Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Toffee diófélékkel (gyors bögrés) recept

Toffee diófélékkel (gyors bögrés) recept


Elkészítési idő 25 perc

A Toffee diófélékkel (gyors bögrés) hozzávalói:
1 1/2 csésze darabolt dió, mogyoró, mandula (makadámdió, pekándió, pisztácia...)
1 csésze barnacukor
1 csésze vaj
1/3 csésze víz
25 dkg csokoládé (minimum 60 %-os)

2,5 dl-es bögrével mérünk.


A Toffee diófélékkel (gyors bögrés) elkészítési módja:
Egy kisebb tepsit béleljünk ki 2 réteg alufóliával, és szórjuk rá a dióféléket vegyesen vagy külön-külön egymás mellé. A vizet, vajat és cukrot keverjük össze egy mélyebb edényben és közepes lángon folyamatosan kevergetve főzzük kb. 10-12 percig. Ezt a masszát oszlassuk el egyenletesen a diókon, majd vonjuk be gőz felett megolvasztott csokoládéval, a maradék dióféléket szórjuk a tetejére. Egy-két egész szemmel mutatósabbá tehetjük. Tegyük fél órára hűtőbe, majd törjük darabokra, rusztikus lesz. Zárt dobozban, a hűtőben egy hétig eláll, ha marad belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A toffee diófélékkel (gyors bögrés) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook