Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 18-19 évesen teherbe esni, anyának lenni? fórum

18-19 évesen teherbe esni, anyának lenni? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
165. vvicus (válaszként erre: 162. - Bar-Bara)
2009. okt. 12. 09:16

Szia! Mi anyósoméknál voltunk délután, csak este jöttünk haza.

Kapsz valami peteérést serkentő tablettát? Van saját orvosod, akihez mindig jársz?

164. Bar-Bara (válaszként erre: 163. - B2076ec79b)
2009. okt. 11. 16:37
:)
163. b2076ec79b (válaszként erre: 8. - Christine1979)
2009. okt. 11. 16:36

Szia!

Én 20 éves voltam, amikor terhes lettem az első lányommal, kb fél éves ismeretség után. Alig egy héttel múltam 21, mikor megszületett. Tavaly született a második babám, ugyanattól az apától .) Immár több, mint 8 éve vagyunk együtt.

A kivételek erősítik a szabályt :)))

162. Bar-Bara (válaszként erre: 161. - Vvicus)
2009. okt. 11. 16:32

Párom maximálisan, ő nagyon nagyon vágyik gyerekre rég.

Feltétlen beszámolok, és ha hiszitek, ha nem, nagyon sok lelkierőt ad, amit, ahogy írtok, és egyre jobban tudatosul bennem, hogy az élet, amit én élek, az bizony az enyém.

Úgyhogy írjatoook :DDDD

Én is szeretném és tervezem tartani a kapcsolatot Veletek, múltkor elaludtam, azért nem jöttem kora du... :) most vagyok asszem egész nap (mármint mostantól)

161. vvicus (válaszként erre: 160. - Bar-Bara)
2009. okt. 11. 15:36

Arra nem emlékszem, mit írtál. Párod is telejesen benne van a baba-dologban?

És csatlakozom az utánam íróhoz, majd számolj be, hogyan mennek az események.

Ha döntöttél, családdal ne foglalkozz. Azt írtad, külön éltek. Ez a te életed, ne más irányítsa!

160. Bar-Bara (válaszként erre: 159. - 42af71f255)
2009. okt. 11. 15:14

Háááát...tulajdonképp egy kis Elevit nem kötelez semmire, de igaz ami igaz...

Én tudom mit akarok, csak félek a következményektől a környezetemben, konkrétan a családomban.

Nem tudok róla egyelőre, még nem beszéltem erről az otthoniakkal...:( És továbbra és félek tőle, nagyon!

159. 42af71f255 (válaszként erre: 158. - Bar-Bara)
2009. okt. 11. 13:59

Szia!

Gondolom a döntésed már rég megszületett,ha szeded az Elevitet...nem?

Nagyon sok sikert hozzá!

És természetesen szeretnénk majd tudni a fejleményeket!!!:)

Amúgy van valami előzménye a betegségednek?Volt a családodban hasonló??

2009. okt. 11. 10:05
Hát, akkor pár hónap pihi - bár állítólag ezek a gyógyszerek már annyira jók, hogy akkor sem lesz baja a babának, ha szedés közben esel teherbe.
157. vvicus (válaszként erre: 156. - Bar-Bara)
2009. okt. 11. 08:58
Én sem tudom. Most minden esetre muszáj még várni, mert beteg voltam, és teljesen helyre kell jöjjek. Plusz csak 1 hónapja tettem le a fogamzásgátlót.
156. Bar-Bara (válaszként erre: 155. - Vvicus)
2009. okt. 10. 22:05

Értelek.

Nem tudom, meddig érdemes várnod.

Lehet, hogy utána is sikerülne. Mint tapasztalhattad, így sem megy egykönnyen, nem gyerekfüggő, bár kitudja.

155. vvicus (válaszként erre: 154. - Bar-Bara)
2009. okt. 10. 21:32
Félek, és ettől függ. Komoly munkahelyem még nem volt. Nem tudom, mit fogok tudni magammal kezdeni 3 év múlva, ha most nem dolgozom be magam valahová. Ez meg azért bajos, mert immár fél éve intenzíven, de összesen 1,5 éve keresek munkát, és sehová sem kellek. Hiába lesz 2 diplomám, 2-3 nyelvvizsgám, ha nem lesz releváns munkatapasztalatom...:-(
154. Bar-Bara (válaszként erre: 153. - Vvicus)
2009. okt. 10. 19:06

:D

Mitől függ?

153. vvicus (válaszként erre: 152. - Bar-Bara)
2009. okt. 10. 18:56

Oké, oké, értem én! És valszeg ugyanígy lennék vele.

Nem tudom, mi mikor vágunk bele. Talán nemsokára mi is. ;-)

152. Bar-Bara (válaszként erre: 151. - Vvicus)
2009. okt. 10. 18:49

Igen... :)

Ebben a hónapban már lekéstünk, de jövő hónaptól :)

Meg nem is baj, hiszen egy kicsit ki is kell tisztulnom, már szedek Elevitet, egészséges kaják, ilyenek. :)

Igen, de én mindig na természetesre vágytam, és senki sem garantálja, hogy a lombik sikerül, és véges a próbálkozási lehetőségek száma...

151. vvicus (válaszként erre: 149. - Bar-Bara)
2009. okt. 10. 18:39

És mindent megteszel az érdekében? Hőmérőzés, meg társai? Dokid nem tudja megmondani neked pontosan, hogy mikor van pé-ed?

Végülis lombikkal is tudod pontosan, mikor fogant, de más az élmény, az tuti. :-)

2009. okt. 10. 18:25
Senki nincs itt,csajok? :(
149. Bar-Bara (válaszként erre: 148. - Vvicus)
2009. okt. 10. 17:46

Még nem vagyok babás, a doki szerint még egy pár hónapig lehet, ha egyáltalán lehet.

No igen... nem olyan egyszerű ez mint a karikacsapás, hogy tetesd el a petesejted.

Meg gondolom abban is egyetértünk, hogy szinte pótolhatatlan élmény, hogy tudod, mikor fogant a babád, és benned van az a szerelmes érzés,ami akkor... :)

148. vvicus (válaszként erre: 146. - Bar-Bara)
2009. okt. 10. 16:32

Értehető amit írsz. De te amúgy már terhes is vagy, mert ezt nem tudom pontosan.

Azzal meg egyet értek, hogy eleve gondolom csomó pénz levetetni és tároltatni a petesejteket, aztán meg a lombik sem jön össze mindenkinek, vagy csak sokadik próbálkozásra. Megértem, hogy ha most még lehet természetes úton, akkor ezt választod.

2009. okt. 10. 15:12
Bocsi a mellégépelésekért...:(
146. Bar-Bara (válaszként erre: 144. - Elfelejtett jelszó)
2009. okt. 10. 15:10

De, vannak tünetei, biztos van, amikir nincsm nálam volt. Klimaxos tünetek.

Akkor gondolom több fajtája van, nálam konkrétan klimax, de mindegy.

Szerintem túl nagy macerával járna az alternatív megoldás. És senki, semmi nem garantálja, hogy sikerül is.

Ha nem lenne egy szerető vőlegényem, aki biztos hátteret ad, gondolom azt választanám, de mivel van, és tervben is volt a baba, csak kicsit később, ezért én azt hiszem, sokkal jobb megoldás ez így.

És nem utolsó sorban az i számít, hogy mik az álmaim, vágyaim... hogy természetes úton, szerelemben kerüljön be és ki is a babám.

Szerintem, akinek van gyermeke, átérzi ezt.

És nagyon sajnálom azokat, akiknek nincs választási lehetőségük, mert későn jönnek rá, vagy valami más betegségük van.

2009. okt. 10. 15:03
Perzse biztos vannak kivételek, lehet hogy te is az vagy!
144. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 140. - Bar-Bara)
2009. okt. 10. 15:02

Ezeken a dolgokon mind tudnak segíteni gyógyszerrel. A híradóban volt, hogy egy transzvesztita pasi szült gyereket pedig csak méhe volt. Nem menstruált, ciklus sem és mégis. Gyógyszerekkel ma már sok minden megoldható.

Jártas vagyok a dologban, de tünetekről egyáltalán semmit nem hallani. Pont azért olyan veszélyes, nem egy ismerősömnél előfordult az ég világon semmi bajuk nem volt csak amikor akartak babát nem jött össze mert alig volt peteérés (mensi ettől még frankón lehet, a kettő nem feltétele egymásnak!) és derült égből cvillámcsapád érte a hír, h ogy petefészek kimerülése lehet. Autoimmun folyamat, az essetek többségében semmi tünetet nem okoz.

Én nem kérdőjeleztelek meg, ezek szerint akkor lehet hogy neked nem csak ez a gondod. A mensi kimaradása nem jellemző erre a betegségre, de sok másikra igen. Pl PCO.

143. Bar-Bara (válaszként erre: 127. - Vvicus)
2009. okt. 10. 15:00

Szijja...

Köszi :)

Nálunk nem tudom, mennyire lesz szülői támogatás, mivel gyakorlatilag beszélőviszonyban sincsenek, a szüleim nem hajlandóak.

Viszont állunk a saját lábunkon! :)

Együtt élünk már egy huzamosabb ideje, lassan 1 éve

142. Bar-Bara (válaszként erre: 133. - 2a033963fa)
2009. okt. 10. 14:58
Én egyáltalán nem félek, erre vagyok ráállva kisgyerekkorom óta, sokat babáztam, olvasgattam eddig is mindig...
2009. okt. 10. 14:54

Sajnos előfordul ritkán már 20 körül is... de ha nem hiszed, nyugodtan olvass utána a neten.

És még egy kérdés... miért kérdőjelezel meg? :)

2009. okt. 10. 14:53

Nos, vérképből derült ki, mert ha hozzászólásodból következtethetően jártas vagy a dologban, tudod, hogy ennek vannak tünetei is!

Nem igaz, nem olyan egyszerű, nem csak a petefészket érinti a dolog, a mesi maga is megszűnik, ergo, tök jó, sok 100ezerért kivetetem, elteszik, stb.

1. nem lesz fogadóképes méhnyálkahártya

2. nagy herce-hurca, lelkileg nagyon megterhelő dolog

3. nem 100%, hogy sikerül

4. nem tudom, ki hogy van vele, de én mindig egy romantikus, érzelemgazdag szeretkezésből szerettem volna babát...

139. Nikice (válaszként erre: 125. - Bar-Bara)
2009. okt. 10. 13:57
Hát most megint bekukk, de tanulok tovább, párom elvitte babát sétálni addig. Csak ettem, de esélytelen egyenlőre visszaolvasni! :) Nem baj az, hogy nyüzsög a fórum, de rohadtul lemaradtam. :)
138. psycheee (válaszként erre: 129. - Zsu81)
2009. okt. 10. 12:55

Igen, számomra nem azt tükrözi és nem ugyanaz a kettő.

Biztos.

2009. okt. 10. 11:05

ui.: mivel most is épp suliba járok a 3 gyerek mellett, ezért biztosan mondom, hogy kivitelezhető ;)

amúgy elég sokan szültek a csoportomból ezalatt a 3 év alatt és még senki sem hagyta abba :)

2009. okt. 10. 11:03

Barbarának:

gratulálok!

arra, hogy mikor mond meg a kedves családnak, nincs recept. ezt majd te fogod tudni, de sose felejtsd el, hogy anyád is egyszer megtudta, hogy várandós veled és biztos örült a hírnek, a te babádat is valószínüleg szeretettel fogadná, hisz egy nőnek még a más terhesége is öröm! szerencsére így vagyunk genetikailag tervezve :)

a suli meg... én érettségi után sokkal kezdtem a fősulit, nem éreztem úgy, hogy nekem rohannom kéne, mert nem akarok másnak megfelelni.

nagyon sok boldogságot a babához!!!

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook