Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Tejszínes-tepsis krumpli recept

Tejszínes-tepsis krumpli recept

Elkészítési idő 50 perc

A Tejszínes-tepsis krumpli hozzávalói:
1 kg burgonya
1 nagy doboz főzőtejszín
1 nagy szál póréhagyma

fehérbors


A Tejszínes-tepsis krumpli elkészítési módja:
A krumplit megpucolom, megmosom, és közepesen vastag karikákra szelem. A póréval ugyanígy járok el, és összeöntöm a krumplival. Sózom, borsozom, és jól összeforgatom, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntöm a tejszínt, és azzal is jól összekeverem. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattam a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedem, és sütőben összesütöm. Az alufóliát leveszem róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítom a tetejét.

Sült húsoknak nagyon finom, és akár ünnepi körete is lehet ez a tejszínben párolódott krumpli étel.
Jó étvágyat!


Kategória: Köretek receptjei


A tejszínes-tepsis krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook