Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejszínes mustárszószos csirkemell recept

Tejszínes mustárszószos csirkemell recept

A Tejszínes mustárszószos csirkemell hozzávalói:
2 nagyobb csirkemell
1 evőkanál vaj
1 maréknyi mogyoróhagyma
30 dkg gomba (ízlés szerinti)
1 dl száraz fehérbor
1, 5 dl főzőtejszín
4 evőkanál mustár
1 evőkanál friss tárkony
só, bors


A Tejszínes mustárszószos csirkemell elkészítési módja:
A húst átkenjük sóval és borssal, majd 2 evőkanálnyi mustárral és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük. A vajat felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük benne. Ezután a csirkemelleket is hozzáadjuk és mindkét oldalukat megpirítjuk. A húsokat egy tányérra tesszük. A gombához öntjük a bort, 2-3 percig főzzük, majd felöntjük a tejszínnel és a mustárt is belekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt és néhány percig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ezután visszatesszük a húsokat is a serpenyőbe, beleforgatjuk a szószba és már kínálhatjuk is. Köretnek párolt zöldséget, vagy rizst szolgálunk fel mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejszínes mustárszószos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook