Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rozmaringos-mustáros csirkemell recept

Rozmaringos-mustáros csirkemell recept

A Rozmaringos-mustáros csirkemell hozzávalói:
fél kg csirkemell filé
5 db nagyobb gomba
3 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
3 ek mustár
1 dl fehér bor
fél l tejszín
1 babérlevél
habarni rizsliszt
só, bors
2 ág rozmaring


A Rozmaringos-mustáros csirkemell elkészítési módja:
A hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd rádobom a kockákra vágott húst és a felkarikázott répát. Megpirítom minden oldalról, majd mehet rá a gomba, só, bors és az egyik rozmaring ág. Míg a gomba levet enged, a fokhagyma felét belereszelem és mustárral, babérlevéllel ízesítem. Felöntöm a borral és lassú tűzön puhára párolom a húst. Ha puha a hús, felöntöm a tejszínnel, beleteszem a fokhagyma másik felét és az apró kockára vágott paprikát. Ha kell pici cukorral és még egy kanál mustárral ízesítem. Az apróra vágott rozmaringot a legvégén adom csak hozzá.

Rizzsel vagy tésztával tálald, isteni! :)


Kategória: Húsételek receptjei


A rozmaringos-mustáros csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook