Pudingkocka recept

A Pudingkocka hozzávalói:
Tésztához

2 tojás
2 ek olvasztott méz
10 dkg porcukor
csipet só
10 dkg vaj vagy margarin
40 dkg liszt
fél tk szódabikarbóna

Krémhez

5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
15 dkg vaj vagy margarin

Mázhoz

10 dkg étcsoki
2 ek étolaj


A Pudingkocka elkészítési módja:
1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, vajjal, sóval és a mézzel, majd összedolgozzuk a szódaporral elvegyített liszttel. Összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Lapokká sodorjuk, és lisztezett tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. A lapokat ne szárítsuk ki sütéskor! 2. A pudingport kikeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük. 3. A teljesen kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. 4. A kihűlt lapokat megkenjük krémmel, az alsót fehérrel, a másodikat pedig kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot, kissé lenyomjuk, majd bevonjuk csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük. 5. Ha a máz megkötött, a sütit lefedjük fóliával, és legalább 6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy a lapok bepuhuljanak és szépen szeletelhető legyen. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 24 x 34 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pudingkocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook