Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zalai lepény recept

Zalai lepény recept

A Zalai lepény hozzávalói:
5 dl aludttej, /joghurt/
1 kg burgonya,
kb. 30 dkg liszt,
1 kispohár tejföl,
1 fej vöröshagyma,
zsír, só


A Zalai lepény elkészítési módja:
A burgonyát meghámozva nyersen az aludttejbe reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, jól elkeverjük. Zsírozott tepsibe öntve, mérsékelten meleg sütőben sütjük. Mielőtt kisülne, a reszelt vöröshagymát kis zsíron rózsaszínűre pirítva a tejfölbe keverjük, a lepényre öntjük. Még pár percre visszatesszük a sütőbe. Szeleteljük, frissen tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zalai lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook