Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 1-2-3. nap és megszületett fórum

1-2-3. nap és megszületett (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: 1-2-3. nap és megszületett

1 2 3
2014. dec. 17. 09:12

Szia Dittti!

Gratulálok a Kisfiadhoz!Én is hasonló módon jártam,csak azzal a különbséggel,hogy a kis Zsomborom nem nagyon bírta a hosszú vajúdást,pedig már mi is a vége felé jártunk,én is nyomtam már,de belekakilt a magzat vízbe és lelassult a légzése :( ,így műtőben kötöttünk ki :( Én a Szülőszobában 32 órát töltöttem el,sajnos eredménytelenül,de a végeredmény számít :) Nagyon csodálatos dolog Anyának lenni,szeretem minden nehézségével együtt :)

61. Dittti
2011. jún. 3. 16:29
Az nst mutatta fájásokról annyit, hogy amikor már lement a szülőágyon az oxitocin nekem, a párom kérdezte mire várunk a fájások erősödésére? Mert az nst 25-30 erősségű fájásokat mért, pedig akkor már javában nyomtam az aprót kifelé. Erre azt mondta a doki é a szülésznő, hogy sokszor nem a valóságot mutatja a fájásmérő, arra nincs mit adni. És hogy valószínűleg jönnek rendesen a fájások ha már a nyomok :)
2011. jún. 3. 12:19

Gratulálok a picihez.


Nekem csak a szoptatás miatt volt minimális problémám a nővérekkel, amúgy minden oké volt, kedvesek voltak és aranyosak.

Mondjuk nálam a nem tágulás és magas vérnyomás miatt toltak szépen a műtőbe... :-/

59. scorpiolady (válaszként erre: 56. - Mira81)
2011. jún. 3. 12:17
Nekem nem a protokollal volt bajom, hanem azzal, hogy reggel fél hatkor értünk be szombaton, engem is Likár doktor vizsgált először, a párom a várakozóhelyiségben volt, meg amikor kész volt az nst én is ott várakozhattam, délelőtt még volt főorvosi vizit akkor már mondta a Dúcz doktor úr a Stummer doki is jelen volt, hogy tíz körül kapjam meg az ominózus injekciót, aztán ha nincs tágulás(akkor bő egy ujjnyi voltam) nyugodtan engedjenek haza, erre a már említett dolgok történtek S.J. doktor úr döntése alapján, úgy hogy meg sem nézett(ha megnéz tudhatta volna hogy nem tágultam, mivel másnap délelőtt Papp doki megnézett mielőtt hazaengedett és akkor is ugyanennyi volt a tágulás). Hozzáteszem azt furcsálltam hogy másnap hazaengedtek, mivel folyamatosan romlott az nst, szombat reggel még 10-est kaptam rá délután már csak 9-est, vasárnap meg 8-ast, azzal a megjegyzéssel hogy túl szapora a kicsi szívverése és tényleg folyamatosan 160 felett volt, ugye a normális 140-150 közötti. Plusz úgy rugkapált hogy majd szétestem.
2011. jún. 3. 12:13
Szia! Hát nagyon szomorú ilyet olvasni,és sajnos egyre több ilyen van!:( Mindenesetre GRATULÁLOK és nagyon sok boldogságot Nektek! :)
57. egypt (válaszként erre: 56. - Mira81)
2011. jún. 3. 10:44
Azért az durva, hogy meg sem vizsgálta, plusz a záróban azt írta, hogy ő kérte, hogy felvegyék az osztályra, miközben pont hogy nem akart ottmaradni.
56. Mira81 (válaszként erre: 53. - Scorpiolady)
2011. jún. 3. 09:11

Szia!

Tényleg nem elfogultság, -mert más dokikkal is volt azért jó tapasztalatom Győrben - de ez protokoll. Magyarországon bármelyik kórházban ugyanezt csinálták volna Veled. Engem a szülésem előtt, amikor bementem Papp Zsolt és Likár doktor úr vizsgált, ők mondták, hogy amíg nincs tágulás és az NST nem mutat kb 70-es erősségű fájásokat, addig ambulánsként vesznek fel, hiába van szabad ágy. Nekem is hozták a kaját, de én biztonságban éreztem magam, mert tudtam, hogy legalább szólhatok majd valakinek. Nekem is 5 perces fájásaim voltak, de az NST csak 20-as 30-as erősségűeket mutatott, ezekkel pedig nem lehet szülni (ekkor a Mika doktor úr vizsgált), holott már én is úgy éreztem, hogy szétszakadok, de aztán utána megtudtam, milyenek az "igaziak".

Szóval nekem egybehangzóan minden doki ugyanezt mondta és tette, mint Nálad Stummer doktor úr, ő akkor bent sem volt még nálam. Egyébként iszonyat sokáig vajúdtam én is, zselét is kaptam, szóval végigcsináltam én is mindent, amit itthon előírnak és csak az utolsó percben császároztak meg, amikor kiderült, hogy a kisfiam arccal előre van a szülőcsatornában és soha az életben nem tudtam volna hüvelyi úton megszülni.

Egyébként minden dokira lehet rosszat mondani, ha éppen a kismamának "nem jön be", mondhatnám én is a Papp doktor úrra, hogy miért hagyott szenvedni több napig, de elmagyarázta, hogy ha nem indokolt, akkor nem kezdenek rögtön oxitocynnal, mint korábban, mert állítólag szabályzat írja elő a folyamatot (nyilván van jó sok indokolt eset, amikor eltérnek ettől).

Szóval szerintem nehéz megítélni egy ilyen helyzetben, amikor az ember legszívesebben 2 perc alatt túl lenne a szülésen, hogy a karjaiba foghassa a babáját, hogy ki, milyen orvos és igaza van-e vagy sem. Remélem azért majd megszépülnek az emlékeid, jó egészséget Neked!

55. egypt (válaszként erre: 52. - Ében11)
2011. jún. 2. 22:42
Hát úgy mondjuk tényleg nehéz lehet üldögélni, ha annyira nincs már ereje valakinek...
54. egypt (válaszként erre: 53. - Scorpiolady)
2011. jún. 2. 22:41
Szép...:(
53. scorpiolady (válaszként erre: 51. - Egypt)
2011. jún. 2. 22:38

Hát írtam hogy voltam benn jósló fájásokkal, ő volt az egyetlen az összes ügyeletes közül aki meg sem vizsgált és mégis azt mondta hogy szerinte ezek tankönyvi jósló fájások, pedig előtte adatott egy injekciót, aminek ha tényleg jósló fájás lett volna el kellett volna mulasztania, persze én mondtam hogy nem múltak el a fájások, de ő nem hitte el. A zárójelentésen pedig ez szerepelt az ő (minden doki akivel dolgom volt leírta mit tapasztalt) az ő bejegyzésénél, jóslófájásokkal jött az osztályra, ittartása nem indokolt de a kismama kérésére az osztályra felvettük. Én ilyent nem kértem sőt ha tényleg lehetett volna akkor haza is jöttem volna (kb. tíz percre lakom a kórháztól gyalog).

Ja és szépen elintézte hogy ambulánsként vegyenek fel(pedig volt fenn az ún. kórtermekben szabad ágy), így a párom rohangált nekem kajáért, mert hajnali hattól nem ettem semmit du kettőig, csak vizet ittam, már az éhségtől szédültem(nem mertem enni mert ugye az első szülésem császár volt és nem tudtam mit akarnak).

52. ében11 (válaszként erre: 49. - Egypt)
2011. jún. 2. 22:31

Lehet-én se arra készültem hogy fekszem majd.

De a végén nem bírtam tartani magam-jól jött volna egy kötél a plafonból-és a másik-erősebbek voltak a fájások ha ültem-ennek ellenére hagytak feküdni-csak amikor a méhszáj már eltünt-ültettek fel-simogatták a babát-ő meg csavarodott egyet és lejebb kerüt.Engem csak a fizikai erőm hagyott el-hogy tartsam magam-kellett segítség.És a párom egyedül kevésnek bizonyult, hogy megtartson-hát ilyen is van.:)Mondjuk-én már tágultam előtte-nyákdugó egy héttel előtte már távozott-és a méhszáj is nyitva volt.

51. egypt (válaszként erre: 50. - Scorpiolady)
2011. jún. 2. 22:18

Érdekelne...

(Már megijedtem, hogy Bodai dokira gondolsz, őt nagyon szeretem...:))

50. scorpiolady (válaszként erre: 48. - Egypt)
2011. jún. 2. 22:17
igen!
49. egypt (válaszként erre: 42. - Kobri29)
2011. jún. 2. 21:46

Én szülésnél nem azzal foglalkoztam, hogy nekem mi a jó, hanem mindig próbáltam a babára koncentrálni. Neki pedig úgy segítettem, ha labdán meg szülőszéken ültem. Neki sem jó, ha elhúzódik a szülés.

Egyébként nem tudom elképzelni, hogy lehet fekve kényelmesebb, és hogy lehet úgy vajúdni.

48. egypt (válaszként erre: 41. - Scorpiolady)
2011. jún. 2. 21:44
Mármint S.J.-ben?
47. ében11 (válaszként erre: 40. - Egypt)
2011. jún. 2. 21:19
Igen segíteni kell-persze van hogy nehéz-én sem tudtam lbdán ülni-sőt ülni sem-mert fájás alatt nem bírtam tartani magam-ezért hagytak-de a végén felültettek és mondták akkor inkább segítenek-3-an tartottak és mondták is, a babának fordulnia kell lefelé-és tényleg nem volt kellemes-és közben még pisiltettek is-hogy még több hely legyen-de aztán újra hagytak feküdni.
46. ében11 (válaszként erre: 44. - Scorpiolady)
2011. jún. 2. 21:15
Nekem szülés előtt egy héttel volt vérzésem-de mondta a dokim, mert 2-3 ujjnyira nyitva voltam-és megviszgált-mondta ettől lehet vérzés(tágulásos)de ez csak kb. fél napig tartott-így aznap nem mentem vissza-de egy hétre rá szülés közben véreztem-de ez is tágulásos volt.Igaz én megengdtem hogy kézzel simítson a méhszájon.
2011. jún. 2. 21:03
Ja van egy tippem ki lehetett a dokid, mert nemrég szült egy ismerősöm, hasonló élményekkel.Az biztos hogy nem állt a helyzet magaslatán.
2011. jún. 2. 21:02
Ja lehet hogy én tettem jól hogy nem fogadtam dokit, mert én is bementem egy szombat hajnali órán hogy ötperces fájásaim vannak, másfél nap után hazaengedtek, mondván csak jóslófájások, közben szünetelt is a fájás(nyilván mert felhúztam magam a már emlegetett fiatal dokin). Az egyetlen igazán rossz dolog az volt hogy ambulánsként vettek fel és semmi ellátást nem kaptam, úgy kellett kaját hozatni magamnak. viszont vasárnap ahogy elhagytam a kórházat újra jöttek a fájások, nyolc perces fájásaim voltak vasárnap déltől hétfő délig, akkor nst után a magzatvíznézésen állapította meg a doki hogy bő két ujjnyira kitágultam már, meg vérezni is kezdtem a vizsgálat közben és a doki egyből szülőszobára küldött este hétre lett meg a fiam(előzetes császár miatt nem nagyon mozoghattam mert végig monitorhoz voltam kötve, labdára ülhettem, oxit csak egy injekcióval kaptam és semmi más szülésgyorsítást nem alkalmaztak).
2011. jún. 2. 20:56
A vérzésről csak annyit, hogy mint olvastam túlhordtad a babádat, akkor bizonyára több magzatvíznézésen is résztvettél, ahol el kellett hogy mondja a dokid hogy ez a vizsgálat vérzést is okozhat(nálam okozott), nem nagy vérzés. Nekem az első vizsgálat után elmondta a doki hogy nem kell izgulni ha vérezni kezdek és a kórházba sem kell hanyatt-homlok befutni, csak akkor ha nagyon erős a vérzés mint pl. a menzesz. De úgyemlékszem a terhesgondozóba is ezt mondták amikor tájékoztattak hogy mikor is kell bemenni a kórházba.
42. kobri29 (válaszként erre: 40. - Egypt)
2011. jún. 2. 20:55
Én ugyan Pesten szültem, nem ott, de nekem is odakészítettek egy labdát, javasolta is a szülésznő, hogy azon trenírozzak, de amint rátelepedtem és jött egy fájás, én meg akartam halni. Ágyon fekve számos fájást kibírtam, ha a labdával negyedennyi lett volna az egész szülés, akkor sem akartam volna azon ücsörögni.
41. scorpiolady (válaszként erre: 37. - Egypt)
2011. jún. 2. 20:34
Szia, ha akarod írok róla neked rosszat is, csalódtam benne elég nagyot!
40. egypt (válaszként erre: 38. - Dittti)
2011. jún. 2. 20:14

Írtam is, hogy a tájékozatlanságról nem te tehetsz.

A hisztit sem bántásnak szántam, de az egész hangvétele meg néhány dolog alapján nekem az jött le, hogy kicsit higgadtabban is hozzá lehetett volna állni, főleg az elején.

Pl. ha azt mondják, ülj a labdára, akkor rá kell ülni, és nem vitatkozni, akkor is, ha azt akkor nem érzed kényelmesnek, mert órákkal lerövidíti a vajúdást. Nem akarnak rosszat.

2011. jún. 2. 18:51

Szia,


Le a kalappal, amit végig csináltál. Borzalom, amin keresztül kellett menned. Én szűk i egy ujjnyival mentem be a 41. héten voltam, magzatvíz szivárgott, kaptam egyből beöntést és oxit is, nem vártak vele. Főleg nem napokig.:) Mondták is, hogy ma szülünk...


Gyönyörű a Kisfiad.:) Gratulálok hozzá!:))

38. Dittti (válaszként erre: 33. - Egypt)
2011. jún. 2. 18:35
S.J. előtt le a kalappal, fiatal kora ellenére is maximálisan mellettem volt, pedig nem neki szántam a borítékom!!! Hiszti? Lehet, de lehetséges, hogy más is "hisztizik" ha 3 napja nem alszik, fájdalmai vannak és csak annyit hall minden nap, hogy próbáljon meg aludni nekik nem céljuk idő előtt előcsalogatni a babám. Tájékozatlanság?? Lehet igazad van, majd szólok a védőnőmnek is, mert akkor neki is szüksége van némi frissítésre. Hiszen Ő maga is és az orvosom is azonnali kórházba vonulást parancsoltak vérzés esetén. És ez nem újkeletű dolog, hiszen anyukám idejében is ez volt a bevett "szokás" vérzés esetén. Szóval tartom magam kellően tájékozottnak, de hiába, orvos mégsem vagyok :) És igen, a gyerekem miatt képes voltam 3 napot végig "hisztizni" :)
37. egypt (válaszként erre: 35. - Mira81)
2011. jún. 2. 17:16

Akkor elnézést, kicsit furcsállottam is, mert róla én is csak jókat hallottam.

Van egy pár idős, akiről aztán tényleg semmi jót nem lehet mondani...

2011. jún. 2. 16:50
Kísértetiesen hasonlított a sztori az enyémre, azzal a különbséggel, hogy én Kecskeméten szültem és karácsonykor. És nem szivárgott a magzatvizem, de folyamatosan véreztem. 3 éjszakát vajúdtam végig 0 alvással a szülés előtt. És senki rám sem hederített.
35. Mira81 (válaszként erre: 33. - Egypt)
2011. jún. 2. 16:30

Dittinek ezúton is még 1x gratulálok, bár már sokszor írtam neki!

Kicsit megvédeném Stummer doktor urat, mert nem ő volt Ditti "orvosa", nem ő miatta vajúdott szegény 3 napig, csak ő volt, akinél végre megszületett Noel. Én is nála szültem és nála is szeretném a következőt is, hihetetlen türelemmel és empátiával volt felém, ott ült mellettem - pedig a párom is ott volt - ha felálltam, jött velem, szóval szerintem ő nagyon jó orvos...nekem sem volt könnyű szülésem, végül császár lett belőle, de engem meg pont a nagy tapasztalt, idősebb dokik hagytak 2 napig vajúdni szivárgó magzatvíz mellett....

34. egypt (válaszként erre: 14. - Nikolett5)
2011. jún. 2. 15:37
Nem értem... Vajúdott volna egy hétig, vagy mi? Nem tágult rendesen, még így is 3 napig tartott, hogy rásegítettek.
33. egypt
2011. jún. 2. 15:36

Gratulálok a kisfiúhoz!

Én is Győrben szültem mindkétszer (Bodainál), semmi kellemetlen élményem nem volt, és aki ügyeletes dokikkal találkoztam, mind nagyon kedvesek voltak kivétel nélkül, és a szülésznők is.

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de kicsit kevesebb hisztivel könnyebb lett volna lelkileg a dolog, és kicsivel több tájékozottság sem ártott volna (pl. táguláskor valóban van vérzés), ez persze nem a te hibád.

Tény, hogy 3 napig nem kellett volna kínlódni hagyni téged, szerintem ez S.J. hibája, nagyon fiatal még és nincs elég tapasztalata.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook