Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös kapor krémleves recept

Tejfölös kapor krémleves recept

A Tejfölös kapor krémleves hozzávalói:
1 cs. friss kapor
1 db közepes nagyságú burgonya
1 szál közepes nagyságú sárgarépa
1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
1/2 citrom leve
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál finomliszt
4 evőkanál étolaj
pirított zsemle- v. kenyérkocka


A Tejfölös kapor krémleves elkészítési módja:
A burgonyát, a sárgarépát meghámozva puhára főzzük a kaporral. Míg kissé meghűl, a liszttel és olajjal zsemle színű rántást készítünk, s az egészet leturmixoljuk. Fűszerkeverékkel, őrölt borssal, citromlével és cukorral ízesítve (állandó keverés mellett) felfőzzük, - tejföllel elkeverve tálaljuk. Pirított zsemle- v. kenyérkockát adunk mellé.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös kapor krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook