Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tarhonya főzésének fortélyai recept

Tarhonya főzésének fortélyai recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tarhonya főzésének fortélyai hozzávalói:
Ez nem igazán recept, csak egyszerűsítése ennek a felettébb szeretett tésztaételnek.

50 dkg tarhonya
vagy
30 dkg tarhonya
vagy
lehet kevesebb is
hagyma, zöldpaprika, ízlés szerint
olaj ízlés szerint
erőleves kocka


A Tarhonya főzésének fortélyai elkészítési módja:
A tarhonyát lehet simán zsiradékban felsütni, vigyázni kell vele, mert hamar leég. Bár én sosem szoktam semmit alátenni, csak és simán a tésztát magában, majd amikor pirul már szépen, akkor öntök rá csak olajat és teszem rá a hagymát, amennyiben megköveteli a recept. Amikor a kellő színe meg van, akkor a tarhonya méretének a duplája mennyiségű forró vízzel kell felönteni és hagyományos módon megpuhítani. Nade! Van ennek könnyebb és gyorsabb formája is, a leforrázott tarhonyára még erőleves kockát kell tenni, összekavarni alaposan,majd a lábast lefedve,forró sütőbe téve, 30 perc után, kavarás, álldogálás nélkül, pergősre sült köretet kapunk.

Amennyiben finomabb köretet szeretnénk, érdemes a hagyma mellé nagyobb kockára vágott zöldpaprikát éss paradicsomot tenni, együtt tovább sütni.

Ha valaki szereti a mikróban történő sütés-főzést, még ettől is könnyebb módja, ha a tarhonyát a pirítás után egy üüvegedénybe téve, rá annyi forró vizet öntünk, amennyi egy ujjnyival ellepi.
Először a legmagasabb fokon 10 percig sütjük, utána még további 10 percig kevesebb fokozaton a puhulásig főzzük.

Pásztortarhonyánál a félig megpuhult tarhonyára érdemes ráönteni a felkockázott és kevés vízzel felöntött krumplikockákat, majd a legvégén a kész húst, netán virslit, ki hogy szereti.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A tarhonya főzésének fortélyai elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook