Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Petrezselymes krémleves recept

Petrezselymes krémleves recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Petrezselymes krémleves hozzávalói:
3 ek. vaj
2 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl zöldségalaplé
5 dl tej
1 csokor petrezselyem
4 ek. habtejszín
4 ek. olívaolaj
ízlés szerit: patikasó, őrölt fehér bors


A Petrezselymes krémleves elkészítési módja:
A felaprított vörös- és fokhagymát a vajon üvegesre pároltam. Hozzáöntöttem a zöldségleves-alaplevet és a tejet, aztán felforraltam. Beleszórtam a felaprított petrezselymet, borsot, sót, majd az egészet egy botmixerrel összemixeltem. Hozzáadtam a habtejszínt és újra felforraltam. A tányérokba szedett levest az olívaolajjal meglocsolva és a megmaradt felaprított petrezselyemmel megszórva tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A petrezselymes krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook