Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejszínes-sajtos-ananászos csirkemell recept

Tejszínes-sajtos-ananászos csirkemell recept

Elkészítési idő 100 perc

A Tejszínes-sajtos-ananászos csirkemell hozzávalói:
5-6 db csirkemell
350 ml főzőtejszín
1/4 kg sajt (igény szerint több is lehet)
1 db darabolt konzervananász


Készülhet még: csirkecombból, pulykamellből, pulykacombból és akár tarjából is.


A Tejszínes-sajtos-ananászos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket megmosom, kicsontozom és szeletekre vágom. Ha csirkecombból készítem, akkor megfelezem a combot, tarjánál vékony szeleteket vágok (kloffolni is lehet, ha vastagabb). A szeleteket megsózom. Csirke esetén, a bőre alá gyömöszölöm az ananász darabokat, tarja esetén csak rá rakom. Utána ráreszelem a sajtot a húsokra, de úgy hogy jól befedje azokat. Én leginkább trapista vagy karaván sajtot használom erre a célra. A legfinomabb karavánsajttal, hisz annak van egy kis pikáns íze. Legvégül jól megöntöm a főzőtejszínnel.Alufóliába rakom és berakom a sütőbe, 180 fokon 1 -1 1/2 óráig sütöm (akkor másfél óra, ha combból készítem, a vastag hús miatt több időre van szükség). Alufólia nélkül még kb. fél óra míg, szép piros nem lesz a hús.

Ha karavánsajtot használok a sütéshez, akkor mindig megszokták tőlem kérdezni, hogy grilleztem-e a húst, mert annyira ínycsiklandozó. Ezzel a sajttal a legfinomabb (szerintem).
Köretként rizsát és majonézes kukoricát szoktam készíteni.

Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A tejszínes-sajtos-ananászos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook