Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtos karalábéleves recept

Sajtos karalábéleves recept

A Sajtos karalábéleves hozzávalói:
2 zsenge karalábé
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
sárgarépa
zöldség
olivaolaj
erőleveskocka
1 tömlős kempingsajt
Nokedlihez:
5 evőkanál liszt
1 tojás
fél dl víz
1 csipet só.


A Sajtos karalábéleves elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk,megtisztítjuk,majd karikára vagdossuk. A karalábét kockára,a hagymát nagyon apróra vágjuk. Olivaolajon a zöldségeket néhány percig pirítjuk,majd felöntjük kb. 2 liter vízzel,és hozzáadunk 4 erőleveskockát,és kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Elkészítjük a nokedli tésztát,és a levesbe szaggatjuk,majd 5 perc alatt gyöngyöző forrás alatt készre főzzük. Egy bögrébe néhány evőkanálnyi forró levest merünk,hozzáadjuk a kempingsajtot,és habverővel simára keverjük. Az egészet a leveshez adjuk,rottyantunk egyet rajta,majd tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtos karalábéleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook