket körül.Nem tutujgattak,felnőttként bántak velünk.A családomban,a nővérem,és anyu sógórnője,szintén (sőt!)17-19 évesen szültek.(Gyerekük egyetemet végzett,tehát nem lettek elhanyagolva,semmilyen téren).

Én csak egyszerűen tényleg nem értem,hogy mikor,és hogyan lettek az "új nemzedék" ilyen...nem is tudom...GYEREK még huszonévesen is...?

112. spinneli (válaszként erre: 111. - 0f332c4ec9)
2014. jún. 17. 21:52

Értettem, de én az mondom, hogy mostanában inkább ritka,aki 18 évesen szül.

Személy szerint úgy gondolom, hogy egyéni döntés a dolog, nem a kortól függ, hogy ki milyen anya lesz.

111. 0f332c4ec9 (válaszként erre: 73. - Spinneli)
2014. jún. 17. 21:50
Nem is azt mondtam,h általános. Ma 30 felett vagy alatt pár évvel az általános. Csak azt,h egyáltalán nem ritka manapság sem,hogy 18 évesen szüljenek. Én 20 voltam és bár nagyon fiatalka voltam ,most azt mondom örülök,hogy 20 évesen szültem és újra csinálhatnám sem tenném másképp. És ez komoly.
110. trapiti (válaszként erre: 109. - Megi04)
2014. jún. 17. 18:58

Döntse el mindenki maga és azzal is egyetértek, hogy akkor jöjjön amikor semmi más vágya nincs a szülőknek - jó esetben ugye kettőnek.

A feltételekről: itt nem a rózsaszín hintaló a kérdés. Ma Magyarországon egy 18 éves lány szakma, képesítés, és munka nélkül etetni sem fog tudni egy gyereket önállóan. Sok helyen másképp van, de általában ahhoz hogy normális feltételek közé - nem luxusról van szó, csak az alapvető feltételekről - szüljön ahhoz előtte le kell tenni valamit az asztalra. Pl. pár évig dolgozni. Ami alanyi jogon jár egy 18 évesnek, abból éhen is halhat. Arról nem beszélve hogy Magyarországon a megélhetés költségei aránytalanul magasak az átlagos jövedelemhez képest, emiatt is lehet hogy aki egy kicsit is józanul gondolkozik az megpróbál előbb valami alapot teremteni. Nálunk nincs az a szociális háló ami megtartsa ha felelőtlen volt. Diploma-kór? Biztosan van, de ennek sok oka van. Pl. hogy évtizedekig annak volt esélye kicsit is jobban élni aki tanult. Emellett pl. évtizedekig a pályakezdők munkanélküliségét a főiskolai-egyetemi oktatás aránytalan bővítésével próbálták enyhíteni. Más országokban nincsen ez, de az is igaz, hogy más országokban a legutolsó betanított munkás is normális színvonalon megél és biztos lehet benne hogy lesz miből felnevelnie a gyerekét. Magyarországon ez nincsen így.

109. megi04
2014. jún. 17. 18:46

Él az egyesült államokban egy nagyon kedves,idősebb barátnőm.(Magyar).Fogalmazzunk úgy,sok mindenbe belelát..:) Ő mondta:Mi magyarok,diploma kórságban szenvedünk..:)

Mikor ideális gyereket szülni? Ki a fene a megmondhatója? Mindig,és mindenhol vannak felelőtlen,és felelős anyák.Tehát,nekem erről az a véleményem,hogy mindenki akkor szüljön,amikor úgy érzi,neki pont akkor ideális,és el tud tartani egy gyereket.Ha ez nem luxus körülmények között történik,az egyáltalán nem baj.Az ember igyekszik mindent megadni a gyerekének,de még soha nem hallottam,hogy egy gyerek,azért került volna hátrányba az életben,mert nem tudott az anyja,rózsaszín hintalovat,vagy 120ezres babakocsit biztosítani neki.Fontosabb,hogy foglalkozzon vele.Mesét olvasni,rongyos mesekönyvből is lehet,viszont van,aki megveszi inkább a gyereknek DVD-n,mert lehet,hogy drága,de majd a tévé foglalkozik vele.Vagy igen...az utca.De vannak,akiknek semmilyen karrierje nincs,ettől még nem neveli az utca a gyerekét.És persze,van,akinek igen.Tehát...szerintem,legjobb,ha mindenki maga dönti el.:)

108. 78aee34755 (válaszként erre: 82. - Pszichocéda)
2014. jún. 16. 19:10
Áh értem. Akkor most ez a felfogás van érvényben. Szülj mindegy hová csak szülj mert a gyerek nem akadály semmilyen tekintetben! Mindegy hogy egy lyukba szülöd 6-od magaddal de akkor is szülj mert már szuper gazdag nem lehetsz soha ezért a lyuk is megteszi csak legyen gyereked.... fúúúj ez az igazán gusztustalan. szerintem. mert. míg tisztában vagyok vele hogy nem leszek cégigazgató soha a büdös életbe, addig azért szeretném ha nem arról szólna a gyerekkora hogy nélkülözzön a gyerek. Sajnos ebből a szüljön majd lesz valamiből vannak a gyerekek többsége az utcán...
107. 388b941089 (válaszként erre: 92. - Trapiti)
2014. jún. 16. 19:08
Cafolom.
106. trapiti (válaszként erre: 103. - WTFISCH)
2014. jún. 16. 18:44
Ilyen nincs :) - de ezzel gondolom nem mondtam újat...
105. trapiti (válaszként erre: 101. - Pomponlány)
2014. jún. 16. 18:44
Érdekes, nekem nincs ilyen érzésem. A gyerek a legjobb "dolog" az életben, de nem mindegy hogy milyen körülmények között/közé születik. Pl. anyu még az érettségire készül, vagy vizsgákra éjszakákon át, vagy elért már valamit, és nem kell választania, hogy a gyerekével tölti az időt, vagy tanul. Aztán mire behozza amit mások a gyerek előtt már végigcsináltak, a gyereke már kamaszodik.
104. WTFISCH
2014. jún. 16. 18:43

a gyerek a vilag legeslegnagyobb felelossege.

es ezt 18 evesen nem lehet a semmire felvallalni. a gyerek nem 1-2 hetig honapig gyerek amig unytum-puntzum de cuki mindenki latogatja es megmutatom a baratnoknek. A gyerek az anya elete vegeig gyerek.

103. WTFISCH
2014. jún. 16. 18:41
igy van, ezert kell az, hogy tutira legyen valaki, aki eltartja elete vegeig.
102. trapiti (válaszként erre: 100. - WTFISCH)
2014. jún. 16. 18:40
Ilyen alapon azért nagyon pofára lehet esni... nem is csak addig amíg kicsi a gyerek. Hanem mondjuk 40 évesen, amikor a gyerek felnőtt, ő meg nem ért semmihez normálisan.
2014. jún. 16. 18:40
A sok hozzászólást olvasva, néha már az az érzésem támad, hogy a gyerek egyellő a halállal, de legalább is valamilyen gyógyigyhatattlan betegséggel. És ez(az irány) nagyon elszomorító!
100. WTFISCH
2014. jún. 16. 18:28
18 éves ember általában még nem sokat tett le az asztalra. Akkor nem korai, ha biztosra veszi, hogy soha nem kell majd dolgoznia ezutan, mert lesz mibol elnie neki es a gyerekenek. És nem a nagyszulokre gondolok.
99. trapiti (válaszként erre: 98. - Loch ness)
2014. jún. 16. 18:24

Attól is függ szerintem a koraiság, hogy ki meddig tanul, mikor kezd dolgozni. Pl. ha valaki 18 éves korára szerez egy szakmát és elkezd dolgozni, pár év múlva már nem biztos, hogy korai. Ha valaki többet/mást szeretne elérni, és mondjuk 25 éves mire kikerül az egyetemről, kb. 30 mire van valamennyi szakmai gyakorlata is, ill. egy olyan munkahelye ahonnét normálisan el tud menni gyedre. Mert ugye ez sem mindegy, hogy pl. alanyi jogú gyest kap, vagy kereset alapú tgyást, gyedet.

Biztosan van előnye a fiatalabb korban való gyerekvállalásnak (20-25 között), könnyebb rohangálni a gyerek után huszonévesen, ez biztos. Ugyanakkor szerintem annak is megvan az előnye ha 30 fölött vállalja valaki az elsőt. Pl. a szakmájában már jutott valamire, nem kezdőként fog visszamenni dolgozni. De a gyerekkel kapcsolatban is másképp áll hozzá egy 30 éves anyuka mint egy 18. De nyilvánvalóan mindenkinek más a jó. Nekem jó volt így hogy 33 éves voltam amikor a lányom született, egész biztosan jobb anyukája vagyok így mint a 15 évvel ezelőtti önmagam lett volna. Nekem az is jó volt, hogy 6-7 év szakmai gyakorlat után, szakvizsgával a zsebemben maradtam otthon babázni.

Nagyon át kell gondolni, hogy 18 évesen mennyire komoly ez a vágy. 20 év múlva, mondjuk 36 éves nagymamaként nem szabad hogy úgy érezze, elszalasztotta a lehetőségeit.

98. loch ness (válaszként erre: 97. - Trapiti)
2014. jún. 16. 16:44

Én is ugyanezt írtam, hogy 18 évesen általában korai, de pár évvel később miért ne? Addig meg lehet tanulni, egzisztenciát építeni. Nekem is jó volt, hogy fiatal szüleim voltak, hasonló életérzés volt bennük, mint bennünk - nem mondom, hogy idősebb szülő nem lehet ilyen, de én is érzem, hogy itt fáj, ott nyilall, és nincs annyi energiám, mint a huszas éveimben.

Szóval, szerintem ugyanazt írtuk, csak más nézőpontból.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook