Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Sajttal töltött fánkocskák paradicsomos salátával recept

Sajttal töltött fánkocskák paradicsomos salátával recept

A Sajttal töltött fánkocskák paradicsomos salátával hozzávalói:
1 csomag mini mozzarella
1 dl tej
1 tasak élesztő
fél evőkanál cukor
15 dkg liszt
3 paradicsom
1 kis fej lilahagyma
rozmaring, bazsalikom
só, olaj


A Sajttal töltött fánkocskák paradicsomos salátával elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, szórok rá fél-fél evőkanál lisztet és cukrot. Összekeverem, és félreteszem pihenni. Egy keverőtálba rakok 15 deka lisztet, csorgatok hozzá 1-2 evőkanál olajat, csipetnyit sózom, s a már felfutott élesztőt hozzáöntöm. Fakanállal összekeverem, aztán kézzel összegyúrom. Mikor szépen összeállt, megszórom liszttel és egy tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre félreteszem pihenni 20-25 percre. A paradicsomokat vékony szeletekre vágom, hozzáaprítom a lilahagymát és pár levél bazsalikomot. Sózom, hozzáadok kevés olajat. Ha megkelt a tészta, gyúródeszkán vékonyra nyújtom. Megszórom egy kis aprított rozmaringgal, bazsalikommal majd a mozzarella golyókat a tésztára helyezem egymás mellé. A tésztát a sajtgolyók mentén felvágom, és mindegyik sajtos darabból fánkocskát formálok. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm őket. Tálaláskor a salátára helyezem a fánkocskákat.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A sajttal töltött fánkocskák paradicsomos salátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook