10 éves gyerek még hisz a Mikulásban, ez normális? (beszélgetés)
Igen, van ilyen. Teljesen normális dolog, a normál felnőtté válás része ez, ha akarod, nézz utána.
Mindnekinál máskor jön el a váltás, sőt, az átmeneti időszakban hinni akar még és az is teljesen jó úgy.
Nem írtam, hogy baj, csak hihetetlen.
Én pl a suliban szereztem róla tudomást, és tök cikinek éreztem, hogy anyám ilyen helyzetbe hozott. Hugom miatt én is kussoltam, de suli előtt, hogy ő ne égjen be azért elcsepegtettük az infót. Ő a Mikulásban, Jézuskában elmondása szerint már akkor sem hitt, a nyúlban viszont igen, mert ő látta 😂.
A gyerekemnek hibrid verzió volt előadva, nincsenek csodák és csalódás sem volt.
Az én gyerekeim soha nem mondták el az ismerősök kisebb gyerekeinek hogy nincs mikulás. Sőt a suliban is volt egy kisfiú, nagyon sokáig hitt a Mikulásban, Jézuskában. Persze az osztályfőnök felhomályosította a kisfiút... Tudod mi volt a többi gyerek reakciója? Hogy az osztályfőnök hogy lehetett ilyen mocsok, miért kellett elmondani a kis srácnak, ha ő hisz benne.
Tényleg nem értem miért baj az ha a 10 éves még hisz benne!
Szerintem, már nem hisz benne. Iskolás, hallja a többiektől.
A fiam elsős volt, amikor a többiek felvilágosították a télapó nem létezéséről.
Kételkedett benne, hogy igazat mondanak e, de aztán beletörődött, pedig én nem mondtam neki, hogy nem létezik, csak azt, ha azt szeretné, hogy létezzen, akkor van;)
Igen, hisz, attól függ mit mondanak neki. Lányom 11 éves és mindenben hisz, Mikulás, Télapó, Nyuszi, Fogtündér.
Addig jó míg tud a csodákban hinni
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- 5 éves gyerek hiszti
- Mit reagáltok arra, ha a gyerek nem hagyja abba a hisztit (már 1 órája)?
- Mit tegyek? 2 éves gyerekem erős hisztikbe kezdett, amit nem tudok kezelni.
- Miért ilyen hisztis egy másfél éves gyerek?
- Sziasztok! 3 éves fiammal itatom a foreveres berry nektárt.De nem akarja bevenni, mert csípi a torkát!Valaki járt így?Hisz elvileg ez gyerek