14 éves lánynak piercing? (beszélgetés)
Én 14 éves lánynak még nem adnék piercinget szülinapjára. A köldökéből kiszakadhat, aztán ott a heg... Vagy kinőhet, az is heges...
Tiniként én is nagyon szerettem volna, de anyu mindig meggyőzött vmivel, hogy miért ne. Aztán, amikor 23 évesen ismét agymenést kaptam, hogy akkor most de már, de azonnak az orromba piercinget! Már nem szóltak semmit a szüleim. És akkor azért rájöttem, hogy jó volt ezzel várni! Így tudom, hogy biztosan a személyiségemhez tartozik. Mai napig megvan. 1 kis, diszkrét arany gömböcske fehér kővel az orrcimpámban. 1x elhagytam, és amíg nem vettem másikat, addig olyan volt tükörbe nézni, mintha nem igazán én lenék.
Amúgy, 14 évesen sztem még azt se tudja, igazán, hogy mi szeretne lenni! Vannak szakmák, munkahelyek, ahol meg se tűrik az ilyesmit. Suliban se biztos.
Én pld. eléggé megszenvedtem az enyémmel!
Hiába volt minden fertőtlenítve, sterilen tartva az eszközök, úgy begyulladt, hogy hónapokba telt, mire rendbejött (pedig kezeltem rendesen)! De a gyulladástól meg ugye kicsit feldagadt az orrcimpám, így nem érte végig a piercing. Mire lehúzódott a gyulladás, rendbejött a nózim, beforrt az orrnyálkahártyám. Az exem 1 ökörködés alkalmával, megcsavarta az orrom, ekkor sikerült neki átnyomni a piercinget teljesen. Hát, akkor nem igazán volt őszinte a mosolyom! Sőt! Hogy konkrétabb legyek, azt hittem, oda csinálok a fájdalomtól!
Azóta azonban minden rendben, és én még mindig imádom.
Szerintem, akármilyen érettnek is látszik 1 14 éves lány, én még nem engedném neki. (a tetkó is az őrületeim közé tartozott tiniként, de azt már semmi pénzért nem csináltatnék, csak a piercing az örök)
Hát én 14 éves vagyok,és én szeretnék:) és apum aztmondja h majd egy kicsit később mert szerinte addigra értelemsebb leszek és nem szeretnék majd.Bár én nemszeretem azt hogy ennyire elitélik a piercinget.Félni a nemigazán félnék tőle:)
Olvastam itt olyat h kb annyira fáj mint a fülbelövés hátha igaz akkor az nagyonjó:)
fülembe 6 lyuk van összesen,és szinte nemis fájt.
nekem 15évesen volt az első piercingem, anyu fizette, beleegyezett. azóta azt kivettem ajak alól, már csak orrban van, ez még tetszik is neki, meg a fülemben 2, ezekért nincs oda, de baja sincs vele. amíg normális a megjelenésem nem balhézik, mert nem viszem túlzásba. mindent meg tudok beszélni vele
Bocsi de én nem hülyéztem le senkit.
Ugyhogy nem igazán értelek.
Én csak azt mondtam nem értek egyett vele.
Szerintem egy tininek nem ilyenen kellene járni a eszének, habár ezt látja... Én is utálom a tetoválást meg a piercingeket. Mondjuk én parázok a tűtől. Még vérvételkor is be vagyok tojva. De gusztustalan, ahogy ezek a mai tizenévesek ki vannak lyuggatva, meg rasztafrizura (ettől hányingerem van), és még sorolhatnám.
Én utálom a tetoválást meg a piercingeket is!Nem értem miért kellenek,pláne egy 14 éves lánynak??Én 22 vok,nem vagyok abszolút maradi,sőt,kifejezetten 21.sz.beli nőként élem a napjaim,de véleményem szerint a természetes nők a legszebbek!Nem akin mindenhol fémek,aztán meg lyukak vannak!!!!ennyi!
Tökéletesen igazad van fültágítót soha-soha nem engednék, mert rettenetesen gusztustalan és az tényleg eltüntethetetlen, de ilyen durva tágítókat én inkább csak fiuk fülében láttam csak, vagy tévedek ?
Nem arról volt szól , hogy "testékszereket aggatna magára ", csak egy diszkrétről, de ha végigolvastad volna e rövid fórumot, tudnád is . És tévuton jársz, ha azt gondolod, hogy hülye szülő, hülye gyereke tesz ilyet, hisz ugy gondolom, hogy pontosan helyesen cselekedtem, hogy utánanéztem, tanácsot kértem, ezzel azt hiszem szülőként nem teljesítettem rosszul.Ja, plusz a lányom az ország 6.középiskolájában a tavalyi évben kitünő tanuló volt, igy nem feltételezhető, hogy csak azon járna az esze.
IJB???Te milyen jogon irsz nekem ilyet????
Hát ez gáz. Erre csak azt tudom mondani hogy IJB.
Szia!Az tény hogy a köldöknél beforr,de a heje látszani fog mindig.Én is elhittem hogy teljesen beforr!Most babát várok és nagyon csunya hogy 2 lyuk van a pocimon:(
Az unokahugomnak is köldök piercingje volt. A terhesség alatt (ahogy nyúlt a bőre) elég ronda lett a helye szegénynek! Nem tudom, hogy a mostani kismamáknak szánt tusfürdők és krémek mennyire segítenek majd neked, de ajánlom, hogy használj ilyen krémeket, mert ő nem tette és hát meglett az eredménye.
Egy volt osztálytársam megcsináltatta a köldökpiercingjét. Hetekig gennyes volt és utána is folyton fáj. Egyre jobban elvékonyodott a bőre és végül szétszakad vagy mi. Tehát a teste kilökte. Nyilván nem bírta. Ezek után nem tudom milyen megfontolásból csináltatott tetoválást a lábára. Én csak a fültágítót nem engedném a gyerekemnek mert a fül nem forr be. Legalábbis az ilyen nagy lyukak tuti nem. Mindenhol máshola testen igen. Köldök, orr, szemöldök és egyéb. Ha nem teccik már neki kiveszi és majd beforr. Ha nem akkor sem feltűnő. De eza fültágító. Nem tudomki tatláta ki de nagyon gáz. Láttam már olyat is akinek átfélrt a keze a fülén. Nagyon gusztustalan nem beszélve arról hogy hogy fog az kinézni a tágító nélkül öreg korában. A tetoválás még megoltható. Nem hord rövidujjút vagy nem tudom de a fülével mia farncot fog csinálni.
Nem értek egyet azokkal a gyerekekkel akik testékszereket aggatnak magukra és nem értek egyett azokkal a szülőkkel sem akik hadják ezt.
Nem vagyok maradi és biztos igazad van abban, hogy fogok változni én is, de az tutti,hogy a következetességemből nem engedek és bizonyos elveimet sem fogom feladni.
Ami egy kicsit felháborít az az, hogy szerintem egy 14 éves gyereknek nem azon kéne járnia az eszének, hogy kell e piercing vagy nem kell e piercing.
Más most nem.
Én 16 éves koromban csináltattam meg a saját összekuporgatott pénzemből.
Én 16 voltam, amikor megcsináltattam. Fájt is és sokáig be is volt gyulladva a köldököm, de magától helyrejött, azóta sincs vele gondom, és ennek már 6 éve. Azóta lediplomáztam, dolgozom, és nem lettem egy elvetemült gonosztevő, csak azért, mert hordok egy ékszert a köldökömben. Azóta sem bántam meg és nehéz szívvel fogok tőle megválni ha majd babát szeretnék.
A tetoválás más, azt nem lehet megmásítani, vagy csak hegek árán.
Ne haragudj, de ugy gondolom, hogy adatlapodat megnézve, egy kissé elhamarkodottnak érzem ezen véleménnyilvánításod, hiszen még nagyon kicsik a gyermekeid, hidd el sok elvedet feladod még addig, mire kamaszok lesznek.És tulajdonképpen mi is háborít fel ilyen nagyon ?????
Anélkül, hogy elolvasnám az eddigi hozzászólásokat.
Ha a gyermekem 18 éves kora elött piercingel jönne haza úgy tépném le róla, hogy csak úgy belesajdulna.
Amúgy nem vagyok egy brutál szülő.
De tényleg, de ez nagyon felháborít.
Ez tényleg tök jó sztori. :)
Én is már viszonylag hamar kitaláltam magamnak, hogy piercinget szeretnék, de akkor még csak azt szerettem volna, hogy legyen, azt hogy ott szúrkáljanak meg ilyesmi, nem nagyon képzeltem el. Meg nem is engedték. De nem bánom, mert az elmúlt két évben csináltattam meg a három piercingemet és és egyiket sem oda, ahová régen kitaláltam magamnak. Sőt, nem is csináltatnék a szemöldökömbe, meg az orromba, pedig az volt minden vágyam...
Bár mindenképpen szeretnék még, csak már nem tudom hová, mert hiába fájt, valahogy mindegyik után úgy éreztem, hogy "Igen, nekem ez megint KELL." :))
De ügyes voltál! Meg szerencséd is volt:)
Később meg már lehet nem is akarja majd, mert benő a feje lágya!
Hú, ez egy tök jó story volt .Megengedtem neki, hogy körbemenjen a barátnőivel a szalonokba, nézzen körül,milyeneket lehet venni, és ha talál megfelelőt, vegye is meg.Persze nem titkolt hátsó szándékkal, hogy ott majd felvilágosítják, hogy mivel is jár ez . Igy is történt, megvette a piercinget- megjegyzem, van izlése a csajnak -, én meg vállaltam, hogy du elviszem a legtrendibb szalonba. Makacs kamasz, láttam, hogy kicsit már elbizonytalanodott, de akkor is akarja, még ha odafele a kocsiban már annyira tele is volt a gatyája, hogy egy szót sem szólt. És ekkor szólt közbe a sors..a szalon szabadságolás miatt zárva . Ez történt julius 17-én, azóta még csak szóba sem hozta, a piercing szunnyad az ékszeresdobozában . Én hiszek a sorsban, és ugy gondolom, hogy sok esetben ő irányítja a történéseket, persze lehet, hogy csak később derül ki, hogy igy volt helyes... Szerintem, ha tiltottam volna, biztosan hisztizett volna tovább érte, igy viszont elmult a vihar.
Nyelvbe fáj a legjobban,és még utána vagy 2 hétig.
Nem a bőr vastagsága a lényeg,hanem hogy mennyi ideg van benne.
Sziasztok,15 éves vagyok és hát szeretnék egy mosolypiercinget.A szüleim tuti nem engednék meg,több okból sem.De egy kérdés azért,hogy elvileg ott fáj a legjobban ahol vékony a bőr?Akkor lehet h az ilyen mosolypiercingek nem is fájnak annyira? nyilván fáj persze,hisz mindegyik.De van-e különbség?
sziasztok!azt szeretném kérdezni, hogy Debrecenben hol lehetne orrpiercinget csináltatni, mennyiért, és meik a jobb?lövés vagy szúrás?kérlek válaszoljatok!!!előre is köszi
Piercing igen,tetkó semmiképpen sem!Nekem van mindkettő,ezért engedném meg!
Szia!
Szerintem engedd meg neki! Nekem annó nem engedte anya, így titokban csináltattam, 15 éves voltam.
A nyelvemben van, azóta is imádom, semmi pénzért nem válnék meg tőle!
bocsi a term.lidokain spray-re gondoltam:)
További ajánlott fórumok: