Nuss-stangli recept

Elkészítési idő 30 perc

A Nuss-stangli hozzávalói:
50 dkg porcukor
50 dkg darált dió
4 tojás fehérje
fél citrom
1 csomag vaníliás cukor
fél dl rum vagy rum aroma
fél csomag sütőpor


A Nuss-stangli elkészítési módja:
A darált dióhoz keverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és szép sűrűre verjük. A hab 2/3-ad részét jól összedolgozzuk a dióval. A masszát porcukros deszkán fél centi vastag lappá formázzuk, és késsel stangli formákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és minden darab tetejére kenünk a félretett tojásfehérjéből. A sütőt 100 fokra melegítjük, és az aprósüteményeket 10-15 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nuss-stangli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook