Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sült, sajtos makaróni recept

Sült, sajtos makaróni recept

A Sült, sajtos makaróni hozzávalói:
20 dkg makaróni
20 dkg cheddar sajt (bármilyen sajt megteszi, használjuk, amit szeretünk)
25 dkg mascarpone
2 tojássárgája
1 dl zsíros tejszín
só, bors
kevés olaj


A Sült, sajtos makaróni elkészítési módja:
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a dobozon található utasítás szerint. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Közben a krémsajtot, a tejszínt és a tojássárgájákat sózzuk és borsozzuk, majd botmixerrel összekeverjük. A sajtot lereszeljük. A megfőtt makarónit leszűrjük, ráöntjük a szószt,majd a reszelt sajtot, és jól összekeverjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, átszedjük bele a tésztát, és a forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Salátával tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sült, sajtos makaróni elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook