Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Szárnyas leves kapros galuskával recept

Szárnyas leves kapros galuskával recept

Elkészítési idő 90 perc

A Szárnyas leves kapros galuskával hozzávalói:
1 kg. szárnyas aprólék,
30 dkg.leveszöldség,
1 db. nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál étolaj ( vagy vaj, margarin)
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
3 evőkanál borecet ( vagy 1 db. citrom),
só,
őrölt fekete bors,
2 evőkanál liszt,
A kapros gombóchoz:
10 dkg. túró,
10 dkg. liszt,
1 csokor zöldkapor,
2 db. tojás,
só,

2-3 evőkanálnyi zsemlemorzsa


A Szárnyas leves kapros galuskával elkészítési módja:
A zsiradékon megpiritjuk a finomra vágott vöröshagymát.A megmosott szárnyas aprólékot beletesszük, átforgatjuk a forró, hagymás zsiradékban, majd kb. 1,5-2 liternyi vízzel felöntjük,lassú tűzön főzzük. Fél órányi fővés után hozzáadjuk a megtisztitott leveszöldségeket és a fokhagymát egészben.Ízesitjük sóval, őrölt borssal. Készre főzzük, a levet leszűrjük, a szárnyasaprólékot és a főtt zöldségeket tálra rendezzük. Közben elkészítjük a kaporos gombócot. A rúrót áttörjük, A liszttel, a tojásokkal, sóval, apróra vágott kaporral a túrótösszekeverjük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy közepesen kemény masszát kapjunk. A húslevest felforraljuk és kis gombócokat formázva a levesben megfőzzük. Ha a galuskák feljönnek a felszínre készre főttek.Ekkor a levest besűrítjük a tejfölben elkevert liszttel, csipetnyi őrölt fekete borssal. A végén a citrom egész levével a levest megsavanyítjuk, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A szárnyas leves kapros galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook