07/08-as év legARANYosabb kismalacai (beszélgetés)
nincs is olyan messze :)
Én Eger mellett :)
Helyes,neki is jobban esik,ha veletek ehet:)
Loninak külön van mindig kaja ilyenkorra,ha nem kapht a miénkből,mert sosem hagyná ki,hogy este az apukájával egyen pár falatot:)
mi már rengeteg üvegeset kivégeztünk, de manapság egyre többet eszik a miénkből, amiről úgy gondolom, hogy nem árt neki... van, hogy én is abból szedek ki, mielőtt agyonfűszerezem... :P
De külön Marci-konyhát nem üzemeltetek, örülök, ha sikerül magunkra megfőznöm a kaját :)
Mivel mi nagyon fűszeresen eszünk,így sokszor van,hogy nem érdemes kivennem,mert már az első fázisban be kell ízesítenem, s sokszor nem is neki valót eszünk.Így marad,hogy külön főzök.Nem gond,szívesen csinálom,max 15 perc:)Mondjuk eddig,mert eddig azéert nem ehetett mindent a kis drága.
De egyre többször adom neki a miénkből:zöldségleves,stb...
Üveges:amíg keveset evett,addig kapta,de most már nem győzném mindennap üvegeset:)))))))
meg amúgy is,jobban szeretem így.persze,irtó kényelmes lenne üvegessel etetnem,de nem szoktam,most meg már nem érdemes..Így alakult ki.
persze sokat kapott ő is kicsinek,de már nem.
azt a rozmaringos vagy milyen krumplit hogy csinálod?
Gyerek van,de ura nincs,úgyértem elvált,szóval sosem lehet tudni:))))
szeretik de tény hogy iszonyatos szigorú mindkettő tanítónéni
á,mi sem végzünk...ástunk egy gödröt,hatalmasat,hogy lesz majd kerti tó....aztán kitaláltuk hogy legyen kicsiveteményes,így most temetjük befelé:)))
biztos, hogy nem AZ van neki ott? mármint, hogy néni :D
szerintem egyáltalán nem baj, ha alsóban szigorú a tanító... anno az enyém is az volt, de ez már évszázadokkal ezelőtt történt :DDD
hát panaszkodtam én??:DDDD
nekem apa olyan ritkán "ér haza" hogy muszáj vagyok,voltam velük,ha lassabban is....
na azért Te sem panaszkodhatsz :)
nekem már most is megkóstol ezt-azt, mert addig nyávog, amíg nem adok neki :)
Balmazújvárosban élünk,Debrecen mellett...
nekem nagyon kevés üvegeset ettek,a nagy még talántalán,mert vele hamarabb kezdtük a hozzátáplálást,a kicsi meg sem ette,talán kétszer próbáltam készkajával,viszont külön sem igazán főztem neki,mert mire elkezdett kajcsizni már majd mindent ehetett:)
többnyire én is a mi kajánkbol válogattam füszerezés előtt,kicsit módosítva babásabban,de külön nem igazán főztem neki.....nem mondom hogy soha,de nem volt jellemző...
Igen,alaludt..de muszáj vagyok keményebb rendzsert alkalmazni,mert imádja elszöszölni az elalvást..kis huncut:)
du haladok jobban, ha apa hazaér, akkor elvannak...
mi már 14 éve itt lakunk, de mindig kitaláklok valamit... :P szerintem mi soha nem végzünk... vidéken laktok? merre? ha nem akarod konkrétan, akkor mihez van közel?
PL:tegnap kapott alufóliában sült krumplit..és kis joghurtot hozzá(nekünk görög joghurtból még tzatziki lett),meg fasírozottat(neki annyit csináltam,hogy külön ,még fűszerezés előtt kivettem egy kis gombócnyit).Ezt szépen megeszi,persze neki megfelelő méretre darabolva.
Ez volt avacsija,így majdnem a miénket ette.
Ma még délre ugyanez lesz,aztán holnap főzök neki külön délre,...de azt ha nem is pépesre,de turmixolom,ebből én nem csinálok gondot,mert eszik elég darabosat.
nálunk sajna egy tanítóbácsi van csak alsóban,viszont férfias,kemény tanítónénink van,a legszigorúbb a mienk!!viszont aki nála jól teljesít,nem szokott ötödikben leromlani...tényleg teljesítmény alapján,kemányen osztályoz,nem vajszivü,de szeretik a gyerkők...(többnyire:))
Én sem erőltetem,hogy afőzelék darabosan menjen..,részben,mert mi is eszünk krémeset:krémleves,kurmplipüré..részben,mert atervem az,hogy egyszercsak elhagyom a különfőzést(nem most)...s úgy van,hogy kap néeha amiénkből,de azt a normál formában,csak kis falatra darabolva...s így nem kell a főzit külön darabos elfogadtatásával vacakolnom:)
akkora gyerkőc mellett ponotsan elég,én sem haladtam semmire míg akkorák voltak ép a muszájdolgokra csak...
nekünk idén kezd már alakulni az udvar,egy nagyon elhanyagolt parasztudvar volt végülis,4éve lakunk itt,azótta összedurattuk a törmelékes ezt azt hatalmas dombbá,kivitettünk minden szemetet és törmeléket,lebetonoztuk a lebetonozandókat,felvertük ahová nem kellett,hozattunk,földet,befüvesedett,de nem gyep,hanem rendszeresen vágott gaz:))viszont levágva szép...a régi öreg fát meghagytuk a gyerkőcök hűvöse miatt és szerencsére pontosan olyan helyen,egy sarokban volt ahová kínálta magát a homokozó....szóval lassan alakulunk mi is a kertrendezéssel,talán jövőre már igazibb lesz.
bezzeg a darabos főzi az nem megy :)
ebben a suliban 3 is van tanítóbácsiból... persze szaktanárból több is :)
Mert imádják:)))))Loni is csak úgy tömi...nem tudom miért,talán hogy darabos,...taláan,hogy más,mint az eddigi...
Juj,de jó neked..szép nyaralást!
Annyira ügyes a fiad!Sztem sokkal több férfitanár kellene.