Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Zakuszka, ahogy anyu csinálja recept

Zakuszka, ahogy anyu csinálja recept

A Zakuszka, ahogy anyu csinálja hozzávalói:
4 kg padlizsán
4 kg zöldpaprika
2 kg hagyma
4 kg paradicsompaprika
1,5 liter paradicsomlé (mi ezt is házilag fõztük ki)
1 ek. szemesbors
1 l olaj (lehet 1,5 is, de nem szeretjük, ha zsíros)

egy kis szalicil


A Zakuszka, ahogy anyu csinálja elkészítési módja:
A padlizsánt megsütjük, héjától megtisztítjuk,l evét ferdére állított deszkán lecsurgatjuk, majd apróra vágjuk. A zöldpaprikát szintén megsütjük, besózva lefödött edénybe rakjuk, ha kihûlt héját lehúzzuk, majd húsörlôn ledaráljuk. A paradicsompaprikát szintén ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.(darálni is lehet). Ezután nagy lábasba fél liter olajat öntünk, forrósítjuk, beletesszük a hagymát és kissé megpároljuk. Belekeverjük a padlizsánt, paprikát,paradicsompaprikát, paradicsomvelôt, fûszereket.A többi olajat is hozzáöntjük,gyakran kevergetve addig fôzzük, amíg az olaj feljön a tetejére. Levesszük a lángról, belekeverjük a szalicilt, és forrón kisebb, elômelegített üvegekbe rakjuk.Lekötjük,és száraz "dunsztba" tesszük.

Padlizsán helyett szoktuk babbal is készíteni. Ilyenkor 1-1,5 kiló tarka babot beáztatunk,majd puhára fôzzük,és szintén ledaráljuk. Mikor a zöldségek már majdnem készre fôttek,hozzákeverjük a babot, és egy picit még együtt fôzzük. (hogy összerottyanjanak :P)


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A zakuszka, ahogy anyu csinálja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook