Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Padlizsánkrémmel töltött paradicsom recept

Padlizsánkrémmel töltött paradicsom recept

A Padlizsánkrémmel töltött paradicsom hozzávalói:
kb.10 nagy fej paradicsom
8 közepes padlizsán (kb.1,5 kg)


A Padlizsánkrémmel töltött paradicsom elkészítési módja:
a paradicsomokat jól megmpossok,majd a tetejét cikk-cakkosan felvágjuk-ez lesz a sapkája. a paradicsom alsó részét megtisztítjuk úgy, hogy a belsejét a padlizsánkrémmel meg tudjuk tölteni. padlizsánkrém: a padlizsánokat gáz fölött megsütjük, majd amikor jól megsült,akkor hideg vízzel leöblítjük, és megpucojuk. Amiután ezzel végeztünk,akkor a padlizsánt szép apróra vágjuk. (lehet turmixgépben is összekeverni), majd adunk hozzá izlés szerint borst, és sót és kb. 5-6 gerezd apróra zúzott fokhagymát.jól összekeverjük,majd egy nagyon pici ecettel és olajjal habosra keverjük. amikor szép krémessé válik, akkor megtöltjük a paradicsomot és a sapkát rátesszük.

nagyon finom és mutatós
a paradicsom zöld szárát ne vegyük le, mert attól is mutatóssá válik


Kategória: Egytálételek receptjei


A padlizsánkrémmel töltött paradicsom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook