Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) recept

Tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) hozzávalói:
1,5 kg busaszelet (patkó)

Páchoz:

bors
citromlé kb. 1 deci
pár szál kaporzöld
pár szál petrezselyemzöld
Beforgatáshoz:
teljes kiőrlésű liszt
őrölt pisrospaprika
Sütéshez:
kevés kókuszolaj


A Tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) elkészítési módja:
A busaszeleteket besózzuk és kikeverjük a páclevet.Pácléhez összekeverjük a citromlevet a sóval, borssal, apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel.Ezt öntjük a besózott halra és állni hagyjuk jó fél órát vagy többet. Ha letelt az idő lecsöpögtetjük a halat és beforgatjuk teljesőrlésű liszt+pirospaprika keverékébe és kizsírozott tepsibe fektetjük őket, minden halszeletre egy nagyobb pötty kókuszolajat teszünk.Betoljuk a 180 C-os sütőbe és pirosra sütjük mindkét oldalát.Kb 30 perc alatt kész van.Félidőben megforgatjuk őket, hogy mindkét oldaluk piros legyen.Petrezselymes krumplit adunk mellé köretnek, zöldsalátával, majonézzel.

A tepsiben sülés közben érdemes óvatosan forgatni a halat szét ne essen!

A busa gyenge ízű hal, így kétszer sózzuk.Egyszer önmagában egyszer a páccal.Ne féljünk fűszerezni.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook