Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrókrémes fánkocskák málnaöntettel recept

Túrókrémes fánkocskák málnaöntettel recept

A Túrókrémes fánkocskák málnaöntettel hozzávalói:
a tésztához:
20 dkg sütőmargarin
20 dkg liszt
5 db tojás
2 dl víz
sütőmargarin a sütőlap megkenéséhez
a töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 dkg vanília ízű krémpor
az öntethez:
25 dkg málna
10 dkg cukor


A Túrókrémes fánkocskák málnaöntettel elkészítési módja:
Egy nagyobb lábasba beletesszük a vizet és a margarint, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve, még forrón beleütjük egyenként az egész tojásokat, és jól elkeverjük. A masszát habzsákba töltjük, és margarinnal megkent sütőlapra, kb. 6-6 cm távolságra, diónyi halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben 230 fokon 5 percig, majd 200 fokon további 20 percig sütjük. A sütő aljára egy vízzel telt lábast teszünk, hogy a tészta sütés közben gőzt kapjon. (Egyenletesen meleg sütőben süssük, de kb. 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.) 20 perc után kivesszük a vizes lábast, és így sütjük tovább. Amikor kész, levágjuk a fánkocskák tetejét, az üregekbe töltjük a krémet, majd visszahelyezzük a tetejüket. A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a krémport és az egészet mixerrel összekeverjük. Az öntethez a málnát megmossuk, a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Tálaláskor a fánkocskákat ízlésesen a tányérra rendezzük, és az öntetet mellé csurgatjuk. A fánkok tetejét csokoládémázzal vékony csíkokkal díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrókrémes fánkocskák málnaöntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook