Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertés karaj bakonyi mártással recept

Sertés karaj bakonyi mártással recept

A Sertés karaj bakonyi mártással hozzávalói:
8 szelet sertés karaj

őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál mustár
1 dl olaj

A gombamártáshoz
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 kiskanál fűszerpaprika
30dk csiperkegomba
1 zöldpaprika
1 paradicsom

őrölt bors
2ek liszt
1,5dl tejföl.

A körethez
zöldséges párolt rizs.


A Sertés karaj bakonyi mártással elkészítési módja:
A karajszeleteket sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mustárral fűszerezzük, és meglocsoljuk fél dl olajjal. A kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, és megfuttatjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a csiperkét, a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és felöntjük 2 dl vízzel. Összekeverjük, ha felforrt fűszerezzük, és pár percig főzzük. Tejfölös habarással sűrítjük. A fűszeres karajt pirosra sütjük, tálaláskor körérakjuk a gombamártást.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertés karaj bakonyi mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook