Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldborsós lecsó debrecenivel recept

Zöldborsós lecsó debrecenivel recept

Elkészítési idő 50 perc

A Zöldborsós lecsó debrecenivel hozzávalói:
1 nagy fej vöröshagyma,
4 db. húsos zöldpaprika,
3 szem nagyobb, érett pasradicsom,
3 evőkanál étolaj,
20 dkg. zöldborsó kifejtve,
1 csokor zöldpetrezselyem,
20 dkg. rizs,
só,
őrölt feketebors,
1 liter víz.


A Zöldborsós lecsó debrecenivel elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a zöldpaprikákat szeleteljük. Előbb a vöröshagymát, majd a többi zöldségfélét is a forró olajon megpároljuk. Felöntjük vizzel és hozzáadva a megtisztított, megmosott rizst és a zöldborsót is tovább főzzük.Közben izlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a rizs megpuhult belerakjuk a felkarikázott debrecenit és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Ha jól átmelegedett tálaljuk.

A debreceni helyett alkalmazhatunk kolbászt, krinolint, szafaládét vagy virslit is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldborsós lecsó debrecenivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook