Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsóleves buggyantott betéttel (4 személyre) recept

Zöldborsóleves buggyantott betéttel (4 személyre) recept

Elkészítési idő 80 perc

Kalória 363 kcal

A Zöldborsóleves buggyantott betéttel (4 személyre) hozzávalói:
25 dkg sárgarépa
1 csokor újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál olaj
50 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
1 púpos evőkanál rizsliszt
1,2 l húsleves (kockából)
1 dl tejszín
1/2 dl (10%-os) ecet
1 evőkanál só
4 friss tojás
12 dkg pácolt, nyers sonka


A Zöldborsóleves buggyantott betéttel (4 személyre) elkészítési módja:
Előkészítés: A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, mindkettőt felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, üvegesre fonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a zöldborsót és a sárgarépát, majd fedő alatt, saját levében-gőzében puhára pároljuk. Megszórjuk a rizsliszttel, felöntjük a levessel és a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedő nélkül még 5 percig forraljuk, végül belekeverjük a petrezselymet. A buggyantott tojáshoz 1,5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk az ecetet és a sót, majd takarékra kapcsolunk. Egyenként merőkanálba ütjük a tojásokat, a vízbe csúsztatjuk, majd a fehérjeszárnyakat visszahajtogatjuk a tojássárgájákra, és gyöngyöző forralással 3-4 percig főzzük. A sonkát vékony csíkokra szeljük, és zsiradék hozzáadása nélkül pirosra-ropogósra sütjük. A levest mélytányérokba szedjük, belecsúsztatunk 1-1, a vízből szűrőkanállal kiemelt tojást, majd megszórjuk a sült sonkával, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc
1 adag: 363 kcal


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldborsóleves buggyantott betéttel (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook