Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zeller mártás, ahogy én készítem. recept

Zeller mártás, ahogy én készítem. recept

A Zeller mártás, ahogy én készítem. hozzávalói:
/4 főre/

25 dkg zeller
5 dkg liszt

cukor
2,5 dl húsleves,vagy kockából leves
olaj
kis fej hagyma
őröltbors
1 kispohár tejföl


A Zeller mártás, ahogy én készítem. elkészítési módja:
A zellert megtisztítjuk,megmossuk,és a reszelő finom fokán (mint a tormát) lereszeljük. A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk,és az olajon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt zellert,sózzuk,borsozzuk,és kevés húslé hozzáadásával addig pároljuk,amíg a levét elfőtte és majdnem puha lett. Ekkor meghintjük a liszttel,felengedjük a maradék húslével,kevés cukorral ízesítjük,és kevergetve addig főzzük,amíg a zeller teljesen megpuhul. Ezután hozzáadjuk a tejfölt,simára keverjük,egyet összeforraljuk és tálaljuk.

Főtt húsokhoz nagyon finom,tört burgonyát lehet még hozzá adni


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zeller mártás, ahogy én készítem. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook