Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Tahini (szezámpaszta) recept

Tahini (szezámpaszta) recept

A Tahini (szezámpaszta) hozzávalói:
10 dkg hántolt szezámmag (lehet pörkölt is)
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csapott kávéskanál só
2-3 evőkanál olívaolaj
kb. 0,5 dl víz
frissen facsart citromlé ízlés szerint


A Tahini (szezámpaszta) elkészítési módja:
Kávédarálón megőröljük a szezámmagot, majd tálba öntve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a vizet, és botmixer segítségével krémes állagúra turmixoljuk. Citromlével ízesítjük.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A tahini (szezámpaszta) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook