Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) recept

Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) recept

A Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) hozzávalói:
Pirított csirke Marengó módra
(Poulet sauté a la Marengo)

2 db csirke
20 dkg gomba
15 dkg paradicsomszósz
1,5 dl fehérbor
2 db zsemle
4 dkg zsír
4 szem olajbogyó
vöröshagyma
fokhagyma
petrezselyemzöld

bors
liszt
olaj
vaj
4 adag szalmaburgonya


A Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) elkészítési módja:
A feldarabolt csirkét sózzuk, lisztbe mártjuk, majd egy kevés zsírban lassan megsütjük. A finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítunk, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, paradicsomszósz. Lassan pirítjuk. Közben ízesítjük sóval, fokhagymával, fűszerezzük törött borssal, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Fehérbort, a csirke sütéséből visszamaradt zsírt, kimagozott olajbogyót adunk hozzá, és összeforraljuk. Az egészet a csirkére öntjük, és lassan pároljuk egy keveset. A zsemlét felkockázzuk, vajban megpirítjuk. A zsemlekrutonokkal és szalmaburgonyával tálaljuk.

Napóleon kedvence volt ,egyébként véletlenül kisütött recept:)))


Kategória: Húsételek receptjei


A pirított csirke marengó módra (poulet sauté a la marengo) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook