Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tengeri lazac csőben sült paradicsommal recept

Tengeri lazac csőben sült paradicsommal recept

A Tengeri lazac csőben sült paradicsommal hozzávalói:
4 szelet lazac,
4 szelet parasztsonka,
6 közepes paradicsom,
20 dkg hosszúszemű rizs,
10 dkg reszelt sajt,
0,5 dl tejszín,
1 evőkanál liszt ,
4 evőkanál vaj,
2 evőkanál olívaolaj,
0,5 dl zöldségleves (kockából),
1 evőkanál citromlé,
babérlevél,



A Tengeri lazac csőben sült paradicsommal elkészítési módja:
A rizst megfőzzük. A paradicsomot megmossuk, karikákra vágjuk, és vékonyan beolajozott tűzálló edénybe sorakoztatjuk. Tetejét megszórjuk sóval, borssal, reszelt sajttal, olívaolajjal meglocsoljuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Amíg a paradicsom megsül, a halszeleteket megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és megsózzuk, beborsozzuk, majd befedjük 1-1 szelet sonkával, amelyre fogpiszkálóval babérlevelet tűzünk. Meghintjük egy kis liszttel, és felforrósított vajon mind a két oldalon átsütjük. A maradék sütőléhez hozzáöntjük a zöldséglevest, egyet forralunk rajta, és belerakjuk a citromlevet, a maradék vajat, a tejszínt, és ha szükséges utóízesítjük. A halat a melegen tartott rizzsel tálra rendezzük, a leszűrt mártással meglocsoljuk, és mellérakjuk a megsütött sajtos paradicsomkarikákat.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tengeri lazac csőben sült paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook