13 éves gyerek kevés alvás (beszélgetés)
Es itt kiemelnem a falat.
Ottcsak magaval jatszik az ember.
En javasolnam a teniszt, ha van itt egy gyakorlo fal.
Az javitort egy jegyet rajtam.
En 13 evesen hajnalban usztam a sulielott, utana meg kosaraztam heri haromszor, es hetvegen vitorleztam.
Kozben meg megirtam a hazit, es csaltam azoknak, akik nem.
A "kicsi" tesom 14-16 kozott nem aludt. 5 km-t- en futottam, o annyit amit. Utana sulyzozas, hasizom, es jon a hatad....
Utana nyujtas, es aludt, mint a tej.
Ehhez a kérdéhez neked is kellene, hogy hozzászólj.
-Nem mindegy, mióta van ez így nála.
-Nem tudjuk, mit csinál hajnal kettőig.
-Nem tudjuk beszélgettél-e erről vele, ha igen, mivel indokolta , hogy nem alszik.
Hat-e ez a nappalaira? Tanulmánya romlott-e, vagy változatlan.
Felmerült itt, hogy a neten lóg, ha igen, tudod-e mit csinál, játszik, beszélget, filmezik?
Az sem lenne furcsa, ha felnőtt filmeket nézegetne, hiszen kíváncsi ebben a korban.
Valami bánthatja is,ha stressz éri az embert, akkor sem tud aludni.
Sportól valamit? A sport aránylag jól lefárasztja az embert.
Hosszútávon egész biztos, hogy ilyen kevés alvás káros egy 13 éves gyereknek. Nem, ennyi alvás nem elég neki.
Nem írtad, hogy ez rendszeres-e nála, vagy egyszer-egyszer fordul elő. De úgy sejtem, hogy hosszabb ideje megy ez.
Egyáltalán tudod, hogy mit csinál a gyereked éjszaka?
Nem árt résen lenned.
Nem akarok itt most mindenféle riasztó példát írni, hiszen ennyi infóból szinte semmi nem derül ki, hogy nálatok mi újság. De magam részéről biztosan utána járnék a dolgoknak.
Írták már a telefont. Bizony, bizony, ez bőven benne van a pakliban, hogy miért nem alszik a gyerek.
Nálunk is előfordult ilyen időszak. Meg fog javulni magától, ha jobban kifárasztja magát, különösen fizikailag is. Ha bírja a napot, nem szétszórt, nem ásítozik, hagynám. Majd rájön.
De azért légy résen a változásokra, ilyenkor már zajlik az iskolai piszkálódás, divatos szóval " mobbing".
Nem tudom mit mond.
De nyilván ennyi alvás nem egészséges. Viszont a szülő te vagy. Gondolom.
További ajánlott fórumok:
- Fogyni kevés pénzből, gyerek mellett
- Kevés pénzből lehet nevelni igényes, széles látokörű gyereket?
- Egyedül elalvás illetve öltözködésre való tippeket, segítségeket várok 2 éves gyereknél
- Lassan 5 éves gyerek alvási szokása mikor változik meg?
- Pizzát sütök 15 gyereknek tudna valaki pontos receptet írni, nehogy kevés legyen a tészta?
- Súlyosan fogyatékos gyermekre sok vagy kevés a gyerektartás?