Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos-virslis kígyórétes recept

Sajtos-virslis kígyórétes recept

A Sajtos-virslis kígyórétes hozzávalói:
50 dkg leveles tészta
8-10 szál virsli
25 dkg trappista sajt
3-4 evőkanál mustár
1 tojás a kenéshez
ízlés szerint szezámmag


A Sajtos-virslis kígyórétes elkészítési módja:
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Miután kinyújtottuk, hajtsuk félbe, majd a hajtás mentén vágjuk el, így két téglalap alakú tésztát kapunk. Ezután kenjük meg a közepét mustárral, majd keresztirányban, a szélétől számítva centinként bevagdaljuk a tésztalapot. A mustárral megkent tésztára ráhalmozzunk a felkarikázott virsliket majd a kockákra vágott sajtot. Az oldalsó csíkokat megkenjük tojással, és - mintha fonnánk - középre, egymásra hajtogatjuk. Tetejét szintén megkenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos-virslis kígyórétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook