07/08-as év legARANYosabb kismalacai (beszélgetés)
Basszus, Dodi nem is nasizik. Csak evésidőben eszik.
Mostmár én is kíváncsi vagyok, hogy mekkora Milán úrfi.
Tényleg, hogy haladtok a többi dologgal. Csak azért kérdezem, mert bosszankodtál a járás miatt (ami lehet, hogy családi örökségből, meg ugye a kondi miatt is kitolódik).
Jó éjt Mindenkinek!
Megyek mert, ha Milán megint úgy gondolja, hogy a nap hajnali fél 5-kor indul, akkor bajban leszek:(((
Hát Én nem tudom,de biztos még megkérdeznék mást is evvel kapcsolatban ha ennyi kételyed van.
Mitől lehet a májfunkcióval baj?Az ki fog derülni?
Szégényke...továbbra is szorítok neki,hogy végre megjöjjön az étvágya és meggyógyuljon!
egy 100 milkó tej még lecsúszik reggeli után...pfffffffff
Zabagép, ja és napközben megy a nasi, babapiskóta, meg pufi formájában, meg hipp gyermek keksz, meg ropi...szóval...viszi a pénzt rendesen, a ruhákat meg havonta cserélhetem le, olyan gyorsan kinövi.
Holnap megyünk mérésre, meg oltásra kíváncsi leszek.
Közben leesett, hogy Milánról van szó, aki nem tápszeres :DDD Bocsi!
Na, ahogy elnézem a fiatalúr zabában lekörözi Dodit.
Nálunk is hasonló. Ha korán kelünk van tízórai vagy ha tudom, hogy valami miatt később lesz ebéd.
Túrórudit mi esszük és ezen még jó darabig nem akarunk változtatni:D
Na, a tojás nálunk nem nagy kedvenc. Csak akkor fogy el, a valamibe alattomos módon belekeverem.:)
Basszus, tejet iszik még a 3 deci tejpép után? Inkább az a tejpép helyett van olyankor, ugye?!:D
Szerintem se kell neki tápszer. Mi nem tejpépezünk egyelőre, mivel HAs tápot veszünk.
Mennyi húst pürésítesz mennyi zöldséghez? Csak azért kérdezem, mert a bébiételekben 10-15g húsnál nincs több, ami picuri darab husi. Mondjuk én mérek mindent egy 2g pontos konyhamérlegen, kíváncsiságból.
Nem lehet, hogy túl sok húst raksz bele a főzelékbe és emiatt nagyon intenzív az íze?
Mivel édes szájúnak tűnik a Csillagszemű, én megpróbálnám egy sütőtök-alma-csirkemell kombinációval.
Nálunk így áll össze egy nap:
Reggeli: 300 ml tejpép, plusz banán, vagy alma reszelve bele.
Tízórai : Nincs, mert 9-kor van reggeli, (8 után ébred).
Ebéd: 300 ml főzelék, mindegy mi, csak jó tartalmas legyen, és darabos:)
Uzsi: túrórudi, csoki nélkül 2 db mellé kekszes baby desszert, vagy vajas kenyér sajttal, vagy tojáskrémmel.
Vacsi: jó éjszakát tejpép 350 ml
TÁPSZER nincs, úgy érzem elég fehérjét kap, meg a tejpépek is elég meghatározóak.
Ja tejet is iszik reggelire, macikávéval, vagy csak magában mézzel.
Ezt a kombinációt én sem értem....
A húst pürésítem,mert nem eszi a darabosat.De a hús íze sem jön be neki....
A húst pürésíted?
Miért kell a krumpli? Dodi se eszi meg, kivétel, ha úgy össze van kutyulva egy csomó mással, hogy nem érzi, hogy krumpli.
Próbáltál húst és gyümölcsöt összepürésíteni?
Mi ez a kötelező rizs, citrom, túróval??? A túrót még csak értem a kálcium és a fehérje miatt, de a másik kettő...
Nos, akkor Milán normálisan iszik, ugyanis 110ml/tskg a napi folyadékszükséglete egy ekkora örökmozgónak. Ha hozzáadod a kb. fél lityi tápszert, akkor pont ott körül van.
Nagyon ügyes, ha már önállóan iszik pohárból. Én Dodit akaratom ellenére visszafejlesztettem, pedig pár hónapos korában tudott pohárból inni. Most meg úgy vagyok vele, hogy az önállóskodásra ráérünk tavasszal. Akkor kiteszem a teraszra, ott kedvére gyakorolhatja az evés-ivást:)
Mennyiséget nem tudok mondani,mert változó,hogy mennyit eszik.
Reggel,vagy délelőtt kap gyümit:egy kissebb banén,egy fél őszi barack,haj nélkül,és egy madarin vagy clementin.Ezt imádja.De nem mindig eszi meg mind.Ma is maradt belőle.
Ebédre kap zöldség levest,amiből ugyan nem lakik jól,de most már szívesebben nyeli.
Kellene egyen krumpli pürét,husival,de mindkettőtől öklendezik.
Ha van kedve szopizik(azt is nagyon keveset)de legtöbbször kihagyja.
Vacsira kötelező mód tehéntúró rizzsel és citrommal...ezt kellne betartani,de nem ízlik neki.A rizset utálja,ezért kihagytam belőle.
A citrom helyett barackot tettem bele,nagyon fincsi lett,de nem csúszott ez sem.
Vacsira kapott egy nagy Danoninót,ezt az egyet szívesen eszi.
Vagy gyümölcs joghurtot.
Továbbá pedig,amit megkíván tőlünk azt megnyalja,de nem eszi meg,csak kívánja.De az ízekkel való ismerkedés végett megkóstoltatjuk.
Inni teát iszik,baba-teát,citrommal,barna cukorral és csurrantok bele feketeribizli szörpöt a vérszegénységre.Szívesen issza így,és eleget.
A vizet nem issza.
Nálunk meg az a helyzet, hogy Milán annyit eszik/iszik, hogy már én rosszul lennék ennyitől.
A "Memmme", ez megy egész nap, ha meg valaki csak poharat tart a kezében, már kiabál is "Iti", ez az innivaló.
De nem elég ám két korty, 100-150 ml-ket iszik meg, napi fél litert simán, a pelusok meg csak úgy fogynak.
sziasztok!
Sünike!
Mit mondott a doki?
Hogy van Tomi, eszik?
Azért az jó, mert mindkettőben vannak könnyen felszívódó szénhidrátok, amik a nyállal elvegyülve bekerülnek. Úgyhogy eszik ő abból, még ha nem is annyit, amennyit te szeretnél.
Írd már le légy szíves, hogy miket eszik/iszik egy nap és mennyit!
Most éppen nem, de még vannak utózöngéi a projektnek, ami nem túl lelkesítő (főleg, mert a másikra késve adtam ajánlatot emiatt és el is szállt).
Dodetto kidőlt. Ma lerohant egy nála sokkal nagyobb kislányt. Délután pedig megismerkedtünk két nagyon helyes kisfiúval, akik pár méterre laknak tőlünk (majdnem "lábszomszédok"). Ma legalább két órán át kint voltunk. Ráadásul reggel porszívóztunk mindenhol, mostunk is. Gyorsan eltelt a nap és jól ki is fáradt.
Érdekes mód a kenyér haját szívesen rágcsálja,meg a piskótát,de a darabokat mind kitúrja a nyelvével.
Pedig jó lenne,ha le nyelegetné....egyelőre csak gyakorol...
Tévedtem.Holnap csak a garat eredményért megyek,majd hétfőn jutok el csak a gyerekgyógyászhoz.
De a májjal kapcsolatban nem tartotta aggasztónak az eredményt.Mármint,hogy további analíziseket kérjen.
Csak én parázok mindenen,míg nem kezd el újra enni.