Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 16 hónapos baba "nyavalygós" lett fórum

16 hónapos baba "nyavalygós" lett (beszélgetős fórum)


9. Elliana (válaszként erre: 5. - Szimolka)
febr. 20. 14:44

Teljesen gyerekfüggő. Nálunk pl 18 hósan kezdődőtt a kicsinél és most 2 éves. Most kezd bedurvulni, iszonyatosan matrica napjaink vannak.

A nagyobbikom na ő icipici korától fogva folyamatosan az volt. Ő amúgy is többemberes baba volt. Most 5 éves.

De ne aggódj elfog múlni aztán felváltja a dackorszak 🤣

8. michelle.r (válaszként erre: 5. - Szimolka)
febr. 20. 13:57
Akár én is írhattam volna a nyitó hozzászólást. Pont 17 hónaposan kezdődött, és nálunk majd' egy évig tartott. És nem csak nyavalygott. Olyan volt, mint akibe az ördög bújt, üvöltött a lefekvésnél, előtte egy puszi, és tíz perc múlva alvás, után másfél óráig nyűglődtem vele. Ha kitettem otthonról a lábamat, addig vonyított, amíg vissza nem mentem. Remélem, te megúszod ezzel a nyekergéssel ;)
febr. 20. 13:41
El fog múlni. Szeparációs szorongás. Teljesen normális. Van, akinél erőteljesebben jön ki. Van, akinél kevésbé. Az én gyerekeimet például lehetett ilyenkor terelni. De barátnőm kisfia olyan akaratos volt, hogy seemmivel nem lehetett elvonni a figyelmét az anyahiányról és képes volt végig üvölteni, amíg nem látta anyukáját. És persze ő is kinőtte. :-) Játssz vele kukucsolósat, ha az már jól megy, akkor meg bújócskázzatok sokat. Ez segít nekik megnyugodni, megtapasztalni és elfogadni, hogy anya lehet eltűnik kicsit, de vissza is tér. Így hamarabb elmúlhat ez az időszak. KItartást! :-) Lesz még rosszabb is (pl: dackorszak) ,de lesz jobb is :-)
6. Csalános (válaszként erre: 1. - Szimolka)
febr. 20. 12:51
Délelőtt, vagy délután olyan nyugtalan? Nincs valami olyan étel amit szeretne, de nem tudja kérni, mert nem ismeri. Valamikor nem kapott valami finomat és azt hiányolja? Nem éhes? Semmilyen játék nem érdekli: labda, állatfigurák, képeskönyv, baba,....stb? Nem érte hirtelen erős hanghatás, veszekedés,és félelemérzete van?
5. szimolka (válaszként erre: 2. - Elliana)
febr. 20. 11:50
Nyugtass meg, hogy el fog múlni:))) És ha igen, akkor várhatóan kb mennyi idő múlva?:)
4. szimolka (válaszként erre: 3. - Enissa)
febr. 20. 11:50

Sajnos semmi ilyesmihez nem köthető a dolog. Eléggé szabályos kis napirendje van, soha nem hagytuk még másra őt, ha megyünk is nagymamához, akkor is ott vagyunk.

Oltásnál persze sír már attól, ha a tűt meglátja:), de hamar megvígasztalódik.

3. Enissa (válaszként erre: 1. - Szimolka)
febr. 20. 11:40
Nem tudod, valami olyan időponthoz viszonyítani, amikor valami történhetett. Mondjuk egy oltás, vagy valahol ott hagytad, más vigyázott rá?
febr. 20. 11:34
Ilyenkor van a 2.szeparációs szorongás.
febr. 20. 11:25

Sziasztok!

Olyan anyukák tapasztalatára, tanácsára lenne szükségem, akinek a babája ebben a korban van, vagy picit már nagyobb.

Kisfiam nagyjából születése pillanatától álombaba. Kicsinek evett/aludt/evett/aludt, amikor már növögetett, nagyon szépen elfoglalta magát. Akár ha játszottunk vele, akár ha egyedül játszogatott, mindig nyugisan elvolt.

Az utóbbi 1-2 hónapban viszont átment "nyavalygósba". Ez annyit jelent, hogy jön megy, szinte semmi játék nem érdekli, egy darabig elbíbelődik ezzel azzal amazzal, aztán odajön hozzám, belecsimpaszkodik a lábamba, és nyavalyog. Nem sír, könnyek nincsenek, csak sírást "imitálva" szenved. Nem álmos, mivel előtte nem sokkal ébredt fel. Ekkor hiába kezdek el vele játszani, próbálom őt lekötni, semmi nem jó neki, csak megy a szenvedés.

Ti is tapasztaltok/tapasztaltatok hasonlót? Nagyobbik fiam már 17 éves, halványak az emlékek, de nem rémlik, hogy ilyennel küzdöttünk volna anno.

Aki esetleg tapasztalt a saját babócájánál hasonlót, leírnátok kérlek, hogy ezen kb. mikorra zökkent át? Mikor múlt el nála?


Érdekes egyébként az is, hogy soha nem volt anyás, most viszont ezt is elkezdte, ha kimegyek a helyiségből, ahol ő is ott van (hiába marad még másik 2 ember a helyiségben), sírva jön utánam...


Köszönöm előre is a válaszokat.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook