Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 1 szobába 3 gyerek fórum

1 szobába 3 gyerek (beszélgetős fórum)


1 2
2016. szept. 21. 14:06
Hát, ezek szerint téged nem zavar, hogy olyan pici helyen vagytok ennyien összezárva? Mert a gyerekeknek egyre nő a helyigényük, ez nagyon fontos. Mi anno átmenetileg (kb. 2-3 év) laktunk 5-en 25nm-en, na azt nem kérném még egyszer.
31. ina87
2016. szept. 21. 14:04
erre nincs jó válasz vannak akik úgy neveltek fel h 5 gyerek volt 1 szobába,valahol felnőtt korig 2 voltak 1 szobába persze mind kettőnek külön sarokkal még kicsik a gyerekek addig szerintem nem gond de eljön az az idő mikor jobb a külön szoba mintha tanulásról van szó vagy ép az h az egyik fiú a másik lány és ott van a kamaszkor is amikor ugye bár semmi sem jó és jobb a mindennapos vitákat elkerülni pl azért mert az 1 gyerek hisztizik...
30. tumbo (válaszként erre: 29. - Gabivagyok)
2016. szept. 13. 10:23
én a harmadik vagyok.
2016. szept. 13. 10:18

Ha azóta lenne internet, mióta ember van, már rég kihalt volna az emberiség, mert három embertípus van:

- bizonytalan, aki kérdez és jószándékúlag vár tanácsot

- aki észt oszt és csak saját magából indul ki, úgy dönt sorsok felől, mintha Isten lenne

- aki beletojik az első kettőbe és mer élni úgy, ahogy akar


Kérdező, én nem írnék ki ilyen témáról kérdést és nem hallgatnék másra. Felnőtt ember vagy, tudj dönteni és merd vállalni a felelősséget a döntésedért.

2016. szept. 13. 10:06

Idővel lesz lehetőség nagyobb lakásba költözni?

Cserélhettek is szobát a gyerekekkel.

Saját lakás vagy albérlet? Albérletet könnyebb valtani.

Sajátot el lehet adni és gyűjteni egy több szobásra.

Lakástámogatás feltételeit esetleg megnézheted.

Mennyire bírnád, hogy a gyerekek veszekednek?


Nálunk régen 4 gyerek és 2 felnőtt lakott 1 szoba konyhaba, de az valami kín volt.


Ha úgy döntesz, hogy vállalod, ne érdekeljen más véleménye. :)


De itt ne a sajat érdekeidet nézd, ha lehet. Inkább a gyerekekét. Értük élünk.


Illetve, az anyagiak is fontosak. Nem csak a lakás.

27. Ella89
2016. szept. 13. 09:32
Nálunk is egy szobában van a 3 kislány (7, 5,5, 3,5 évesek). Sajnos ilyen a lakás elosztása, a végtelenségig meg azért mégsem alhat velünk a legkisebb.
26. tumbo (válaszként erre: 9. - Kissyfur1)
2015. jún. 10. 16:37
három gyerek,három szoba,négy kerék.ki ígérte?
2015. jún. 9. 22:39

Nálunk egy szobában van 3 gyerek: 9 éves lány, 7 éves fiú, 5 éves fiú. A 4. lányka 1,5 éves még velünk van egy szobában egyenlőre. A gyerekeké a nagyobbik szoba, eddig nem panaszkodtak hogy sokan vannak. Volt, hogy a kisebbik fiam 3 éves korában villámlás idejére beköltözött a nővére ágyába, mert félt. Ha valamelyik tesó nem alszik otthon, már hiányérzet van a másik kettőben.

A lányom nagyon szeret olvasni, de akkor sem vonul el, inkább a csatazaj közepén olvas a nappaliban, ha pedig odamegy hozzá valamelyik öccse, hangosan olvas tovább neki.

Nem tudom hogy lesz később, de most még nagyon összeszokott kis csapat, akik élvezik egymás társaságát a kisebb nagyobb viták ellenére is.

2015. jún. 1. 13:57

Anyámék annó a 1,5 szobásba vállalták be a húgomat,harmadik gyerekként. A nővérem és köztem 2 év a korkülönbség,a húgom nálam 13 évvel fiatalabb. Ő anyuékkal volt egy szobában,míg el nem költöztünk mindketten (nővérem is,én is) a kicsiből.

Nem volt valami jó dolog sem a nővéremmel együtt lakni,egy szobában,és gondolom,anyámék sem élvezték túlzottan,hogy a húgom velük volt.

Nekünk 2 fiúnk van,egyenlőre 1 szobában,és szeretnénk harmadikat (végre nem csak én),de ő kapásból saját szobát kapna,és a fiúk szobáját is ketté osztjuk idővel (25 m2).

Igyekszünk külön életteret biztosítani,bár lehet,ez csak nekünk fontos,mert a párom is az öccsével egy szobában nőtt fel :-)!

2015. jún. 1. 13:37
Mi "csak" ketten voltunk lányok, egy szobában, de nem igazán toleráltuk egymást. Pedig még nem is volt kicsi a szoba.
22. kissyfur1 (válaszként erre: 21. - Nzs2001)
2015. jún. 1. 11:23

Mi is hárman voltunk testvérek, mindhárman lányok, de köztem és nagyobb testvérem között 10 év különbség volt. 18 évesen ment férjhez, tehát 8 éves koromtól ketten voltunk egy szobában tesómmal, aztán egy idő után nagyobb lakásba költöztek szüleim, ahol külön szobánk lett. Ha visszaemlékszem, szebbek azok az emlékeim ahol egy szobában voltunk :)

Nem is tudom miért jár ez folyton a fejemben, talán azért, mert mi is 3-an voltunk, nem tudom...

2015. jún. 1. 11:10
Mi is hárman vagyunk testvérek, és nem volt külön szobánk. Soha nem is vágytam rá. Jó volt együtt. Talán innen ered, hogy ma sem szeretek egyedül. Szeretem a nyűzsgést magam körül. Sok mindent tanultam meg ezekkel a körülményekkel. Pl. hogy időnként alkalmazkodni kell másokhoz. Prímán tudtunk mind a hárman zajban is tanulni ha kellett. (min a hárman egyetemet végeztünk)a mai napig el tudok aludi zajban is és világosban is ha én aludni akarok. Az én három gyerekemnek volt külön szobája, de az élet a nappaliban zajlott, csak aludni használták a sajátjukat. Még tanulni is legtöbbször levonultak a közös térbe. Én mindíg sajnáltam azokat a gyerekeket akinek nics testvére, mert a mai napig boldogsággal tölt el, hogy nekem vannak. Úgy érzem, hogy túl nagy a hangsúly az anyagi körülményeket. A gyerekeknek sokkal nagyobb szüksége van az odafigyelésre és a szertetre, őszinte beszélgetésekre, közös élményekre, mint a külön szobára.
2015. jún. 1. 11:03

Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. A meglévő két gyerekemből kiindulva és abból amiket írtatok, lehet, hogy ő kettejük mellé már nem kellene még egy harmadik. Meg ha jobban belegondolok, ha olyan "sokan" lennének egy szobában, lehet, hogy előbb-utóbb menekülőre fognák, én pedig nem szeretném, hogy bármelyikőjük is azért költözzön el - idő előtt -, mert menekülni akar a kis lakásból. Na persze ez a szitu már a 2 meglévő gyereknél is fenn áll :S

Hát nem egyszerű az élet, az biztos, de talán azt merem mondani, hogy jelen helyzetünk mellett lehet, hogy önzőség lenne még egyet bevállalni.

19. michelle.r (válaszként erre: 1. - Kissyfur1)
2015. jún. 1. 10:40

Bár nem vagyok feljogosítva a válaszra, de talán tudok használhatót mondani ;)


Tök mindegy kinek milyen tapasztalatai vannak, te más vagy és a te gyerekeid is mások. Csak abba gondolj bele, te szeretnél-e folyton összezárva lenni két másik emberrel? Attól hogy kicsik, még ugyanúgy igényeik vannak, néha nekik is kellene egy kis nyugi, egy kis magán szféra, ami lehetetlen, ha két másikkal kell osztozni.

18. Kilimcs (válaszként erre: 15. - Kissyfur1)
2015. jún. 1. 10:40

háát... azért ezt is meg kell nézni.. mi pl persze összekaptunk tesómmal, de alapvetően jól kijöttünk mindig. felnőttkorunkra is így maradt. Sok volt a közös érdeklődési kör...


ha nehezen jnnek ki... háááttt.... mi békések voltunk az idő 90% ban. sőt. rengeteg okosságot csináltunk egytt:)

17. Lia_
2015. jún. 1. 10:36

Idővel szobát is cserélhetnétek. Vagy egy ideig úgyis veletek lenne a kicsi a kiságyban. Csak később kerülne át.

Addigra meg már nőnek a nagyobbak is, lehet valamelyik elmegy továbbtanulni, s pl. csak hétvégén jön haza aludni... (14 évesen már sok osztálytársam volt kolis.)

Meg addig még alakulhat esetleg a dolog lakásügyileg is akár, attól még hogy most épp nem adott..

Mi ugyan ketten voltunk a tesómmal egy ekkora szobban, de simán elfért volna egy harmadik tesó is kb. kamaszkorig.


Szerintem ne azon múljon, hogy most épp hány szobátok van. :)

16. a360345bdd (válaszként erre: 13. - Kissyfur1)
2015. jún. 1. 10:32
De Kilimcs tőlem egészen eltérő választ adott :D
15. kissyfur1 (válaszként erre: 12. - Kilimcs)
2015. jún. 1. 10:32
Nálunk az a gond, hogy már ők ketten is nehezen jönnek ki egymással. Akkor lehet, hogy adott is a válasz a kérdésemre :(
14. a360345bdd (válaszként erre: 12. - Kilimcs)
2015. jún. 1. 10:31
Én egyke vagyok :) De sok vasárnapi ebédnél előjött a téma, és valóban minden unokatesóm saját szobával "büszkélkedik"
13. kissyfur1 (válaszként erre: 10. - A360345bdd)
2015. jún. 1. 10:31
Hűha..., hát akkor lehet, hogy valóban jól gondoljuk, hogy már nem fér bele egy harmadik gyerkőc. Igen, abszolút igazad lehet.
12. Kilimcs (válaszként erre: 10. - A360345bdd)
2015. jún. 1. 10:30

hja, akiket én ismerek, ők nem utálták. sőt. szerintük jó volt.


Én is voltam a tesómmal egy szobában sokáig, nálunk se volt gond.persze aztán 12 éves koromban tesóm elment koliba egy másfél évre. utána lett csak bejárós. szóval végülis a legzúsóabb kamaszrészt kihűztuk így külön :)

11. Kilimcs (válaszként erre: 9. - Kissyfur1)
2015. jún. 1. 10:26

nézd nekem van egy barátom akik így nőttek fel. hárman egy szobában. egy fiú két lány. egy tanár lett, egy orvos, egy biológus,....


ennyi. igaz versenyek, ösztöndíjak, halasztás meló... azt mondják, szerintük egyáltalán nem volt gond a kis hely. kamaszkoruktól úgyis csak aludtak otthon. tanulni suliban, könyvtárban hétköznap. hétvégente szinte mindig kirandultak..


ha nektek van energiátok rá, nem lesz gond.


Én pl nem tudnám ezt megcsinálni. nekem nagyob igényem van a személyes térre. innentől mindegy mibe nőnek bele a ygerekek, ha én mint szülő nem tudnék megbirkózni a dologgal. szóval ez a lényeg. a ygerkek rugalmasak. ha van lehetőségük éni, nem akkroa gond, hogy egyhelyen alszanak. akkro úgyis alszanak :)

2015. jún. 1. 10:22

Anyámék 3an vannak testvérek (2lány, 1 fiú) egy szobában laktak majd 20 éves korukig és gyűlölték, útálták! Sosem tudtak kicsit egyedül lenni,bevágni az ajtót maguk után ha valami feldühítette őket stb stb stb


Mindhármójuknak az volt a legfontosabb, hogy a gyerekeiknek saját szobájuk legyen, ne közösködjenek, még azonos neművel se!


Nekem egy lányom van, van saját szobája, a kedvesemnek egy fia és egy lánya van, saját szobájuk van, 4 szobás házat szeretnénk venni. De talán kérdezz meg néhány gyereket is, hogy ők hogyan látják, jó-e a tesóval együtt vagy inkább külön...

9. kissyfur1 (válaszként erre: 6. - Cippora)
2015. jún. 1. 10:14
Földönfutók ugyan nem vagyunk, de nem vagyok biztos, hogy ha hosszabb távra gondolok, akkor mindháromnak tudnék-e pl. egyetemet-főiskolát biztosítani.
8. kissyfur1 (válaszként erre: 7. - 382c7e1257)
2015. jún. 1. 10:13
:) Hát igen. Mindig vannak tőlünk okosabbak :)
7. 382c7e1257 (válaszként erre: 4. - Kissyfur1)
2015. jún. 1. 10:09
Lett. Meg is kaptuk a beszólásokat érte rendesen:)
2015. jún. 1. 10:01
Azt írod "szinte semmink sem adott hozzá" ...így akkor biztos nem vállalnám be.Éppen el lehet 3 gyerek egymás hegyén-hátán,de ha anyagiakban nem tudtok nekik normális feltételeket biztosítani akkor elég a 2 gyerek.Szerintem ezt ésszel kell átgondolni!
5. kissyfur1 (válaszként erre: 2. - *eperhab27*)
2015. jún. 1. 09:52
Igen egyébként igazad van, sőt talán már a 2 és különböző nemű gyereknek is kevés az 1 szoba :(
4. kissyfur1 (válaszként erre: 3. - 382c7e1257)
2015. jún. 1. 09:52
És végül lett harmadik gyereketek?
3. 382c7e1257 (válaszként erre: 1. - Kissyfur1)
2015. jún. 1. 09:49
Nálunk is ez a helyzet volt.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook