Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Parajos metélőhagyma-torta recept

Parajos metélőhagyma-torta recept

A Parajos metélőhagyma-torta hozzávalói:
250 g csíkozott bacon
500 g karikára vágott metélőhagyma
450 g gyorsfagyasztott leveles paraj
200 g creme fraice
5 tojás
2 ek szárított zöldfűszer
só, bors, szerecsendió
300 g gyorsfagyasztott tésztalap


A Parajos metélőhagyma-torta elkészítési módja:
űenyhén pirítsuk meg a serpenyőben a csíkozott bacont, adjuk hozzá a metélőhagymát és pároljuk mindaddig, amíg üvegessé nem válik. Keverjük hozzá a felengedett parajt, majd vegyük le az egészet a tűzhelyről. Keverjük össze a creme fraiche-t és a tojást a szárított zöldfűszerrel, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Engedjük fel a leveles tésztalapot, majd hajtsuk szét. Tegyük kizsírozott sütőformába (30 cm átmérő). A tészta alját villával több helyen szúrkáljuk meg. Ezután terítsük szét a zöldségkeveréket a tészta felületén, öntsük le a tojásmasszával. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon kb 40 percig.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A parajos metélőhagyma-torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook