Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel recept

Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel recept

A Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel hozzávalói:
hozzávalók 8 főre

Tészta:

14 dkg simaliszt
9 dkg vaj
1 tojássárgája
1 tk folyékony édesítő

Töltelék:

100 g étkezési keményítő
ízlés szerint cukor, illetve édesítő
2 dl tej
1 egész tojás
1 vaníliarúd kikapart magja (NEM ÉR kispórolni belőle! :) )
szeder , áfonya


A Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel elkészítési módja:
elkészítés A sütőt előmelegítjük. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az édesítőt és a tojássárgáját, és omlós tésztát gyúrunk belőle. Kibélelünk vele egy kerek pitetálat (a peremét is!), villával sűrűn megszurkáljuk, majd elősütjük 10 percig. (Én most nem tettem rá nehezéken, és működött.) Amíg a pitealap sül, elkészítjük a krémet: a keményítőt csomómentesen kikeverjük a tejjel és a tojással, majd hozzáadjuk a vaníliamagokat. (Tényleg nem ér kispórolni! :) ) Az elősütött pitealapon elrendezgetjük a gyümölcsöket, majd óvatosan ráöntjük a keményítős keveréket. Visszatesszük a sütőbe 30 percre, majd a sütőt lezárjuk és ott hagyjuk langyosra hűlni. Akkor jó, ha a pitetálat kissé megmozgatva, már nem "remegős", folyós a krém, de nem kell teljesen szilárdra sütni, mert ha kihűl, úgyis dermed még. sütési hőfok: 170 °C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 22 cm


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook