Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 10 éves gyerek még hisz a Mikulásban, ez normális? fórum

10 éves gyerek még hisz a Mikulásban, ez normális? (beszélgetés)

dec. 11. 01:17
ezt azert nem lehet korhoz kotni hisz nem minden gyerek egyforma!
14. liliom10 (válaszként erre: 5. - Timycat)
dec. 5. 12:46
Azt mondtam nekik, hogy nálatok úgy van, nálunk pedig így ! 🙂
13. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 5. 12:44
Kb.eddig hittem én is. Nálunk mindenki igazat mond, tehát, ha azt mondták a szüleim, hogy a Mikulás hozza az ajándékot és a Jézuska, a gólya pedig a kisbabát, akkor az úgy van.
12. Pumpkin. (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 5. 11:19

Igen, van ilyen. Teljesen normális dolog, a normál felnőtté válás része ez, ha akarod, nézz utána.

Mindnekinál máskor jön el a váltás, sőt, az átmeneti időszakban hinni akar még és az is teljesen jó úgy.

11. timycat (válaszként erre: 10. - LBO)
dec. 5. 07:30

Nem írtam, hogy baj, csak hihetetlen.

Én pl a suliban szereztem róla tudomást, és tök cikinek éreztem, hogy anyám ilyen helyzetbe hozott. Hugom miatt én is kussoltam, de suli előtt, hogy ő ne égjen be azért elcsepegtettük az infót. Ő a Mikulásban, Jézuskában elmondása szerint már akkor sem hitt, a nyúlban viszont igen, mert ő látta 😂.

A gyerekemnek hibrid verzió volt előadva, nincsenek csodák és csalódás sem volt.

10. LBO (válaszként erre: 5. - Timycat)
dec. 5. 05:50

Az én gyerekeim soha nem mondták el az ismerősök kisebb gyerekeinek hogy nincs mikulás. Sőt a suliban is volt egy kisfiú, nagyon sokáig hitt a Mikulásban, Jézuskában. Persze az osztályfőnök felhomályosította a kisfiút... Tudod mi volt a többi gyerek reakciója? Hogy az osztályfőnök hogy lehetett ilyen mocsok, miért kellett elmondani a kis srácnak, ha ő hisz benne.

Tényleg nem értem miért baj az ha a 10 éves még hisz benne!

dec. 4. 20:49
Inkább csak úgy tesz mintha hinne
dec. 4. 20:15
Hallottam olyat aki 16 éves koráig hitt benne, mert a szülők a vallásba csomagolták, vagyis ha nem hisz a mikulásban=nem hisz istenbe, aztán még neki volt bűntudata és én kísértem el gyónni 15 évesen
dec. 4. 19:37

Szerintem, már nem hisz benne. Iskolás, hallja a többiektől.

A fiam elsős volt, amikor a többiek felvilágosították a télapó nem létezéséről.

Kételkedett benne, hogy igazat mondanak e, de aztán beletörődött, pedig én nem mondtam neki, hogy nem létezik, csak azt, ha azt szeretné, hogy létezzen, akkor van;)

6. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 4. 18:26
Tudja ő már ,,,, attól még szeretheti hinni a mesét.
5. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 4. 18:24
Én sem hinném, hát nem jár az a gyerek más kölykök közé akik felhomályosítanák?
dec. 4. 15:30
Persze hogy normális. Van aki a horoszkópban hisz, van aki Istenben. Egyik sincs korhoz kötve, és egyiket sem ítélhetjük el. Mindenki hisz valamiben. Még az is aki ítélkezik.
dec. 4. 15:14
Igen. Az unokám 10 éves, Mikulás hozza az ajándékát.
dec. 4. 14:38

Igen, hisz, attól függ mit mondanak neki. Lányom 11 éves és mindenben hisz, Mikulás, Télapó, Nyuszi, Fogtündér.

Addig jó míg tud a csodákban hinni

dec. 4. 14:29
Számomra hihetetlen, de most újságolta egy anyuka. Tényleg van ilyen?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook