Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós csöröge recept

Túrós csöröge recept

Elkészítési idő 60 perc

A Túrós csöröge hozzávalói:
A tetejére
2-3 ek. vaníliás porcukor

Sütéshez
olaj

A töltelékhez
2 ek. mazsola
2 ek. porcukor
1 ek. tejföl
25 dkg tehéntúró

A nyújtáshoz
kevés liszt

A tészta
5 tojássárgája
2 -ek tejföl (kB)
1 -ek rum
csipet só
2 csapott -ek cukor
8 dkg Rama
40 dkg liszt


A Túrós csöröge elkészítési módja:
Elkészítés A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd a tejföllel, a porcukorral, és a mazsolával összekeverjük. Az egyik tésztát enyhén belisztezett gyúródeszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és a töltelékből 12 kis halmot púpozunk rá, egymástól egyenlő távolságban. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a túróval megrakottra illesztjük, a tészták találkozásánál, és a töltelékek között jól lenyomjuk. Ezután derelyemetszővel, vagy késsel felvágjuk. Amikor az összes tésztát előkészítettük, 1 nagyobbacska lábasba, kb. 2 ujjnyi olajat töltünk, és megforrósítjuk. A fánkokat közepes lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt pirosra sütjük benne, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós csöröge elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook