Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Vajas krumplipogácsa recept

Vajas krumplipogácsa recept


Elkészítési idő 40 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Vajas krumplipogácsa hozzávalói:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg főtt, áttört burgonya
1 csomag sütőpor

fél deci tejfel
1 egész tojás
kevés tej


Vajas krumplipogácsa

A Vajas krumplipogácsa elkészítési módja:
40 dkg lisztet 25 dkg vajjal, 20 dkg áttört, főtt burgonyával, 1 csomag sütőporral deszkán jól összedolgozunk, majd ízlés szerint sót, fél deci tejfelt és 1 egész tojást gyúrunk hozzá. Hideg helyen pár órát pihentetjük, s utána mint a leveles tésztákat, négyszer-ötször nyújtjuk és hajtjuk, mindenkor megkenve kevés tejjel összekevert egész tojással. Legvégül kisujjnyi vastagra nyújtjuk és középnagy pogácsavágóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük és fél óra múlva közepes tűznél szép pirosra sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A vajas krumplipogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook