Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zserbó (Ági féle) recept

Zserbó (Ági féle) recept

A Zserbó (Ági féle) hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
2 tojás sárgája
1 egész tojás
2 dkg élesztő
kicsi tej az élesztőhöz
50 dkg darált dió, ízlés szerint cukrozva
lekvár a dió alá


A Zserbó (Ági féle) elkészítési módja:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a 3 evőkanál porcukrot, a 2 tojás sárgáját és az 1 egész tojást és a fél dl tejben megfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk, aztán 3 részre kell osztani és tepsi nagyságú lapokat nyújtani belőlük. Az első lapot berakom a tepsibe, megkenem lekvárral, aztán rá a darált dió, rá a második lap, ismét lekvár és dió, a tetejére kerül a harmadik lap, amit meg kell villával szurkálni, egy óráig állni hagyni és lassú tüzön elég sokáig sütni.

Nagyon jó dolognak tartom a sütőpapírt a tepsibe a sütik alá. Akármilyen süteménynél helyettesíti a zsirozást, lisztezést, és nem ragad bele a tészta a tepsibe.
A lapba nyújtandó tészták esetében vastagabb nylont használok oly módon, hogy a nyújtandó tésztát közzéteszem egy tepsi méteténél nagyobb nylon darabnak és a megadott méretűre nyújtom, lisztezés és minden probléma nélkül. Nagyon jó módszer, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbó (Ági féle) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook