Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 0-ról újrakezdeni (edzés) fórum

0-ról újrakezdeni (edzés) (beszélgetős fórum)


25. Guruljka (válaszként erre: 24. - FrauJost)
jún. 21. 17:36

Én konkrét videókat szeretek követni. Nem is figyelem, van-e zene alatta.


Számoljon az a videós edző, én nem szeretem számolgatni. :D

24. frauJost (válaszként erre: 18. - Sziszi0528)
jún. 21. 13:58
Én itthon tornàzom és keresek olyan zenét ami legalább 1 órás és arra edzek. Volt hogy zene nélkül csináltam de észrevettem hogy úgy hamarabb befejezem, lazáskodom szinte untat.
23. sziszi0528 (válaszként erre: 22. - Guruljka)
jún. 21. 13:22

Örülök, ha kedvet kaptál hozzá, én nagyon irigyellek, hogy falun laksz, mi is ott szeretnénk egyszer, elvileg 2 év múlva mentünk volna, de úgy felmentek az ingatlanárak, hogy egyelőre maradunk és gyűjtögetünk még :). De minden vágyam, sőt titkon azt remélem talán találunk egy olyan házat, ami az utolsó utca utolsó háza, hogy csak a szántást meg a hegyoldalt lássam és rójjam a köröket!


Soha nem szerettem egyébként futni, csak azért vágtam bele mindig, mert ezzel lehet szépen fogyni, formálódni. Eleinte csak sétáltam, aztán mindig egyre többet és többet akartam :). És megszerettem, jó adag endorfinbombát robbant szét az emberben, sokkal energikusabb és motiváltabb vagyok 1-1 edzés után ;)!

22. Guruljka (válaszként erre: 21. - Sziszi0528)
jún. 21. 12:08

Persze! És az "énidő" nagyon is jó szó erre.


Én általában ritkán hallgatok zenét. Mire felnőttek a gyerekeim, addigra annyi, de annyi alkalommal hallgattam akaratlanul is, hogy sokszor nem is vágyom rá. :D Nincs is zenével telepakolt lejátszóm. (A fiamnak sincs, ő telefonról hallgat zenét, arra alszik el, egyébként ő sem fülessel jár.)

Ráadásul ezek a mai apró fülesek nekem nem férnek bele a hallójáratomba, nekem a nagy fazon a megoldás. Abban is van jó fazon, ami nem rázódik le futáskor.


(Bevallom, nagy kedvet csináltál a futáshoz!)

21. sziszi0528 (válaszként erre: 19. - Guruljka)
jún. 21. 12:01

Nem mindenki egyforma, persze. Babrálni én sem nagyon szoktam, csak a holtpontokon, mert amúgy mindig az aktuális kedvenceket teszem rá ;).


Laktam én is kertvárosi részen (városban, bár mai napig olyan, mint egy nagy falu inkább, megőrizte vidékies jellegét), akkor is használtam a zenét, csak akkor még pluszban a búzamezőkben és domboldalakban is gyönyörködhettem, most itt a városban ez nincs, csak a zene marad...


De amúgy nem automatikus előírás, nincs ez kőbe vésve :D. Én azért írtam a kérdezőnek így, hogy "séta, egyedül, fülessel", mert az teljesen más, mint mikor az ember tolja maga előtt a babakocsit, közben mindig skubilgat be, hogy jól van-e a gyerek, nem húzta-e a fejére a kendőt, nem hagyta-e el a cumiját, miért nyöszörög, stb... Ez már nem "énidő", én azért írtam, hogy egyedül, fülessel, mert akkor az ember magára tud figyelni.

20. Guruljka (válaszként erre: 18. - Sziszi0528)
jún. 21. 11:50

Annak idején Nagy Bandó András elindult egy félmaratonon, nem túl nagy rákészüléssel, de jól láthatóan fülessel (ami akkor még nem MP3-ban végződött, akkor még csak walkman volt, kazettás.)


Persze kérdezték, mit hallgatott. Bevallotta becsülettel, hogy egy kazettára rámondta folyamatosan, hogy bal, jobb, bal, jobb...őt ez vitte előre a távon. :D

19. Guruljka (válaszként erre: 18. - Sziszi0528)
jún. 21. 11:39

Nekem nem kapcsolódik össze a fejemben a futás meg a zene. Ráadásul a kedvenc zenéim ritmusa nem felel meg a futás ritmusának.


Ha sikerülne hosszabb időn át futnom, nagyobb távot megtennem, bizisten nem hiányozna, hogy közben az MP3-at kelljen babrálnom. Persze én falun élek, nekem most is a madarak énekelgetnek...:DCsak érdekelt, miért automatikus előírás, hogy fülessel kell futni. Mert hogy jó cipőben érdemes futni, az oké.

18. sziszi0528 (válaszként erre: 17. - Guruljka)
jún. 21. 05:30

Mert ha találsz egy jó ritmust,visz előre... Nekem előfordult már,hogy útközben lemerült az mp3 és bár megcsináltam becsülettel a távot,de ég és föld a különbség zenével vagy anélkül! Én sokszor feszegetem a határaimat 1-1 futás alkalmával és mindig van olyan pont az edzésben,mikor legszívesebben megállnék és szusszannék,ilyenkor kapcsolok a kedvenc számomra és olyan lendülettel megyek tovább,hogy az érzéstől,ami ilyenkor elkap libabőrös leszek szó szerint,élvezem a ritmust meg a szárnyalást!

Természetesen nagyon-nagyon körültekintő vagyok,még a zebránál is sassolok körbe,hiába nekem van elsőbbségem,párszor meg is kellett állnom,mert láttam a sofőrön,hogy nem engedett volna át,erre nagyon figyelni kell,de nagyrészt járdán futok persze,és kizárólag nappal,mikor vannak gyalogosok az utcán,egyedül nem szeretek...

jún. 20. 22:03

Ma már másutt is olvastam, hogy sétálni futni, fülessel kell.


Jó, de miért???

16. orsibigyu (válaszként erre: 12. - Peonia53)
jún. 20. 13:24
Neked ideális lenne hanyattfekve biciklizni a lábaddal. Tévézés közben is végezheted. Kompressziós harisnyával. Persze a dokihoz elmenni szükséges. De ezek nem árthatnak.
jún. 16. 08:49

Szia :)!


Világéletemben sportoltam én is, 10 évig versenyszerűen karatéztam, aztán mikor az abbamaradt, Rubint Réka, futás, Bodyrock, konditerem, bringa, mindig csináltam valamit, általában egyszerre többféle mozgást is... Terhesség alatt kismamatorna. Első gyermekem születése után olyannyira "lerobbantam", hogy kimentem sétálni a pár hónapos babámmal és szó szerint nyillalt a derekamba, mintha nem tudom hány hét fekvés után mozdultam volna meg... Azóta született még egy kislányom, én így építettem vissza az erőnlétemet és hoztam meg a kedvemet:


1. Séta (normál tempóban, egyedül, fülessel) és kismamatorna (először csak 20 perc és az utolsó trimeszteri, tehát a legkönnyebb)

2. Tempósabb gyaloglás és maradt a kismamatorna (már ment a II. és az I. trimeszteri blokk is)

3. Lassú kocogás (bár a kirakattükörben ez még mindig a "vonszolja magát" kategória volt :D) és a 20 perces kismamatornákhoz hozzávettem Réka kismamablokkjait a youtube-ról (5-7 percesek, volt hogy egyet, volt hogy kettőt tettem még a 20 perces blokk mellé)

4. Futás és még mindig kismamatorna (de már alkalmanként akár 40 perc is)

5. Futás (sprintekkel megtűzdelve, távot emelve) plusz Réka "rendes" tornái


Heti 4 vagy 5 edzés (ahogy érzed, illetve ahogy van időd), egyik nap torna másik nap séta/futás.


Nekem ez egy nagyon jól vissza/felépített edzésnek bizonyult, nem ment el a kedvem, fokozatosan terheltem a szervezetem, mondjuk én attól is paráztam kicsit, hogy 21 hónap különbséggel volt két császárom, de így ezzel a módszerrel semmi gondom nem volt.


Megszerettem a futást, újra bírom a tornát, emlékszik minden izmom, már nem akarok meghalni közben, stb... :)

14. Channa* (válaszként erre: 12. - Peonia53)
jún. 14. 06:17

Bicajozás?

Szerintem neked az kellene! Jót tesz az ízületeknek és a szívnek is.:D

13. Guruljka (válaszként erre: 12. - Peonia53)
jún. 13. 22:27

A mozgással az erek is erősödnek.


Próbálj meg egy helyben járóst:


[link]


Angolul mondja, de csak utánozni kell. A jókedve ragadós... :D

12. peonia53 (válaszként erre: 11. - Channa*)
jún. 13. 22:24

Sziasztok!


Én 65 évesen szeretnék valami könnyű sportot elkezdeni.

Sajnos nem sportoltam soha, valahogy nem az én világom. Mindig sokat mozogtam, most is csak az egészségem miatt szeretném. Érzem kevesebbet mozgok mint régen. leragadok sokszor a gép mellett ahelyett hogy pl. kertészkednék.

Másik hobbim a goblen ami szintén sok üléssel jár. Mivel nem vagyok kövér, egészségtelenül is táplálkozom. Tudom hogy nagy elhatározás lenne jó, hogy ne egyek sokat. Július közepére kaptam időpontot uh-ra . Voltam körzeti dokinál, eddig csak eres volt a lábam, most a térd hajlatban fájdogál. kaptam detralexet + lioton gélt.

Lehet az ereket kéne erősíteni????

11. Channa* (válaszként erre: 9. - Főnix01)
jún. 13. 22:02

Szerintem már leírtam:D

Mindegy mit, csak csináld. Ha nem megy elsőre a 60 perc, akkor csak 10 percet csinálsz, majd pihi és folytatod, legközelebb már több megy és így tovább.

Nincs olyan, hogy puhányoknak...

10. Guruljka (válaszként erre: 9. - Főnix01)
jún. 13. 20:46

Keress rá Tatarek Rezsőre a "jutub"-on. Fent vannak a Formabontók nevű, 10 perces anyagai (10 db) és az egy db 60 perces is.

No meg fent van pár nemsemmi edzése a Fittaréna rendezvényekről.


Én nagyon szeretem.

jún. 13. 19:52

Tudtok valamilyen torba/edzèsvideòt ajànlanim ami ilyen puhànyoknak valòm mint nekem?

Tudom, ez ilyen gyerekes dolog, de amikor jò fitt voltam, akkor akaratlanul lettem olyan, mert imàdtam azt csinàlni. Most meg csak a szenvedès van :( semmi eredmèny. Csak hogy ez nem megy, az nem megy :/

Ha nem tud senki semmit javasolni, akkor csinàlok egy zònablokkot persze a könnyűből majd csinàlok guggolàst, fekvőtàmaszt, felülèst meg mèg nem tudom :/ persze ezt heti 5x

8. Channa* (válaszként erre: 4. - Főnix01)
jún. 13. 06:40

Gyerek koromtól judóztam a terhességemig, nem volt olyan, hogy nem bírtam valamit, aztán újra kezdtem és nagyon csodálkoztam, hogy én, aki függeszkedve (láb segítsége nélkül) felmásztam a kötélre egymás után többször, már egy kis aerobictól is lógatom a nyelvemet:DDDD

Én olyan izmos voltam, hogy a testemen még sokáig, sőt! a mai napig ott vannak ezek az izmok, amiket szinte gyerekként szereztem meg, és ennek ellenére történt az, hogy fél évembe telt, hogy az 1 órás tornát végig csináljam, pedig amikor még edzésre jártam, akkor csak úgy brahiból felülés versenyt rendeztünk és az én adagom 200 db volt kb., vagy ki tud 1 perc alatt több bármilyen dobást megcsinálni a partnerén (nekem 22 volt az adagom), így gondolhatod, hogy mekkorát csalódtam magamba, hogy a hasprés felénél már gondolkodtam, hogy mindjárt nem csinálom, majd meg is tettem, a lábemeléssel ugyan így voltam, vagy a súlyzók emelgetésénél is és még sorolhatnám. A barátnőmmel azon vihogtunk, hogy már senki nem veszi rajtunk észre, hogy versenysportolók voltunk, mert képtelenek vagyunk néhány felülést megcsinálni. De! És ez a lényeg, az idő előre haladtával egyre később jutott eszembe, hogy ennyit bírtam csak és pihegjek, és fél év múlva összevigyorogtunk a barátnőmmel, mert szinte egyszerre mondtuk, hogy egyszer sem tettem le a lábamat!:DDDDD


Izom és egyéb memória: volt egy aerobic oktatónk, akihez jártunk 2 évig heti 3 alkalommal, majd ő kiköltözött külföldre, de kb. 3 év múlva hazalátogatott és tartott egy nosztalgia órát:) Így 3 évvel később sem kellett gondolkodnunk, hogy milyen gyakorlatokat fogunk csinálni, és bírtuk is:D


A sportban a rendszeresség és a kitartás a lényeg! Ha csak immel-ámmal csinálja az ember, akkor nem lesz eredménye. El kell dönteni, hogy hetente x alkalommal, x ideig csinálom, és nem baj, ha néhány gyakorlatnál pihegek, majd legközelebb talán nem...

Tehát, rendszer és kitartás!

7. Guruljka (válaszként erre: 4. - Főnix01)
jún. 12. 23:41

Ezt nem nekem írták, viszont nagyon igaz, és nagyom bátorító.


"Mindenképpen biztatnálak a kitartásra, mert hidd el iszonyú jó lehetőséged van, sokkal több esélyed van újra csinos sportoló formára, mint akinek semmilyen sport előzménye nincs. A tested ismeri izommemóriából hogyan kell mozogni és fejben megvan minden az éveken keresztül tartó sportolói életformád miatt, hogyan kell játékban maradni. A dolgod mindösszesen annyi, hogy újra profi módon álljunk hozzá, de most nem a versenyzéshez, hanem a fogyáshoz és a tested összepakolásához.


Mikor élsportoló életformát élted irdatlan mennyiségű energiát égettél el a folyamatos edzések és a meccsek miatt, ehhez szokott hozzá az agy kajaközpontja és alakított ki egy megszokott kajamennyiséget a szervezeted. Feltehetően a sportot, ahogy abbahagytad a mozgás észrevétlenül maradt el, persze lehet, hogy ezek is éveken keresztül lett egyre kevesebb, de kevesebb lett. A sérülések és a műtétek és az utókezelése ezt a mozgásszegény helyzetet még súlyosbították is, főleg ha szteroidos kezeléseid is voltak. A kajaközpontod tolta tovább a megszokott mennyiséget, amiket megeszel és a csoda az lett volna ha nem így jártál volna, mert akkor lenne igazán baj... Igazából ezzel majdnem minden élsportoló találkozik és csak töredék az aki miután abbahagyja a pályafutást nem ebbe az állapotba keveredik. Gondolom van egy két sporttársad, akit hasonló helyzetben van...


DE! Fejben tudom, hogy iszonyatosan jó vagy a sport múltad miatt és hatalmas tapasztalatod van a kitartásról, a türelemről és óriási gyakorlatod van abban, hogy kell egy sportolónak erőfeszítéseket tennie a cél érdekében. Sőt tudom azt is, hogy hiányzik néha az a lendület, csak éppen bajban vagyunk mert a testünk nem úgy mozog ahogy emlékszünk rá. Ha elfogadod tőlem, megnyugtatnálak mert ez nem lustaság, szerintem olyan nincs, mindig van oka annak, ez állapot, amire módszeresség a megoldás.


Tehát azzal alapból számolhatunk, hogy fejben jó vagy és sportoló vagy akkor is, ha most évek óta nem úgy néz ki, de a szívedben a fejedben és a csontjaidban, izmaidban ez nem múlt el és ezt felhasználhatjuk most. Ami kell neked kezelhető méretre szabdalva a problémát vagyis a feladat,hogy megtanítsuk az új szokást az agy kajaközpontjának pont úgy mint régen egy új technikát, mikor tanultál és egy picit visszavezessük vhogy a sérüléseid ellenére a mozgást. Én magam minden ilyen esetben a gyaloglást szeretem használni, mert meggyőzödésem, hogy ehhez ért legjobban az ember és a beszédhez, egyszerűen mert emberek vagyunk, de ebben is módszeresnek kell lenned. Úszás is maradjon mert arra szükséged van, de nem csak úszkálni kellene, hanem azt is edzés szerűen végezni mostantól. Motivációt nagyban segíti ha terveszerű leszel és naplózod amit csinálsz."

jún. 12. 21:44
Kérdés, hogy fogsz-e rá elég időt szánni?
5. Smirnoff (válaszként erre: 4. - Főnix01)
jún. 12. 21:32

Don't foss! Akármit kezdesz újra, az első siker, ha rendszeresen megcsinálod. A második élmény, mikor nem carsz be tőle. A harmadik a jól megy, és mire olyan rutin lesz, mint Channa mondta, már hiányolod, ha elmarad.


Én a régi darabokat azért szeretem, mert tudom, h siman mentek. Újra megcsinálom.

4. főnix01 (válaszként erre: 3. - Channa*)
jún. 12. 19:25
Gyerekkorom òta sportoltam (kosàrlabda, kèzilabda majd 7 èvig taekwondo). Ezek ùgy hoztàk magàval a jò fizikumot. Aztàn melòhelyen rengeteget emelgettem ès talpaltam. Szòval remènykedem, hogy hàtha van valami olyan videò vagy valami, ami nem csak kudarc :( ès hatàsos.
jún. 12. 19:15

Amikor jó fizikumban voltál, akkor sem úgy kezdted, hogy rögtön így voltál, ugye? Azaz, akkor is fel kellett építened magadat. Most tedd ugyan ezt.

Nekem fél évembe telt, hogy elmondhassam: egyszer sem tettem le a lábamat emelgetés közben:DDDD Heti 3 alkalommal jártam akkor 1-1 órás tornára....

2. Smirnoff (válaszként erre: 1. - Főnix01)
jún. 12. 18:16

Puhány férek alakulat hajrá!


Én nem sokat futok. 5 km. Nem megy egyben. Régen utána még 40-60 perc tornát lenyomtam. Standart heti 2-3.

Háááát, örlük, h szaggatottan lement az 5 km.


Innen szép nyerni!

jún. 12. 18:09

Sziasztok!

Tavaly márciusig jó eröben voltam, fizikai munkát végeztem, és a Péntek Enikö edzéseit végig tudtam csinálni (fellépéseit). NA most utána várandós lettem, nem tudtam tornázni. Most szeretnék újra formába jönni, és megszabadulni a +16 kilómtól(kaja ok). Próbálkozok Péntek Enikö Basic edzéstervével, de küszködés az egész. Kinek mi jött be, amivel eredményt is ért el (fittség visszanyerése)?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook