Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Sajtos zellerkrémmel töltött gombafejek csicseriborsóval recept

Sajtos zellerkrémmel töltött gombafejek csicseriborsóval recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sajtos zellerkrémmel töltött gombafejek csicseriborsóval hozzávalói:
- 6 nagyobb fej gomba, kb. 500 gr
- 1 almányi nagyságú zellergumó
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dkg füstölt félkemény sajt
- 1,5 dl 20 %-os főzőtejszín
- szárított petrezselyem
- 1,5 dl csicseriborsó (kb. 15-20 dkg)


A Sajtos zellerkrémmel töltött gombafejek csicseriborsóval elkészítési módja:
A csicseriborsót 1 éjszakára előre áztassuk be és így kb. 30-40 perc alatt puhára fő. Ha nem áztattuk be, akkor sokkal tovább kell főzni és olvastam egy mediterrán szakácskönyvben, hogy késhegynyi szódabikarbónát szórjunk a vízbe, mert az elősegíti a borsó puhulását. Jómagam ezt a módszert még nem próbáltam, mert környezetvédő és energiatakarékos módon inkább be szoktam áztatni a csicseriborsót, barna rizst, sárgaborsót, stb. előre. Amíg fő a csicseriborsónk, addig a gombafejeket megtisztítjuk. A gombák szárait eltávolítjuk a fejekből és a gombafejeket sós vízben megpároljuk. A gombaszárakat feldaraboljuk kockákra, valamint a zellert is, aztán először a gombát kezdjük el megpárolni ugyancsak sós vízben és kb. 10 perc múlva a zellert is hozzátesszük. Amikor már a gomba- és a zellerdarabok is puhára párolódtak leöntjük róla a felesleges vizet. Hozzáadunk 3 evőkanálnyi tejszínt és botmixerrel krémes állagúra daráljuk. Ezt a pépet megszórjuk néhány csipetnyi petrezselyemmel, aztán belereszeljük a parmezánt valamint a füstölt sajtot és jól összekeverjük. A megfőtt csicseriborsónak kb. A felét egy kis tálba tesszük és botmixerrel pépesítjük, ezután hozzákeverjük a maradék borsóhoz és hozzáadunk annyi tejszínt vagy akár tejet, amitől éppen csak krémes lesz, mint egy főzelék. Amikor már kihűltek annyira a gombafejek, hogy meg tudjuk fogni őket, a sajtos zellerkrémet 6 felé szétosztva "megpakoljuk" a gombafejeket úgy hogy a gombafejek, mint a kis tál álljanak a fejüket megfordítva. A mini mozzarellákat kettévágjuk és a krém tetejébe nyomunk 3-3 fél darabkát. Így a mozzarellával megspékelt töltött gombafejeket zsemleszínűre grillezzük. Ne aggódjunk, ha a mozzarella a krémmel együtt itt-ott leolvad a gombáról, éppen ettől lesz a látványa guszta!

A recept 2 főre készült.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kocsó Vik


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A sajtos zellerkrémmel töltött gombafejek csicseriborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook