Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept

Elkészítési idő 20 perc

Kalória 380 kcal
Zsírtartalom közepes

A Túrós pogácsa hozzávalói:
25 dkg túró,
25 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
1 tojás sárgája,
2-3 dkg élesztő, só, negyed sütőpor


A Túrós pogácsa elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél napra vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük. Mikor sütni akarjuk, kétszer meghajtogatjuk, közben fél órát pihentetjük. Kb. 2,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, bevagdossuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük.

A tojás fehérjével is megkenhetjük, és ha a tojás sárgájából elcsippentünk egy picit, hogy megszínezze, vagy egy csipet pirospaprikát szórunk a fehérjébe, akkor is szép színe lesz


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A túrós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook