Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott galuska recept

Rakott galuska recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rakott galuska hozzávalói:
4 tojás
liszt
2 fej vöröshagyma
10 dkg főtt, füstölt császárszalonna
15 dkg főtt, füstölt tarja
15 dkg trappista sajt
tejföl

zsír vagy olaj


A Rakott galuska elkészítési módja:
A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, megfőzzük, majd amikor leszűrtük, tejföllel összekeverjük. A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott szalonnát és tarját. Szép pirosra sütjük. Amikor kész, tűzálló tál aljára belerakjuk a tejfölös galuska felét, és a tetejét megszórjuk a már megpirított, hagymás szalonnás tarjával. A sajtot lereszeljük, és a felét rászórjuk. Ezután mehet rá a galuska másik fele, ugyanúgy a pirított hagymás szalonnás tarja és végül a sajt. Sütőbe kicsit összesütjük és forrón tálaljuk. Nagyon ízletes, és laktató egytálétel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook