Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sörös csülök "részeges" burgonyával recept

Sörös csülök "részeges" burgonyával recept

A Sörös csülök "részeges" burgonyával hozzávalói:
2 csülök kicsontozva
pár szem apró szemű hagyma
5-6 dl sör
6 ek olaj
2 ek bor-v.almaecet

bors
2-3 babérlevél
5-6 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya


A Sörös csülök "részeges" burgonyával elkészítési módja:
A csülköket meg kell tisztítani, majd olajon hirtelen minden oldalát megpirítani. Egy mély sütőedényt kikenünk vajjal, és a csülköket beletesszük. Mellérakjuk a hagymát, a fokhagymát, babérlevelet, megy bele a borecet, a fűszereket rászórjuk a húsra, majd felöntjük a sörrel. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben lassú tűzőn 1,5-2 órán át pároljuk. Időnként a levével meglocsolgatjuk. A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, és amikor már a csülök készre sült, mellé rakjuk a sütőedénybe. Ekkor az alufóliát már nem tesszük vissza, amíg sül a krumpli, megpirul a csülök is.

Ha a krumpli kész, a csülök pedig piros/ropogósra sült, forrón tálaljuk.

Saláta, vagy savanyúság feltétlenül kívánkozik mellé! :)


Kategória: Húsételek receptjei


A sörös csülök "részeges" burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook